Μαγικά άνθη στον χώρο του Φανταστικού

Black Lotus art by Chris Rahn

Black Lotus art by Chris Rahn

Μέρα με τη μέρα που περνάει, η άνοιξη κατατροπώνει και τις τελευταίες ριπές του χειμώνα γύρω μας. Ο ήλιος λάμπει θερμότερος και το κίτρινο της νάρκης αντικαθίσταται από την πολύχρωμη πανδαισία της αναγέννησης. Η φύση αποκαλύπτει τα ομορφότερα ποιήματά της και κάθε πεδιάδα, πάρκο, κήπος και αυλή στολίζονται στα χρώματα και τις μυρωδιές των ανοιξιάτικων ανθών.

Οι επιλογές για νέες προσθήκες στους κήπους και τα μπαλκόνια σας είναι σίγουρα πολλές. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα άνθη που λίγοι θα τολμήσουν να εντάξουν στις ζαρντινιέρες τους. Κι αυτό γιατί τούτα τα άνθη είναι μαγικά, κάποια από αυτά είναι ακόμα και ζωντανά, παρουσιάζοντας όλα τους μοναδικές μαγικές ιδιότητες. Για εσάς τους τολμηρούς, ψαχουλέψαμε φέτος τα «φύλλα» των σελίδων –και όχι μόνο– του φανταστικού και συνθέσαμε ένα «μαγικό» ανθολόγιο φανταστικών ή/και μαγικών λουλουδιών και ανθοφόρων φυτών. Ποιος ξέρει; Ακόμα και ο πιο φαντασμαγορικός κήπος ίσως χρειάζεται μια επιπλέον δόση… φαντασίας!

Α

Amrita Vein: Το ανθοφόρο αυτό βότανο απαντάται στις ερήμους Hissing Wastes και Western Approach του video-game Dragon Age: Inquisition κι έλαβε το όνομά του από την Amrita, μια Hedge Mage γνωστή για το ταλέντο της στη βοτανοθεραπεία, η οποία το ανακάλυψε πρώτη. Η Amrita είχε εκδιωχθεί από το Τάγμα των Templars στην έρημο, κι είχε αφεθεί εκεί για να πεθάνει απ’ τον ήλιο και τη ζέστη. Ωστόσο, εκείνη επιβίωσε, διέσχισε την έρημο με τα πόδια κι εκεί ανακάλυψε το βότανο Amrita Vein. Παίρνοντάς το μαζί της, άρχισε να το καλλιεργεί και να μελετά τις ιδιότητές του, πράγμα που αργότερα τής χάρισε σε έναν βαθμό την ελευθερία της. Το βότανο Amrita Vein μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα τονωτικών και προστατευτικών φίλτρων, όπως τα Cold Resistance Tonic, Electrical Resistance Tonic, Fire Resistance Tonic, Lyrium Potion, Mighty Offense Tonic, Regeneration Potion, Spirit Resistance Tonic και Tears of the Dead. Αν κι εσείς κρύβετε μέσα σας έναν αλχημιστή, το Amrita Vein θα σας προσφέρει απεριόριστες επιλογές πειραματισμού πάνω απ’ το τσουκάλι σας.

B

Black Lotus: Η Black Lotus άνθισε για πρώτη φορά στις Alpha και Beta εκδοχές του παιχνιδιού Magic: The Gathering, κατά τη δεκαετία του ’90 και αποτελεί μία από τις Power Nine, εννέα κάρτες που θεωρούνται ανάμεσα στις πιο ισχυρές και σπάνιες σε όλο το παιχνίδι. Η Black Lotus οφείλει τη μορφή του στον εικονογράφο Christopher Rush και προσφέρει τρία mana (βασικός πόρος του παιχνιδιού) όταν «θυσιαστεί», χαρίζοντας στους παίχτες ένα τρομερό προβάδισμα. Γι’ αυτό κι έχει πλέον κριθεί απαγορευμένη στα περισσότερα τουρνουά του παιχνιδιού ενώ σε όλο τον κόσμο απαντώνται μονάχα 1100 τέτοια άνθη από την πρώτη «παρτίδα», ενώ μόλις 3300 από τη δεύτερη. Ίσως θεωρηθεί μια ακριβή επιλογή, αν λάβει κανείς υπ’ όψη ότι το 2013 ένα τέτοιο άνθος πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 27.000 δολαρίων.

