Ολοκληρώθηκε το Φantasticon 2018, το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Φανταστικού

32740859_1137242899749199_105470455325917184_n.jpg

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ του χώρου του φανταστικού, το διάσημο ΦantastiCon φιλοξενήθηκε στον γνώριμο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προσφέροντας στο κοινό μια γερή δόση μαγείας στην καρδιά της Αθήνας.

Εκατοντάδες φίλοι του φανταστικού, cosplayers, εκθέτες, χορηγοί, συγγραφείς, άνθρωποι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΦantastiCon το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 6&7 και απόλαυσαν δρώμενα και ημερίδες αφιερωμένες σε αγαπημένους μύθους και θρύλους.

Και οι δύο ημέρες του φεστιβάλ στέφθηκαν με επιτυχία καθώς οι ομιλίες και οι ημερίδες τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής αιχμαλώτισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών σε συνδυασμό βέβαια με τα μουσικά δρώμενα, καθώς και με το face& body painting που έδινε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μετατραπούν σε μυθικά πλάσματα των διάσημων φανταστικών ιστοριών.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ξεχώρισαν οι Iernis με τις μεσαιωνικές, μυστικιστικές τους μελωδίες, ενώ το βράδυ τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Fantasy Symphony Orchestra που εκτέλεσαν πασίγνωστες μελωδίες από τα saga Lord of the Rings, Harry Potter, Game of Thrones. Οι ομιλίες και τα σεμινάρια του διημέρου στο Θέατρο και τον 4ο Όροφο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες με εξέχοντες ομιλητές, ενώ ο ηθοποιός, συγγραφέας και εικονογράφος, πρωτεργάτης του φανταστικού Μάκης Πανώριος τιμήθηκε για το πολύτιμο έργο του σε ένα ξεχωριστό, τιμητικό αφιέρωμα.

Παράλληλα, στο ισόγειο φιλοξενήθηκε η λεγόμενη Μεσαιωνική Αγορά, όπου εκτίθονταν κυρίως βιβλία των αγαπημένων εκδόσεων του είδους, χειροτεχνήματα, collectibles και artworks, ενώ στον 6ο Όροφο παρουσιάστηκαν συλλογικά και προσωπικά έργα νέων και έμπειρων συγγραφέων. Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς του Σαββάτου έγινε η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής ΦantastiWords.

Η Κυριακή 7 Οκτωβρίου κινήθηκε σε παρόμοιους φανταστικούς ρυθμούς με αποκορύφωμα την παρουσίαση του επίτιμου προσκεκλημένου του φεστιβάλ Dmitry Glukhovsky, ο οποίος υπέγραψε τα διάσημα βιβλία της δυστοπίας του Metro, ενώ ανέλυσε σε ειδικό σεμινάριο το σύγχρονο θέμα «Από το Internet στη λίστα των παγκόσμιων Best Sellers, η συγγραφή στην εποχή των social media». Επίσης ξεχώρισε η ομιλία με τους Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζου, με θέμα «Μακιγιάζ και ειδικές κατασκευές στις ταινίες φαντασίας», ενώ διακρίθηκαν και οι καλύτεροι Cosplayers στον διαγωνισμό Fantasy Champions και ακολούθησε η απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt.

 

Η βραδιά έκλεισε με την τελετή λήξης και τη συναυλία των Piratas de la Guitara και δόθηκε εκ νέου ραντεβού για το επόμενο ΦantastiCon του 2019!

 

https://fantasticon.gr/