Ένα μαγικό ταξίδι με ανατολίτικο άρωμα: Twelve Kings In Sharakhai, του Bradley P. Beaulieu

Γενιές και γενιές μικρών παιδιών έχουν περάσει μια καλοκαιρινή νύχτα, στις διακοπές τους, κάτω από ένα σεντόνι, να ταξιδεύουν συνεπαρμένα στις μαγικές χώρες της ερήμου μέσα από τις ιστορίες Χίλιες και μία Νύχτες, Αλαντίν και άλλες πολλές. Τα ταξίδια στα μαγικά χαλιφάτα της Ανατολής πάντα ενθουσίαζαν το δυτικό αναγνωστικό κοινό με τα μυστηριώδη τοπία, τον εξωτικό τρόπο ζωής των ανθρώπων της και τη μοναδική μαγεία των πλασμάτων της άμμου, όπως τα τζίνι…

Ο  Bradley P. Beaulieu παρουσιάζει μια υπέροχη ιστορία που θα σας φέρει μνήμες από εκείνα τα παλιά παιδικά σας ταξίδια, γεμάτη με άρωμα και γεύση από έναν κόσμο με επιρροές από την Αραβική και Αιγυπτιακή κουλτούρα, ο οποίος παρ’όλ’αυτά παραμένει φανταστικός και πρωτότυπος πέρα για πέρα, γεμάτος σκοτεινές ιστορίες, αυτή τη φορά, μόνο για μεγάλους.

Η Sharakhai, η μητρόπολη της Ερήμου, κυβερνάται για αμέτρητα, πλέον, χρόνια από τους Δώδεκα Βασιλείς της· ηγεμόνες σκληρούς, αδίστακτους, τυραννικούς, μα πάνω απ’όλα αθάνατους, αφού έχουν συνάψει σκοτεινές συμφωνίες με τους θεούς. Με έναν τεράστιο στρατό από Silver Spears, Blade Maidens και τους ιερούς τους φύλακες, τους τρομερούς Asirim κυβερνούν το λαό στερώντας του κάθε ελπίδα ελευθερίας.

Στην ίδια πόλη ο συγγραφέας εισάγει και τον ήρωα της ιστορίας του. Μας συστήνει την Ceda, ένα ορφανό κορίτσι το οποίο πολεμά στις υποχθόνιες αρένες του βασιλείου για να επιβιώσει, διαπρέποντας στο σπαθί. Την Ceda στοιχειώνουν ο θάνατος της μητέρας της και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτόν. Αυτό την ωθεί να αψηφήσει τους νόμους των ηγεμόνων και να περπατήσει στους δρόμους της πόλης τη νύχτα του Beht Zha'ir, τη μοναδική νύχτα του χρόνου που θεωρείται ιερή, αλλά και επικίνδυνη. Ανίερα πλάσματα, οι Asirim, βγαίνουν κάθε τέτοια νύχτα από την άμμο της ερήμου, κυνηγώντας όσους κυκλοφορούν στην πόλη, παρά την απαγόρευση. Έχουν, όμως, και άλλους σκοπούς, όπως θα ανακαλύψει η Ceda. Κρατούν το κλειδί του μυστηρίου πίσω από τον θάνατο της μητέρας της, αλλά και πολλά μυστικά, μερικά από τα οποία μπορούν να απειλήσουν την εξουσία των Δώδεκα Βασιλέων… 

Το Twelve Kings In Sharakhai προσφέρει πολυδιάστατους, αυθεντικούς χαρακτήρες με τους οποίους αξίζει να περπατήσει κανείς για αρκετό διάστημα. Δίνει την εντύπωση πως τα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι και αληθινά και κυριολεκτικά δεν σε αφήνει να κλείσεις το βιβλίο. Βυθιστείτε στις σκοτεινές νύχτες της Sharakhai ή ταξιδέψτε με τα ιπτάμενα πλοία της άμμου… Όπως και να ‘χει, θα περάσετε μαγικά. 

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει το prequel της σειράς Of Sand and Malice Made και το δεύτερο βιβλίο With Blood Upon the Sand, ενώ αναμένεται και το τρίτο με τίτλο A Veil of Spears τον Ιανουάριο του 2018.

Περισσότερα για τον συγγραφέα μπορείτε να βρείτε εδώ:  http://quillings.com/

 

“Wise readers will hop on, as the journey promises to be breathtaking.”

– Robin Hobb

 

Πηγές