C

Cloud Flower: Ίσως το πιο γλυκό, συννεφένιο λουλούδι –αν δηλαδή υπάρχουν άλλα-, το Cloud Flower φυτρώνει στις πίστες του Super Mario Galaxy 2, μεταμορφώνοντας τον Mario στον ισχυρότερο Cloud Mario. Ο Cloud Mario έχει την ικανότητα να περιστρέφεται, δημιουργώντας χαμογελαστά σύννεφα, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτια. Επιπλέον, του επιτρέπει να πηδάει ψηλότερα αλλά και να προσγειώνεται πιο ομαλά. Αν, λοιπόν, θεωρείτε ότι θα απολαμβάνατε έναν ουράνιο περίπατο πάνω στα σύννεφα, ίσως το Cloud Flower να αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς.

D

Deadly Poppies - The Wonderful Wizard of Oz - Illustrated by William Wallace

Deadly Poppies - The Wonderful Wizard of Oz - Illustrated by William Wallace

Deadly Poppies: Στις πεδιάδες του Οζ, φυτρώνει μια ποικιλία αθάνατων παπαρούνων πολύ μεγαλύτερων και όμορφων από κάθε άλλη, και κυρίως άκρως… επικίνδυνη. Στο βιβλίο The Wonderful Wizard of Oz του Frank L. Baum, η Dorothy, ο Tin Man, ο Scarecrow και ο Lion είχαν την ατυχία να περάσουν μέσα από ένα λιβάδι γεμάτο Deadly Poppies κι αμέσως έπεσαν σε βαρύ λήθαργο. Το γιατρικό είναι ένα: το θύμα να απομακρυνθεί από το λιβάδι. Διαφορετικά η επιρροή των Deadly Poppies δεν σπάει ποτέ. Η καταλληλότερη επιλογή για τους λάτρεις του ύπνου ή για άτομα που αντιμετωπίζουν αϋπνίες.

E

Eon RoseΤο Eon Rose, το Αιώνιο Λουλούδι, είναι ένα μαγικό λουλούδι στο σύμπαν του World of Warcaft. Τα πέντε του πέταλα έχουν διαφορετική απόχρωση το καθένα· το ένα κόκκινο της φωτιάς, το δεύτερο πράσινο του σμαραγδιού, το τρίτο ασημένιο σαν το χιόνι, το τέταρτο μπλε σαν το βυθό της θάλασσας και το πέμπτο μαύρο σαν τα μεσάνυχτα, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει μια χρυσή σφαίρα. Σύμφωνα με τον θρύλο, το Eon Rose φυτρώνει μόνο στα Caverns of Time (Σπήλαια του Χρόνου), στα οποία υπάρχουν μια σειρά από πύλες, οι οποίες οδηγούν σε διαφορετικές σημαντικές ιστορικές στιγμές της ιστορίας του Warcraft. Επίσης φημολογείται ότι φυτρώνει μονάχα στο κρησφύγετο του Bronze Dragon, Nozdormu. Το σίγουρο είναι πως ο Red Dragon, Korialstrasz, ενδεδυμένος στην ξωτικίσια μορφή του, ονόματι Krasus, χρησιμοποίησε το άνθος τούτο, μαζί με ένα ξόρκι, για να μεταφερθεί στο σπίτι του Nozdormu.

