Πρόσκληση σε συζήτηση στο πλαίσιο της έκθεσης: «Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο»

© DaNi

© DaNi

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: Επιστημονική φαντασία και Κόμικς: συγκοινωνούντα δοχεία;

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στην Athens Comics LibraryΚαραϊσκάκη 28, Ψυρρή, με κεντρικούς ομιλητές τους: Peter Milligan, DaNi και Εύη Σαμπανίκου.

19 Δεκεμβρίου | Επιστημονική φαντασία και Κόμικς: συγκοινωνούντα δοχεία;
Athens Comics Library | 19:00 | Στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία | Είσοδος ελεύθερη

Είναι η επιστημονική φαντασία και τα comics συγκοινωνούντα δοχεία; Και τα δύο επιτρέπουν στους δημιουργούς να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους, ενώ τα μεταξύ τους δάνεια είναι αμέτρητα! Έργα επιστημονικής φαντασίας έχουν δανειστεί εικόνες και ιδέες από τα comics και comics έχουν χτίσει εξωπραγματικά οικοδομήματα πάνω στα θεμέλια βασικών ιδεών της επιστημονικής φαντασίας.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και γνωστά. Θρυλικοί πρωταγωνιστές της επιστημονικής φαντασίας, όπως ο Flash Gordon και η Barbarella, έκαναν το ντεμπούτο τους στα comics. Σκηνοθέτες και συγγραφείς της επιστημονικής φαντασίας δηλώνουν ως βασική επιρροή τους το έργο του Moebius. Επίσης, οι υπερήρωες των comics πρωταγωνιστούν σε κλασικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Και τα sci-fi comics αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο του είδους, ήδη από τις πρώτες δεκαετίες ζωής του.

Με βάση τα παραπάνω, επιχειρούμε να διαπιστώσουμε πόσο επικοινωνούν μεταξύ τους δύο εκφάνσεις φαντασίας που έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσα φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Στη συζήτηση συμμετέχει ο Peter Milligan, Βρετανός συγγραφέας comics, η DaNi, Ελληνίδα δημιουργός comics, και η Εύη Σαμπανίκου, ιστορικός Τέχνης και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου – όλοι τους με εμπειρία στον χώρο των sci-fi comics.


Τη συζήτηση θα συντονίσει o Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του comicdom.gr.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινάει μια ώρα πριν την έναρξη στο χώρο της εκδήλωσης

Σε συνεργασία με την Athens Comics Library

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση εδώ