11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου: Τελευταία Νέα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΛΑ ΡΟΔΟΥ ... ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ ... ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!

 

Αύριο Κυριακή, στις 5μμ ξεκινάει το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου, από τον Προμαχώνα του Παλατιού.

Και στις 18:30 μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Δρ Βασίλη Λαοπόδη, ιδρυτή και πρόεδρο του Culture Polis, με θέμα:

Μαθαίνοντας για τα μνημεία ....  παίζοντας : η περίπτωση της Ρόδου

Μια νέα προσέγγιση στον πολιτιστικό τουρισμό μέσω του έργου DIVERTMENTO (http://divertimentoenterprise.eu/)

του οποίου είναι επικεφαλής η CulturePolis  και κυρίως τα αποτελέσματά του δηλ. η Τριλογία Eurothentica {story telling - ibook - games in cultural sites) θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε ευρωπαίκές 7 πόλεις - μεταξύ των οποίων και η Ρόδος - με στόχο μετά το πέρας του έργου (Σεπτ. 2017) να γίνει μια επιχείρηση που να προωθεί "αυθεντικό πολιτιστικό τουρισμό" 

 

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης

 

Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis α.μ.κ.ε

Πρώην Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1988-2006)

 

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 201 - Φωτό: Έφη Καστελλορίου

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 201 - Φωτό: Έφη Καστελλορίου

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Αττικής και σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Τουλούζη, Γαλλία όπου έλαβε το Διδακτορικό του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλάδα ως πληροφορικός στον ιδιωτικό τομέα (IBM, FIAT, τραπεζικό κλάδο, συμβουλευτικές κ.ά) καθώς επίσης και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Αθήνας.

Το 1988 άρχισε να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχικά στο Λουξεμβούργο και μετά στις Βρυξέλλες, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης σε θέματα πολιτιτικής και διαχείρισης προγραμμάτων ευρωπαϊκής διάστασης σε ΕΤΑ&Κ, Τεχνολογίες Πληροφικής και Επικοινωνιών και ηλεκτρονικό επιχειρείν καθώς και επιπτώσεις τους στην οικονομία, κοινωνία και πολιτισμό.

Υπήρξε ιδρυτής και μέλος διοίκησης επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων (ΕΠΥ, ΚΗΥΗΥ, IFIP, Club Οf Rome/EU-Brussels Chapter and Europe of Cultures Forum κ.ά), Board Member of, and member of several NGOs in Greeceand abroad. Πρόεδρος ΔΣ εταιρειών (I-skills). Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες και άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια και 12 βιβλία / μονογραφίες.

Το 2006 μετά τη συνταξιοδότησή του από την Ε.Είδρυσε στην Κέρκυρα την μη κερδοσκοπική οργάνωση CulturePolis, με την οποία συντόνισε πολλά σημαντικά έργα στην Ελλάδα, Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο βλ. περισσότερα culturepolis.org.