F

Flowey: Στο role-playing video game Undertale, συναντούμε τον Flowey, ένα φαινομενικά αθώο ζωντανό χρυσό άνθος, το οποίο όμως αποδεικνύεται ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του παιχνιδιού. Προσφέροντας στον πρωταγωνιστή «σφαιρίδια φιλίας», τα οποία αποδεικνύονται να είναι επικίνδυνες σφαίρες, του αποκαλύπτει την ιδεολογία του: πρέπει να σκοτώσεις για να επιβιώσεις. Το Flowey, είναι αρκετά ύπουλο, έχοντας την ικανότητα να μιμείται τα πρόσωπα και τις φωνές άλλων χαρακτήρων του παιχνιδιού. Αν το επιλέξετε για τον κήπο σας, να είστε το λιγότερο επιφυλακτικοί.

G

Glow-Up Bulb: Στο σύμπαν του Yu-Gi-Oh! αλλά και το ομώνυμο παιχνίδι καρτών του δικού μας κόσμου, το ανθοφόρο τέρας Glow-Up Bulb και η κάρτα του επιτρέπουν στον παίκτη να στείλει την πρώτη κάρτα της τράπουλας του στο «Νεκροταφείο» και να «Επικαλεστεί» αυτή την κάρτα. Η ιδιότητα αυτή  του Glow-Up Bulb χρησιμοποιείται μονάχα μια φορά σε κάθε μονομαχία.

H

Honking Daffodil: Ένας φαινομενικά κοινός ασφόδελος, ο Honking Daffodil παράγει εξαιρετικά ενοχλητικούς θορύβους που θυμίζουν κόρνα αυτοκινήτου. Απαντώνται στους κήπους και τα φυτώρια των μαγικών οικογενειών της Βρετανίας, σύμφωνα με το βιβλίο Harry Potter and the Order of the Phoenix της J. K. Rowling. Η καθηγήτρια βοτανολογίας της Σχολής για Μαγείες και Ξόρκια Hogwarts, λέγεται πως καλλιεργούσε επιμελώς Honking Daffodils στα θερμοκήπια της. Αν επιλέξετε να καλλιεργήσετε κι εσείς ένα ή περισσότερα Honking Daffodils στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προδώσετε τη «μαγική» σας ταυτότητα στους Muggles. Ακόμα κι αν αυτό συμβεί, ωστόσο, ο διάσημος μάγος βοτανολόγος Tilder Toots υπόσχεται πως στην επόμενη μετάδοση της ραδιοφωνικής του εκπομπής με τίτλο Toots, Shoots 'n' Roots, θα σας πει πώς να χειριστείτε την «ηχηρή» αυτή κατάσταση.

I

Invid Flower of Life: Σύμφωνα με το franchise επιστημονικής φαντασίας Robotech, το Invid Flower of Life είναι ένα συμβιωτικό ανθοφόρο φυτό, που φύτρωνε στον πλανήτη των Invid, Optera, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος αλλά και της ζωής των ειρηνικών ιθαγενών Invid. Η μελέτη του οδήγησε στην ανακάλυψη και την εξέλιξη μιας ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, γνωστής ως Protoculture, η οποία ήταν ικανή να σώσει το ανθρωπόμορφο γένος των Tirolians από την ενεργειακή κρίση με την οποία βρίσκονταν αντιμέτωποι. Κι όμως, όπως συμβαίνει πάντοτε με κάθε σπουδαία ανακάλυψη, η απληστία κατέλαβε τα ηνία οδηγώντας σταδιακά στον Τρίτο Πόλεμο των Robotech.

L

Lenugia: Το εξαιρετικά σπάνιο άνθος Lenugia, στο χρώμα του πάγου και με σχήμα κρυσταλλωμένης χιονονιφάδας, είναι το αγαπημένο λουλούδι της νεραϊδονονάς Eldora από τη σειρά Winx Club. Λέγεται ότι κάποτε τα μαγικά άνθη Lenugia φύτρωναν άφθονα στο Δάσος των Λουλουδιών, προστατεύοντας όλους τους κατοίκους του. Τα Lenugia απαντώνται επίσης και στην πόλη Gardenia της Γης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή τσαγιού, αν και όσοι το έχουν δοκιμάσει μάλλον δεν το απόλαυσαν. Η μαγεία των Lenugia μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις νεράιδες, ενώ η Eldora χρησιμοποίησε τα Lenugia για να κατατροπώσει τις μάγισσες Trix και τα Ectoplasm Specters.

