Η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων She-Ra επιστρέφει με νέα επεισόδια στο Netflix

Σε μερικούς μήνες η DreamWorks Animation Television θα παρουσιάσει τη δυναμική επιστροφή της θρυλικής σειράς She-Ra, με τίτλο She–Ra and the Princesses of Power.

Read More
Κάστρα και Πύργοι της Ελλάδας μέσα από τις ιστορίες και τους θρύλους τους

Εν όψει του παραμυθένιου Φεστιβάλ μας (μετάβαση σε άρθρο για το φεστιβάλ) που έρχεται σε πολύ λιγότερο από έναν μήνα.

Read More
The Seventh Son: Μία επική περιπέτεια φαντασίας

Ατρόμητοι κυνηγοί μαγισσών και σκοτεινές μάγισσες, επικίνδυνα τέρατα και μαγικά αντικείμενα με τρομερές δυνάμεις, μυστικά τάγματα και αδελφότητες.

Read More
Μια σύντομη περιήγηση στον χώρο των φετινών αυτοεκδόσεων comic, με γνώμονα το Φανταστικό

Στον απόηχο των πρόσφατων φεστιβάλ comics σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο μερικοί από τους τίτλους των αυτοεκδόσεων που έκαναν εντύπωση στη γραφούσα για τη φετινή χρονιά.

Read More
25 Μαΐου η έναρξη του Μεσαιωνικού φεστιβάλ της Ρόδου

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρακολουθήσετε στην επίσημη Έναρξη του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, στις 25 Μαΐου, που είναι Αφιερωμένη στο Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018.

Read More
Ημέρα της Μητέρας: Αφιέρωμα στις δυναμικές μητέρες της λογοτεχνίας του Φανταστικού

Η μητρότητα συχνά παρουσιάζεται στα βιβλία ως μια όμορφη, τρυφερή εμπειρία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η μητρότητα μπορεί να είναι και σκληρή, να απαιτεί ενέργεια και θέληση, και φυσικά δύναμη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι δυναμικοί χαρακτήρες στα βιβλία είναι μητέρες.

Read More
Philip Pullman: Αναζητώντας το νόημα της ζωής μέσα στις ιστορίες

Μια μέρα άρχισε να γράφει μια πολύ μεγάλη ιστορία και της έδωσε τον τίτλο His Dark Materials (Η Τριλογία του Κόσμου, 1995). Η ιστορία μιλούσε για ένα κορίτσι, τη Lyra Belaqua, σε ένα εναλλακτικό σύμπαν και αποτελείται από τα μυθιστορήματα Northern Lights.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Χορηγοί υλικοτεχνικής υποστήριξης

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις WebComics, Πηγή, και το 121 λέξεις για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με υλικοτεχνική υποστήριξη και τη συμβολή στη θεματική της ημέρας με την παρουσία τους στον κήπο.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Επικοινωνιακή στήριξη

Ευχαριστούμε θερμά τη δημοσιογράφο Ελισσάβετ Κυρίτση και τη συγγραφέα/αρχισυντάκτρια Τατιάνα Τζινιώλη για την επικοινωνιακή υποστήριξη του φεστιβάλ, ώστε να ταξιδέψει το νέο της εκδήλωσης σε περισσότερο κόσμο!

Read More
Πρόσκληση σε σεάνς - Μια ιδιαίτερη βραδιά στο club Death Disco

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο  συγγραφέας της τριλογίας "Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού" Γιώργος Αγγελίδης σάς προσκαλούν σε μια βραδιά που, αν μη τι άλλο, πρόκειται να σας μείνει αξέχαστη.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Face & Body painting Greece

Eυχαριστούμε θερμά το "Face & Body painting Greece" για τη συμμετοχή τους στη δημιουργική γωνία του φεστιβάλ μεταμορφώνοντας τους επισκέπτες της εκδήλωσης σε "πλάσματα του φανταστικού"!

Read More
Ινδιάνικα παραμύθια: Ένα σύντομο ταξίδι στην προφορική παράδοση των Ινδιάνων

Εκεί που το χώμα, οι πέτρες και τα ποτάμια έχουν ψυχή, εκεί που τα ζώα έχουν λόγο ισάξιο με των ανθρώπων και κάθε δέντρο, λουλούδι και βοτάνι πιάνει ψιλή κουβέντα με τα αστέρια, εκεί θα ταξιδέψουμε σήμερα

Read More
Διάσημα Κάστρα στη λογοτεχνία και τα games του Φανταστικού

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα κάστρο. Να κρυφτεί, να προστατευτεί, να γιορτάσει, να κάνει σχέδια, να το διαρρήξει ή να αποδράσει από αυτό… Κυρίως, όμως, να ζήσει μέσα σε αυτό.

Read More
Dracula, μια ματιά στην ιστορία της έμπνευσης του έργου του Bram Stoker

Δύο άντρες στέκονται έξω από το Lyceum theater στο Covent Garden του Λονδίνου. Ο ένας είναι ο Henry Irving, ηθοποιός και επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου.

Read More