FAERIECON - ένα παραμυθένιο φεστιβάλ για τους λάτρεις των Νεραϊδών

faeriecon.JPG
Photography Copyrights: Byron Dazey - CreativeFlashes.com

Photography Copyrights: Byron Dazey - CreativeFlashes.com

Φτερωμένοι λάτρεις των νεραϊδών όλων των ηλικιών κι απ’ όλο τον κόσμο (από την Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη αλλά και την Ευρώπη) θα συγκεντρωθούν στο Seatac Doubletree Hilton στο Seattle από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2018 στο φετινό FAERIE CON, για να βιώσουν ένα Σαββατοκύριακο ιστορίας, τέχνης, μουσικής, κουστουμιών αλλά και αγοραστικής πανδαισίας στη Δυτική Ακτή. Για όσους θελήσουν να παρευρεθούν μασκαρεμένοι, κάθε μέρα του FAERIE CON έχει και μια διαφορετική θεματική: Η Παρασκευή είναι η μέρα των Καλών Νεράιδων, το Σάββατο είναι αφιερωμένο στις Κακές Νεράιδες, ενώ η Κυριακή θα είναι οικογενειακή μέρα και τα παιδιά δε, μπαίνουν δωρεάν.

Το FAERIE CON περιλαμβάνει μια πληθώρα νεραϊδικών καταστημάτων, με περισσότερους από 70 εκθέτες. Στο FAERIE CON θα βρείτε νεραϊδικά βιβλία, τέχνη, κοσμήματα, νεραϊδική μόδα, πανέμορφα χειροποίητα έργα και ζωντανή μουσική ολημερίς! Θαυμαστές της Νεραϊδοχώρας και του Fantasy μπορούν να συναντήσουν γνωστούς κι επιτυχημένους καλλιτέχνες και συγγραφείς, οι οποίοι θα υπογράψουν και τα βιβλία τους: οι φετινοί καλεσμένοι περιλαμβάνουν δημοφιλείς συγγραφείς και διεθνώς ξακουστούς καλλιτέχνες του κόσμου των νεράιδων, αλλά και του fantasy γενικότερα.

Τη μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να παρευρεθούν σε ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις κι εργαστήρια, να παρακολουθήσουν ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, μια νεραϊδική επίδειξη μόδας καθώς και έναν διαγωνισμό κουστουμιού, και να περιπλανηθούν στον χώρο του συνεδρίου ανάμεσα σε μουσικούς και παραμυθάδες, που καλλιτεχνούν σε όλη την έκταση της έκθεσης. Το βράδυ, το FAERIE CON παρουσιάζει τα πιο πολυαναμενόμενα χορευτικά πάρτι του Σαββατοκύριακού: δύο Μασκέ Χορούς Νεράιδων στη Βορειοδυτική σάλα χορού. 

Γιατί είναι οι νεράιδες τόσο δημοφιλείς; Στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, οι άνθρωποι απολαμβάνουν να δραπετεύουν στον κόσμο της φαντασίας. Και οι νεράιδες δεν υπάρχουν μόνο για τα παιδιά· είναι ένας τρόπος ζωής που ελκύει όλες τις ηλικίες κι έχει τη δική του μοναδική φιλοσοφία και συμβολιστική σημασία. Πολλές οικογένειες έρχονται στο FAERIE CON: υπάρχει κάτι για τον καθένα. Οι καλεσμένοι έχουν τη σπάνια ευκαιρία να συναντήσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και συγγραφείς, ψωνίζοντας από μία τεράστια ποικιλία δημιουργημάτων, ενώ είναι όλοι καλεσμένοι στον Μασκέ Χορό που θα ντύσουν μουσικά υπέροχα διεθνή συγκροτήματα.

Ο Σύγχρονος Άρχοντας του Νεραϊδόκοσμου, Brian Froud, έχει πει: «Το να ασχολείται κανείς με νεράιδες, δεν σημαίνει ότι καταφεύγει στην φαντασία, αλλά περισσότερο ότι επανενώνεται με τη ζωή. Το να ντύνεσαι σα νεράιδα, φορώντας φτερά,  σηματοδοτεί τη συμμετοχή στον χορό, τη σύνδεσή σου με το καλλιτεχνικό πνεύμα. Τέχνη, χορός, φιλία, μουσική: όλα αυτά υπερβαίνουν τα όρια, τη γλώσσα, τις φυλές και τον χρόνο. Τέτοιες δραστηριότητες “απλώνουν” ένα χαρμόσυνο “χέρι” πέρα από τα όρια».

Στο FAERIE CON, κρούουμε τα καμπανάκια της νεραϊδικής πρόσκλησης. Οι άνθρωποι απαντούν κι έρχονται. Μα, πιο σημαντικό, το ίδιο και οι νεράιδες.

Special Guests: Lindy Fay HellaIris CompietIngrid KallickRasputinaAbney ParkWoodlandGuilhem DesqHolly BlackMelissa Marr

www.faeriecon.com