Art by Alan Lee

Art by Alan Lee

M

Moon Flower: To μπεζ άνθος Moon Flower, φυτρώνει στο ένα από τα τέσσερα έθνη του κόσμου του Avatar: The Last Airbender, το Earth Kingdom. Ανταποκρινόμενο άμεσα σε αλλαγές του φωτός, μαραίνεται αν εκτεθεί στο φως του ήλιου, ενώ ανθίζει αστραπιαία όταν τοποθετηθεί στη σκιά. 

N

Niphredil: Τα άνθη Niphredil, γνωστά και ως Stars of the Earth, ανθίζουν στο βασίλειο Doriath των Ξωτικών στη Μέση Γη, σύμφωνα με τo βιβλίο The Silmarillion και την τριλογία «The Lord of the Rings» του J. R. R. Tolkien. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα Niphredil άνθισαν πρώτη φορά στο δάσος Neldoreth για να υποδεχθούν τη γέννηση της πανέμορφης Lúthien, της πιο όμορφης κόρης των Children of Ilúvatar. Απαντάται επίσης και στον λόφο Cerin Amroth στο Lothlórien, όπου φυτρώνουν και τα κίτρινα αστεροειδή άνθη Elanor. Μετά τον θάνατο του βασιλιά Elessar (γνωστού και ως Aragorn II), η σύζυγος του, Arwen, λέγεται ότι εναπόθεσε τον εαυτό της στο Cerin Amroth και πέθανε. Από τότε κι ύστερα, τα άνθη Niphredil και Elanor έπαψαν να ανθίζουν ανατολικά της θάλασσας.

O

Oddish: Στο σύμπαν των Pokémon, το Grass/Poison Pokémon Oddish, με τον μπλε βολβό του, τα επίσης μπλε ριζο-ποδαράκια του, τα πράσινα φυλλο-μαλλιά του, τα κόκκινα μάτια του και το χαμογελαστό του στόμα, εξελίσσεται στο ανθοφόρο Pokémon Gloom, όταν φτάσει το 21ο επίπεδο ανάπτυξης του. Το  Gloom  έχει πορτοκαλί φύλλα, ενώ το κεραμιδί του άνθος διαθέτει λευκές βούλες: τα θηλυκά Gloom έχουν μονάχα μια λευκή βούλα σε κάθε πέταλό τους ενώ τα αρσενικά έχουν περισσότερα. Το άνθος των Gloom μπορεί να παράξει μια μυρωδιά τόσο απαίσια κι έντονη που προκαλεί λιποθυμία στους ανθρώπους. Τα Gloom εξελίσσονται σε Vileplume όταν εκτεθούν σε μια Leaf Stone, διαθέτοντας πλέον ένα τεράστιο κόκκινο άνθος στο κεφάλι τους, με ίσως τα μεγαλύτερα πέταλα που υπάρχουν στον κόσμο· τόσο μεγάλα που είναι σχεδόν υπερβολικά βαριά για να τα σηκώσει το Pokémon.  Τα Vileplume έχουν την ικανότητα να παράγουν απ’ το άνθος τους σύννεφα γύρης, η οποία προκαλεί αλλεργία στους ανθρώπους, ενώ είναι ιδιαίτερα τοξική για τα άλλα Pokémon. Αν πάλι το Gloom εκτεθεί σε μια Sunstone, εξελίσσεται σε Bellossom, διαθέτοντας πλέον όχι ένα, αλλά δύο κόκκινα άνθη στο κεφάλι του, πράσινο κορμό, ροδοκόκκινα μάγουλα κι ένα φόρεμα από κίτρινα και πράσινα φύλλα. Λέγεται ότι τα πέταλα των ανθών του Bellossom είναι όσο όμορφα όσο άσχημα μύριζαν αυτά του Gloom από το οποίο εξελίχθηκε.

