Posts in Τέχνες
«Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν», το έπος του Richard Wagner

Ο αέρας ξαφνικά λυσσομανάει, το έδαφος σείεται, η θάλασσα αφρίζει, τα σύννεφα χωρίζονται, και οι Βαλκυρίες, πάνοπλες και πανώριες, ορμούν στη μάχη πάνω στα φτερωτά τους άλογα.

Read More
John William Waterhouse, o ζωγράφος των Νεράιδων και των Μαγισσών

Πίνακες με γοργόνες που κάθονται πάνω στην ασημόχρυση φιδωτή ουρά τους χτενίζοντας τα μακριά μαλλιά τους

Read More
J.K. Rowling, η πολυαγαπημένη συγγραφέας της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας

Μια αδύνατη γυναικεία μορφή ατενίζει τον κατάμεστο σιδηρoδρομικό σταθμό, καθισμένη σ’ ένα παγκάκι. Άνθρωποι διασχίζουν γρήγορα τις αποβάθρες, πασχίζοντας να προλάβουν τα τρένα που αναχωρούν από στιγμή σε στιγμή, όμως το δικό της δεν έχει φτάσει ακόμη.

Read More
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Review (Spoiler Free)

Ο Harry Potter επέστρεψε! Όχι, δεν εννοώ τον χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον αδύνατον, αφού η ταινία The Crimes of Grindelwald λαμβάνει χώρα το 1926, πολλές δεκαετίες πριν την γέννηση του αγοριού που επέζησε.

Read More
Stan Lee: αποχαιρετώντας έναν σούπερ ήρωα

Για κάθε αναγνώστη κόμικς, ασχέτως προτιμήσεως, αλλά πλέον και για κάθε λάτρη του Marvel Cinematic Universe, η χθεσινή ημέρα ήταν μία πηγή βαθιάς θλίψης.

Read More
Solomon Kane, ο αμφιλεγόμενος ήρωας του Robert E. Howard

Πώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κανείς τον ήρωα του Robert. E Howard με την αδυσώπητη μοίρα, εκείνη τη βασανισμένη ψυχή που αντιμετώπισε θεούς και δαίμονες για να απαρνηθεί το πεπρωμένο του;

Read More
Ann Radcliffe, μία από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους της γοτθικής φαντασίας

Ο Fyodor Dostoevsky, στο δοκίμιό του Χειμερινές σημειώσεις σε καλοκαιρινές εντυπώσεις (1863), διηγείται μια όμορφη, ζεστή ιστορία από την παιδική του ηλικία.

Read More
Ιστορίες από την Κρύπτη: σενάρια τρόμου και μαύρου χιούμορ που μας κέρδισαν στα 90's

Οι βαριές σιδερένιες πύλες ανοίγουν με έναν δυνατό κρότο, με τη μουσική έναρξης να δυναμώνει στο μυστηριώδη, τρομακτικό της ρυθμό

Read More
Skyrim: περιπέτεια στο πολυπόθητο βασίλειο του σύμπαντος των “Elder Scrolls”

Στην οθόνη μας παρουσιάζεται το οικόσημο με τον δράκο του Skyrim και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζονται οι τίτλοι αρχής «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Read More
23 Τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για Non-Musical Fantasy Ταινίες και συμπεριλήφθηκαν στα Soundtrack ή/και στους τίτλους τέλους τους.

Πολλές ταινίες, φαντασίας και μη, συμπεριλαμβάνουν στα soundtrack τους αγαπημένα τραγούδια της εποχής, στις αυθεντικές τους εκτελέσεις ή σε διασκευές.

Read More
18 (+5) Μαγικά τραγούδια ταινιών κινουμένων σχεδίων (και μη), οι επίσημες διασκευές τους και οι ελληνικές τους μεταγλωττίσεις

Στη γοργή μας καθημερινότητα, γεμάτη νέες πληροφορίες, συμβάντα και γνώσεις, πολλές φορές βρίσκουμε τον εαυτό μας να λησμονεί πράγματα που είδε, διάβασε ή άκουσε, ακόμα και πολύ πρόσφατα.

Read More
She-Ra, το animation των 80’s που έδωσε μια νέα οπτική στις πριγκίπισσες - πρότυπα

Μαχητική και δίκαιη, αλλά και γενναιόδωρη και ευγενική, η She-Ra ή πριγκίπισσα Adora όπως ονομαζόταν στην αρχή, κατέχει μια εξέχουσα θέση στα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1980.

Read More
Thundercats -ένα σύντομο χρονικό της αγαπημένης τηλεοπτικής animated σειράς

Η πρώτη σπίθα για τη γέννηση των Thundercats πυροδοτήθηκε στον νου του εφευρέτη (πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής κασετών για εφήβους), βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συγγραφέα Tobin “Ted” Wolf, το 1981.

Read More