Η μαγεία της συγγραφής: συνέντευξη με την Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη

Η Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Γεωλογία και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, εργάζεται στον χώρο της ενέργειας κι ασχολείται με την ελληνική φανταστική σκηνή από το 2006.

Read More
Μονόκερως: αμάλγαμα επίγειας Δύναμης και πνευματικής Αγνότητας

Μονόκερως: Αυτό το μυστηριώδες πλάσμα, ασαφούς προελεύσεως και πολλαπλής συμβολικής σημασίας, απαντάται σύμφωνα με διάφορες πηγές σε Ανατολή και Δύση με παραλλαγμένες μορφές, αλλά παρόμοιο συμβολισμό, ήδη από την αρχαιότητα.

Read More
AthensCon 2017: το Will o’ Wisps συμμετέχει στο μεγαλύτερο συνέδριο ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα!

Το Will o’ Wisps, καθιερωμένος πλέον ιστότοπος που εκφράζει τις πολιτιστικές εκφάνσεις του φανταστικού, συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης στο AthensCon 2017

Read More
Η μαγεία της συγγραφής: συνέντευξη με τον Ελευθέριο Κεραμίδα

O Ελευθέριος Κεραμίδας γεννήθηκε το 1977. Μεγάλωσε στην Ιθάκη και είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Read More
Βασιλιάς Αρθούρος: ο θρύλος και ο συμβολισμός του στο πέρασμα των αιώνων

Για τον Βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που είναι πρακτικά αδύνατον να συγκεντρωθούν -ακόμη και ως απλές αναφορές- όλες οι πληροφορίες που αφορούν την ιστορία.

Read More
Η Κουκουβάγια: Σοφία, Δεισιδαιμονία και Μεταμόρφωση

Έχεις δει ποτέ κουκουβάγια; Έχεις ακούσει το απόκοσμο κρώξιμό της, καθισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού σου το σούρουπο κι ανατριχιάζοντας στο παιχνίδισμα της σκέψης σου για το ποιο πλάσμα θα μπορούσε ποτέ να λαλήσει με τέτοιο καημό;

Read More
Το Ελάφι στον θρύλο και το φανταστικό

Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι το καταφύγιο των μαγικών πλασμάτων. Δράκοι, μονόκεροι, φοίνικες, γρύπες και άλλα πολλά μυθικά όντα φωλιάζουν στις αγαπημένες μας ιστορίες

Read More
Η μαγεία της συγγραφής: συνέντευξη με τον Γιώργο Αγγελίδη

Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. 

Read More
Το Παραμύθι της Ραπουνζέλ

Όλοι γνωρίζουμε το παραμύθι της Ραπουνζέλ ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει τη φράση «Ρίξε τα μαλλιά σου Ραπουνζέλ».

Read More
Το Τσίρκο του φανταστικού: οι απεικονίσεις του στο είδος

Το ακορντεόν ηχεί τις γλυκές και παιχνιδιάρικες νότες του από άκρη σε άκρη. Και ο νυχτερινός άνεμος ξεχειλίζει από τις μεθυστικές μυρωδιές ζαχαρωτών και καραμελωμένων μήλων.

Read More
Η ζωή και το έργο του Sir Terry Pratchett

Ο Sir Terry Pratchett (1948-2015), στον οποίο αναφερθήκαμε συνοπτικά και στην ανάλυση του βιβλίου του με τον Neil Gaiman, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βρετανούς συγγραφείς στην ιστορία του φανταστικού.

Read More
John Bauer: εικονογράφος της σκανδιναβικής λαογραφίας

Όταν ακούμε για Σκανδιναβική εικονογράφηση, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε σκοτεινά δάση, κρυστάλλινες λίμνες, περίτεχνα κοστούμια, μυθικά πλάσματα.

Read More
Thor Ragnarok: Η Σκανδιναβική Αποκάλυψη συναντά την υπερηρωική φαντασία

Σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας η τρίτη ταινία με βασικό πρωταγωνιστή τον Θεό του Κεραυνού.

Read More
World Anvil BETA: Δημιουργήστε φανταστικούς κόσμους για παιχνίδια ρόλων και μυθιστορήματα!

Το Worldanvil.com είναι ένας νέος τρόπος για να δημιουργήσετε τη «βίβλο» του κόσμου για τις περιπέτειές σας ή για την επόμενη σειρά μυθιστορημάτων σας.

Read More
Η ιστορία του Beowulf και η σημασία της σήμερα

Το έπος του Beowulf είναι ίσως το αρχαιότερο και το σημαντικότερο γραπτό κείμενο στην αρχαία αγγλική γλώσσα, το οποίο σώζεται σε μόνο ένα αντίγραφο, το Nowell Codex.

Read More