P

Poison Joke: To Poison Joke είναι ένα μπλε λουλούδι που ανθίζει μαζικά στα λιβάδια της σειράς My Little Pony Friendship is Magic (2010). Στο επεισόδιο Bridle Gossip,  τα μικρά πόνι του τίτλου –και παρά τις προειδοποιήσεις της φίλης τους Zecora– βαδίζουν σε μια πεδιάδα γεμάτη Poison Jokes και αρχίζουν να πέφτουν θύματα των φαρσών που τα μπλε άνθη σκαρώνουν γι’ αυτά: το κέρατο της Twilight Sparkle γίνεται ασταθές, μαλακό και γεμίζει μπλε βούλες. Τα φτερά της Rainbow Dash αναποδογυρίζουν κάνοντάς την να πετάει περίεργα και να σκουντουφλάει όλη την ώρα. Η Applejack συρρικνώνεται τόσο, ώστε πλέον χωράει στην οπλή ενός πόνι. Η χαίτη, το τρίχωμα και η ουρά της Rarity μακραίνουν και φριζάρουν, ώστε πλέον θυμίζουν σφουγγαρίστρα. Η γλώσσα της Pinkie Pie πρήζεται και γεμίζει μπλε σημάδια, έτσι ώστε μιλάει ακαταλαβίστικα. Τέλος, η φωνή της Fluttershy γίνεται τόσο χοντρή, λες και ανήκει σε κάποιον επιβήτορα. Ο μόνος τρόπος για να περάσει η επίδραση των Poison Joke είναι να κάνει κανείς ένα μπάνιο με βότανα, η συνταγή των οποίων βρίσκεται στο βιβλίο Supernaturals: Natural Remedies and Cure-Alls That Are Simply Super. Η σωστότερη επιλογή για φαρσέρ ή απλώς ανθρώπους με καλή αίσθηση του χιούμορ.

R

Revival Rose: Στο σύμπαν του Yu-Gi-Oh!, το Revival Rose είναι ένα φυτό με τρία κατακόκκινα τριαντάφυλλα, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα γαλάζιο μάτι στο κέντρο των πετάλων του. Το Revival Rose, το τριαντάφυλλο της αναβίωσης, έχει την ικανότητα να επαναφέρει από το νεκροταφείο κάθε «θυσιασμένη» κάρτα τύπου-φυτού, αν και εφόσον αυτή είναι επιπέδου 5 ή ανώτερου.

S

Triddid art by https://cthulhusaurus-rex.deviantart.com/

Triddid art by https://cthulhusaurus-rex.deviantart.com/

Simbelmynë: Το Simbelmynë, γνωστό και ως Evermind, είναι ένα λευκό άνθος που φυτρώνει στο Rohan, κυρίως πάνω στους ταφικούς λοφίσκους των νεκρών βασιλέων του. Όταν ο θνητός ήρωας Tuor κατέφθασε στην κρυφή πόλη των ξωτικών, Gondolin, ονόμασε το άνθος αυτό uilos. Τα άνθη αυτά είναι επίσης γνωστά και ως alfirin, έχοντας φυτρώσει και στον τάφο του Elendil, πρώτου βασιλιά της Gondor και πατέρα του Isildur και του Anárion. Με το όνομά τους να αποτελεί στα αρχαϊκά αγγλικά ένα λογοπαίγνιο παρόμοιο με αυτό του άνθους forget-me-not, τα Simbelmynë αποτελούν κατάλληλη επιλογή για όσους εκτιμούν τους συμβολισμούς.

