«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Video Κάλυψη από τον Χάρη Λαψάτη

Eυχαριστούμε τον Χάρη Λαψάτη για τη βιντεοσκόπηση του φεστιβάλ και τη δημιουργία αναμνηστικού βίντεο με τις καλύτερες στιγμές!

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: face painting από τη Νικολέτα Κατσιούλη

Ευχαριστούμε θερμά τη Νικολέτα Κατσιούλη, αισθητικό, για τη συμμετοχή της στη δημιουργική γωνία του φεστιβάλ με την προσφορά face painting στους μικρούς (ή και μεγαλύτερους) επισκέπτες της εκδήλωσης!

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Μαρία Μπακάρα

Ευχαριστούμε θερμά τη Μαρία Μπακάρα για τη συμμετοχή της στη δημιουργική γωνιά του φεστιβάλ, με τη διενέργεια εκπαιδευτικού φιλαναγνωστικού προγράμματος για παιδιά, βασισμένου σε παραμύθια.

Read More
Ο Giambattista Basile και τo παραμύθι των παραμυθιών (Ιl Pentamerone)

Ποιος δεν έχει ακούσει τα παραμύθια της Σταχτοπούτας, της Ωραίας Κοιμωμένης ή της Ραπουνζέλ;

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη - Ελευθέριος Κεραμίδας

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς Ευθυμία Δεσποτάκη και Ελευθέριο Κεραμίδα για την ομιλία τους με θέμα "Από το στόμα της γιαγιάς στην άκρη της πένας: η χρησιμότητα των παραμυθιών στη σύγχρονη λογοτεχνία του φανταστικού", μια παρουσίαση που αφορά δημιουργούς, αναγνώστες και γενικά λάτρεις του είδους που ομορφαίνει με λέξεις και εικόνες τη ζωή μας.

Read More
Χωριά του φανταστικού, περιήγηση στα πιο φημισμένα

Δεν χτίζονται όλα τα όνειρα σε τσιμεντένιες ζούγκλες. Δεν γκρεμίζονται όλοι οι εφιάλτες κάτω απ’ τα άσβεστα φώτα των πόλεων.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Άριελ Κωνσταντινίδη

Ευχαριστούμε θερμά την Άριελ Κωνσταντινίδη,  για την αποδοχή της πρόσκλησης μας να συμμετέχει στο φεστιβάλ ενισχύοντας καλλιτεχνικά την εκδήλωση.

Read More
Chrestomanci: η σειρά βιβλίων της Diana Wynne Jones που μας ταξιδεύει στον χρόνο

«Υπάρχουν εκατοντάδες κόσμοι, όλοι τους διαφορετικοί από τον δικό μας. Ο κόσμος των Chrestomanci είναι αυτός της διπλανής πόρτας και διαφέρει από τον δικό μας μόνο σε τούτο: εκεί η μαγεία είναι κάτι τόσο συνηθισμένο, όσο σ’ εμάς η μουσική.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, storyteller και editor του Will o' Wisps που από το βήμα της μαγικής σκηνής του φεστιβάλ θα αφηγηθεί ιστορίες από το φως και τις σκιές.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Φύλλις Γαβριηλίδου

Ευχαριστούμε θερμά τη Φύλλις Γαβριηλίδου, συγγραφέα, εισηγήτρια σεμιναρίων και αρθρογράφο του Will o' Wisps για την ενδιαφέρουσα ομιλία που θα παρουσιάσει με θέμα "Η αξία της Φαντασίας και του Φανταστικού (σε έναν κόσμο που έχει ξεχάσει να ονειρεύεται)" στην κλειστή αίθουσα της εκδήλωσης.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Art Circus

Eυχαριστούμε το Art Circus για την προσφορά face painting στους μικρούς (και γιατί όχι, τους πιο μεγάλους) επισκέπτες του φεστιβάλ, καθώς και παραμυθένιας χειροτεχνίας στη δημιουργική γωνία της εκδήλωσης.

Read More
Αρλεκίνος, από το Άγριο Κυνήγι των θρύλων στην Commedia Dell’ Arte

Η πρώτη φορά που διάβασα για τον Hellequin ήταν το 2010 στο βιβλίο του Jacques Le Goff, Ήρωες και Θαυμαστά του Μεσαίωνα, που κυκλοφορούσε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση Νίκου Γκοτσίνα.

Read More
Απόκριες: οι ρίζες και ο συμβολικός τους χαρακτήρας μέσα στους αιώνες

Οι Απόκριες είναι ίσως η πιο αυθεντική ελληνική γιορτή που επιβιώνει από την αρχαιότητα ως σήμερα. Άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γη, ενώνει κάθε θρησκεία και πολιτισμό που βρήκε γόνιμο έδαφος στη δική μας χερσόνησο.

Read More
Έρως και Αφροδίτη:Τα πολλά πρόσωπα των θεών του έρωτα στην παγκόσμια μυθολογία

Απ’ την αυγή του χρόνου, οι άνθρωποι επιδίωξαν να εξηγήσουν οτιδήποτε στον κόσμο αδυνατούσαν να κατανοήσουν.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Εύη Γεροκώστα

Ευχαριστούμε θερμά την αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα για τη συμμετοχή της στη μαγική σκηνή με την ξεχωριστή της αφήγηση παραμυθιών!

Read More
Έρωτες στη λογοτεχνία του Φανταστικού

Μνημειώδεις έρωτες υπήρχαν πάντα σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης αλλά και της ιστορίας. Η αγάπη, και όχι μόνο η ερωτική, συχνά αποτελεί την κινητήρια δύναμη που ωθεί τους ήρωες να παίρνουν αποφάσεις, κατευθύνοντας έτσι τις πράξεις τους αλλά και τη ροή μιας ιστορίας.

Read More
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με τον Christopher Paolini, τον συγγραφέα της σειράς επικής φαντασίας Inheritance Cycle.

Ο Christopher Paolini γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Montana της Δυτικής Αμερικής. Έχοντας από μικρός μυηθεί στη μαγεία των λαϊκών ιστοριών και των έργων των κλασσικών συγγραφέων του φανταστικού.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Labri Giotto των Sòlastas

Eυχαριστούμε θερμά τη Λαμπρινή Γιώτη (Labri Giotti) για τη συμμετοχή της στη μαγική σκηνή του φεστιβάλ με Ιρλανδικά, Σκωτσέζικα και Σουηδικά τραγούδια a capella και με οργανική συνοδεία (nyckelharpa, shrutti box, κρουστό).

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι Κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού: επίτιμος καλεσμένος ο Φαίδων Σοφιανός

Ευχαριστούμε θερμά τον Φαίδωνα Σοφιανό για την παρουσία του ως επίτιμου καλεσμένου στο φεστιβάλ και για τη συμμετοχή του με μία ιδιαίτερη παρουσίαση, στην κλειστή αίθουσα της εκδήλωσης.

Read More