"Boardgame Knights", Επιτραπέζια: Στρατηγική και Φαντασία

12888734_10154075849866624_3087361926804141153_o.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιων, ψάξαμε και βρήκαμε το καλύτερο μέρος για να την περάσουμε. Και το βρήκαμε.. στο Ίλιον! Στο λεγόμενο Κάστρο..

Το κρυμμένο από τα πολλά και αδιάκριτα μάτια αυτό φρούριο, είναι μια μικρή Μέση Γη, στο κέντρο της πόλης. Εκεί λαμβάνουν χώρα επικές μάχες που κρατάνε ώρες ολόκληρες.

Όπως ακριβώς συνέβη και το Σάββατο, 29 Απριλίου. Οι μαχητές πήραν θέση από νωρίς το πρωί και αγωνίζονταν ως αργά το απόγευμα. Το τουρνουά προς τιμήν της International Tabletop Day είχε 12 συμμετέχοντες και περιελάμβανε κληρώσεις, δώρα και φυσικά.. ένα σούπερ έπαθλο για τον τελικό νικητή.

Το Will o’ Wisps παρευρέθηκε στο χώρο, μίλησε με τους συντελεστές, γνώρισε από κοντά το παιχνίδι Δίας & Ήρα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες, και σας παραθέτει τα highlights του τουρνουά καθώς και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που έθεσε στη διάθεσή μας ο καστροκράτορας, Γιώργος Νάνος.

Ας ξεκινήσουμε με το άρτι κυκλοφορηθέν στα ελληνικά επιτραπέζιο καρτών Δίας και Ήρα, του Richard Borg. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μας κέρδισε με την ταχύτητά του, την ανατροπή με βάση την τύχη και την κυριολεκτική παρέλαση ηρώων και τεράτων της ελληνικής μυθολογίας! Το παιχνίδι διαρκεί 30’ - 40’, φυσικά ο καθένας μπορεί να το πάει με το ρυθμό του, και έχει 2 συμμετέχοντες. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάισσα και το κατάστημα Play Stories διέθεσε 3 κλειστά κουτιά για το τουρνουά. Παρατίθεται και βίντεο με το unboxing του παιχνιδιού , από το επίσημο Youtube κανάλι των Boardgame Kinghts. Έτσι μπορείτε να πάρετε μια γεύση του τι περιέχει και πως παίζεται. https://www.youtube.com/watch?v=KCoJ2K3Hgog

Το τρόπαιο για τον τελικό νικητή Στέφανο Μ. ήρθε μετά από 7 ώρες μάχης, και τον αντάμειψε δεόντως. Ήταν το Spartacus , χορηγία του Play Stories, της Μαρίας Βορριά.

Όμως η ημέρα περιελάμβανε κι άλλες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Ανά μία ώρα γινόταν μια κλήρωση με διαφορετικά δώρα από καφέδες, χυμούς, μπίρες, σάντουιτς, ποικιλίες από το Quint Essentia, το Piccolo Juice Bar, και το Play stories, μέχρι παιχνίδια όπως το Quests of Valleria από το Game Rules.

Και επειδή αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος, ήρθε η ώρα για τις συστάσεις με το Κάστρο. Ιδού τι μας αποκάλυψε ο ένας εκ των δημιουργών του, Γιώργος Νάνος.

"Οι Boardgame Knights ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2015 από 2 άτομα αρχικά, που αγαπούσαν τα επιτραπέζια αλλά ήθελαν και μεγαλύτερη παρέα για να παίζουν πιο συχνά αλλά και με περισσότερα άτομα. Με τον καιρό η παρέα μεγάλωσε πολύ και χρειάστηκε τον δικό της χώρο. Έτσι φτιάξαμε το Κάστρο. Έκτοτε μαζευόμαστε κάθε Παρασκευή και παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Χαιρόμαστε να γνωρίζουμε νέο κόσμο και να καταλήγουμε να είμαστε φίλοι. Πέρα από τις Παρασκευές οργανώνουμε και διάφορα happenings με κληρώσεις επιτραπέζιων αλλά και θεματικές βραδιές. Σας περιμένουμε για πολύ παιχνίδι. Μπορείτε να μας βρείτε το group μας στο Facebook, στο κανάλι μας στο Youtube όπου ανεβάζουμε Unboxing Videos και Reviews και στο Instagram".

Σε επόμενο άρθρο θα κάνουμε εκτενές αφιέρωμα στο χώρο και τους δημιουργούς του. Προς το παρόν μπορείτε να τους εντοπίσετε εδώ!

https://www.facebook.com/groups/theboardgameknights/

https://www.instagram.com/boardgameknights/

https://www.youtube.com/channel/UC8qTO6O-D9SstRZyZrPBYiQ

 

Οι δωροθέτες του τουρνουά

Play Stories , Αριστοφάνους 34, Χαλάνδρι. Τηλ. 2106813918

Game Rules , Αίαντος 10, Περιστέρι. Τηλ. 2105766029

Quint Essentia , Αγ. Βαρβάρας 70, Δάφνη. Τηλ. 2109735997

Piccolo Juice Bar , Ακαδημίας 42, Αθήνα. Τηλ. 2155016990

Photo Credtis: Γιώργος Νάνος