T

Triffids: Για τους πιο ριψοκίνδυνους, τα Triffids είναι ένα γένος σαρκοφάγων λουλουδιών, που κάνουν την εμφάνισή τους στο βιβλίο The Day of the Triffids (1951) του John Wyndham αλλά και στο sequel του Simon Clark, Night of the Triffids (2001). Τα Triffids μπορούν να περπατούν κατά βούληση, χρησιμοποιώντας τις ρίζες τους ως πόδια, και ξεπερνώντας τα δύο μέτρα σε ύψος. Τα πέταλά τους είναι ικανά να εγκλωβίζουν έντομα κάθε μεγέθους ενώ το κεντρί τους είναι εμποτισμένο με δηλητήριο, ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο ακαριαία. Στην παρούσα αναφορά δεν θα υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μοίρα της κακόμοιρης λείας τους, καθότι η οποιαδήποτε περιγραφή ίσως αποδειχθεί περισσότερο γραφική απ’ ότι μπορεί να αντέξει ο καθένας.

U

Undead Bloodrose: Η χαρά του μακάβριου κηπουρού. Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι ένα τριαντάφυλλο που έχει πέταλα ακριβώς στο χρώμα του αίματος και φύεται στον ροδόκηπο του παλιού πεδίου μάχης, γνωστού ως Battle of Bones, στα Western Heartlands των Forgotten Realms. Ριζώνει μόνο σε αλεσμένα οστά που αφθονούν στην περιοχή κατόπιν μιας αρχαίας μάχης μεταξύ ανθρώπων και goblinoids. Αν το κόψετε και το καρφιτσώσετε στα ρούχα σας, θα παραμείνει φρέσκο και κατακόκκινο όσο είστε ζωντανοί, αλλά ταυτόχρονα ρουφάει τη ζωτική σας ενέργεια. Όταν το Undead Bloodrose απομυζήσει και την τελευταία σταγόνα ζωής από τον ξενιστή του, εκείνος πεθαίνει και γίνεται νεκροζώντανος. Αν απομακρυνθεί από τον ξενιστή, τα πέταλα γίνονται κατάμαυρα και παραμένει ως έχει για 3-4 μέρες, μέχρι ενδεχομένως να βρεθεί νέος ξενιστής, οπότε το χρώμα του επανέρχεται. Αν δεν συμβεί αυτό, το λουλούδι εκρήγνυται σ’ ένα σύννεφο μαύρης σκόνης αγνώστων ιδιοτήτων. Το άνθος αυτό δεν προτείνεται στους ζώντες, αλλά ίσως αποτελεί ιδανικό δώρο για έναν βρικόλακα.   

Yellow Musk Creeper - Art source here

Yellow Musk Creeper - Art source here

V

Vampire Rose: Τα θαμνώδη Vampire Roses απαντώνται στο campaign setting Mystara, του παιχνιδιού role-playing Dungeons and Dragons. Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνονται αθώα και πανέμορφα λευκά τριαντάφυλλα, τα Vampire Roses έχουν την ικανότητα να κινούνται αργά σε αναζήτηση της λείας τους. Μόλις την εντοπίσουν, προκαλούν μεγάλη ζημιά τόσο σε πόντους όσο και στην πράξη: τα κενά τους αγκάθια μπήγονται στα θύματά τους και ρουφούν αίμα για πολλούς γύρους τού παιχνιδιού, συνεχίζοντας να απομυζούν τη «ζωή» τους. Καθώς τα λευκά άνθη βάφονται κόκκινα, εκκρίνουν ένα υπνωτικό άρωμα. Τα θύματα πρέπει να εκτελέσουν ένα επιτυχημένο ξόρκι ή να παραδοθούν στον αργό τους θάνατο. Τα Vampire Roses εντοπίζονται συχνά κοντά σε παλιά νεκροταφεία και –μάλλον όχι τυχαία– κοντά στις κρύπτες Βρικολάκων.

W

White Hallows: Το λευκό ανθοφόρο βότανο White Hallows φυτρώνει στα λιβάδια και τα έλη του νησιού Gont, που εντοπίζεται στα βορειοανατολικά του Archipelago, κοντά στα Kargad Lands, στη σειρά βιβλίων της Αμερικανίδας συγγραφέα Ursula K. Le Guin, Earthsea. Τα White Hallows διαθέτουν ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες και γι’ αυτό οι θεραπευτές τα θεωρούν πολύτιμα.

