Εργαστήρι Συγγραφής 'Imaginarium'.

Γνωριμία

Το Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium λειτουργεί από το 2014 στα γραφεία του εκδοτικού Ομίλου Πηγή-iWrite. Με την εμπειρία της διδασκαλίας σε πάνω από 150 μαθητές στο σύνολο μέχρι σήμερα, με σημαντικές διακρίσεις των σπουδαστών σε διαγωνισμούς διηγήματος, αλλά και δικές τους προσωπικές εκδόσεις, το Imaginarium υπηρετεί πιστά και ταπεινά την τέχνη του λόγου και την ουσιαστική και μεθοδευμένη άσκηση στην τέχνη της συγγραφής.

 

Το Πρόγραμμα

Η διάρκεια του προγράμματος αρχαρίων είναι 6 μήνες. Περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής, ύφους, περιγραφής, δόμησης χαρακτήρων, βασικό πλάνο οργάνωσης, εισαγωγή στα είδη της Λογοτεχνίας του Φανταστικού (Τρόμος, Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία, Μαγικός ρεαλισμός), Ονειρική Λογοτεχνία, Αστυνομικό-Μυστήριο και Παραμύθι, λογοτεχνικές ασκήσεις μέσα στην τάξη και εργασίες για το σπίτι, καθώς και επιμέλεια κειμένου.
 

Το τμήμα των προχωρημένων διαρκεί 4 μήνες (απαραίτητη προϋπόθεση για το τμήμα των προχωρημένων είναι η ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου). Στους προχωρημένους ασκούμενους συγγραφείς παρέχεται γνώση σε πιο εξειδικευμένα θέματα, πιο σύνθετες ασκήσεις, εργασίες συγκριτικής λογοτεχνίας και μελέτη λογοτεχνικών κειμένων εις βάθος, ολοκλήρωση του συγγραφικού προφίλ του κάθε μαθητή, αλλά και επισκέψεις καλλιτεχνών που μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

 

Η Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του Imaginarium είναι ότι το ταλέντο είναι απαραίτητο, αλλά δεν είναι αρκετό. Η συγγραφή, όπως όλες οι τέχνες, χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή κι επιμονή.

Με μια καινοτόμο μέθοδο που συνδυάζει τις παραδοσιακές φόρμες της Δημιουργικής Γραφής, αλλά και τον πειραματισμό στη Φαντασία, το Imaginarium οπλίζει τον ενδιαφερόμενο με όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ξεκινήσει μια συγγραφική καριέρα υπεύθυνα, με κατάρτιση και αυθεντικότητα.

Οτιδήποτε διδάσκεται έχει ήδη εφαρμοστεί από την ίδια την διδάσκουσα ως συγγραφέας. Η διδασκαλία της συγγραφής, εξάλλου, είναι μια βιωματική-εμπειρική διαδικασία.

 

Οι καρποί

Ήδη, αρκετοί από τους μαθητές του εργαστηρίου έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους εκδοτικά βήματα και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος. Οι απόφοιτοι κάθε έτους συμμετέχουν στην ετήσια ανθολογία διηγημάτων του Imaginarium (http://iwrite.gr/bookstore/istories-tou-anamesa/) από τις εκδόσεις IWrite – η δική σου ιδέα σε βιβλίο.

 

Η διδάσκουσα

H Ευλαμπία Τσιρέλη είναι συγγραφέας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει δημιουργική γραφή, επιμέλεια κειμένου, και μελετά τη σχέση του Μύθου και της Λογοτεχνίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ βιβλικής Θεολογίας στο Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης. Ειδικεύεται στο μυθολογικό υπόβαθρο της Παλαιάς Διαθήκης και μελετά μυθολογικά σύμβολα της αρχαίας Μεσοποταμίας. Έχει γράψει τρία βιβλία, ενώ είναι υπό έκδοση το τέταρτο. Παραδίδει σεμινάρια και πραγματοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής ανά την Ελλάδα, με κύρια βάση τη Θεσσαλονίκη.

Ως αρθρογράφος, από το 2005, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά της χώρας. Είναι η δημιουργός του πρώτου φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα, του “The Mini Festival of Horror & Grotesque” και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

 

Για πληροφορίες και εγγραφές:
τηλ. 2311 27 28 03 | email. info@iWrite.gr
τηλ. 6981 331 350 | email. evlabia_tsireli@yahoo.gr

 

Γνωρίστε την διδάσκουσα και το εργαστήρι σε δύο events που πλησιάζουν!

·  Κυριακή 7 Μαΐου, 12.00μ.μ., 13.00μ.μ., The Comic Con 3, Ανοιχτό Μάθημα Συγγραφής Imaginarium.

· Παρασκευή 12 Μαΐου, 11.00π.μ.-12.00μ.μ., Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Ομιλία: «Μύθος - Φαντασία- Συγγραφή».

 

 

 

Μάθετε περισσότερα:

Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium
http://iwrite.gr/project/imaginariumwritingworkshop/
https://tsirelievlampia.wordpress.com/
https://www.goodreads.com/author/show/6972404._
READ ME by Evlampia Tsireli