X

Xenian Flower: Το δαιμονικό άνθος Xenian είναι ο βασικός ανταγωνιστής της Sailor Moon στην ταινία Sailor Moon R: The Movie. Είναι ένα παρασιτικό φυτό που προσκολλάται σε έναν άνθρωπο-ξενιστή, παραπλανώντας τον ώστε να εκτελεί τις εντολές του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει να τρέφεται από τον πλανήτη στον οποίο βρίσκεται, ώσπου κάποια στιγμή αυτός εκρήγνυται. Σύμφωνα με τη Luna, τη γάτα προστάτη τής Sailor Moon, το Xenian Flower είναι η πιο καταστροφική μορφή ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν.

Y

Yellow Musk Creeper: Στο σύμπαν του Dungeons & Dragons συναντά κανείς το γιγάντιο φυτό Yellow Musk Creeper, το οποίο συνηθίζει να ψεκάζει τη γύρη του σε όποιο ζωντανό πλάσμα τύχει να περνά από κοντά του, υπνωτίζοντάς το. Στη συνέχεια, τρυπώνει τον βλαστό του στον εγκέφαλό τους για να εμφυτεύσει τους σπόρους του. Όσα πλάσματα πεθάνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, μετατρέπονται σε Yellow Musk Zombies, υπηρετώντας το φυτό και προστατεύοντάς το, ώσπου μεταναστεύουν σε κάποιο διαφορετικό μέρος, για να μετατραπούν και οι ίδιοι σε ένα ολοκαίνουργιο Yellow Musk Creeper.

 

 

Βιβλιογραφία και Διαδικτυακές Πηγές

http://dragonage.wikia.com/wiki/Amrita_Vein

http://dragonage.wikia.com/wiki/Codex_entry:_Amrita_Vein

http://lotr.wikia.com/wiki/Simbelmyn%C3%AB

http://robotech.wikia.com/wiki/Flower_of_Life

http://undertale.wikia.com/wiki/Flowey

http://wowwiki.wikia.com/wiki/Eon_Rose#cite_note-DotD-0

http://www.lomion.de/cmm/plandams.php

http://yugioh.wikia.com/wiki/Glow-Up_Bulb

http://yugioh.wikia.com/wiki/Revival_Rose

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Bellossom_(Pok%C3%A9mon)

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Gloom_(Pok%C3%A9mon)

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Vileplume_(Pok%C3%A9mon)

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/top-50-artifacts-all-time-2005-02-28

https://www.mariowiki.com/Cloud_Flower

Avatar: The Last Airbender. Created by Michael Dante DiMartino & Bryan Konietzko. Nickelodeon Animation Studios. (2005-2008)

Clark S. The Night of the Triffids. Hodder & Stoughton. 2001.

Baum, F. L. The Wonderful Wizard of Oz. George M. Hill Company. 1900.

Le Guin. U. K. Earthsea. Parnassus Press, Atheneum Books, Harcourt Brace & Company. (1968-2001)

My Little Pony Friendship is Magic. Created by Lauren Faust. Hasbro Studios. (2010-2014)

Pokémon. Produced by: Satoshi Tajiri, Junichi Masuda, Ken Sugimori. TV Tokyo. (1997-)

Rowling, J. K. Harry Potter and the Order of the Phoenix. Bloomsbury. 2003.

Sailor Moon R: The Movie. Directed by Kunihiko Ikuhara. Toei Animation. 1993.

Tolkien, J. R. R. The Lord of the Rings: Return of the King Appendix A. Allen & Unwin. 1955.

Tolkien, J. R. R. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Allen & Unwin. 1954.

Tolkien, J. R. R. The Silmarilion. George Allen & Unwin. 1977.

Winx Club. Created by Iginio Straffi. Rainbow S.r.l. (2004-2015)

Wyndham J. The Day of the Triffids. Michael Joseph. 1951.