Fantasy is hardly an escape from reality. It’s a way of understanding it
— Lloyd Alexander
 

Το Will o’ Wisps.gr είναι το ελληνικό portal αποκλειστικά για το είδος του Φανταστικού, που παρουσιάζει όλες τις πολιτιστικές εκφάνσεις του: λογοτεχνία, εικονογράφηση, μουσική, κόµικς, παιχνίδια, κινηματογράφο κλπ. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από την εικονογράφο Μαριλένα Μέξη, µε όραµα και όνειρο να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό για τα δεδοµένα του ελληνικού Φανταστικού. Οι αναγνώστες αγκάλιασαν πολύ γρήγορα τη προσπάθεια και πλέον το website έχει δεκαεφτά χιλιάδες αναγνώστες μηνιαίως και από την αρχή της ίδρυσης τους μετράει 270 χιλιάδες επισκέπτες και 10.000+ followers στην Facebook page.

Το 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη ανθολογία της συγγραφικής ομάδας του site με τίτλο «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» και το 2019 η δεύτερη, με τίτλο «Του Χειμώνα Ψίθυροι», από τις εκδόσεις Πηγή. Το 2017 με χορηγία του Will o’ Wisps και σε συνεργασία με τον AthensCon, έφεραν στην Ελλάδα τον Concept artist της κινηματογραφικής μεταφοράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, John Howe. Toν Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα event αφιερωμένο στο Halloween, το Will o' Wisps Halloween Treat στη Death Disco. Ενώ ετησίως το site διοργανώνει το Will o’ Wisps Festival «Ο Παραμυθένιος Κήπος» το ελληνικό fairy fair στον κήπο του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον, ανανεώνοντας την επόμενη διεξαγωγή του για τις 30&31 Μαΐου το 2020. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όσους αγαπούν τα παραμύθια και τους φανταστικούς κόσμους, σε εκείνους που δεν σταματούν να ελπίζουν, σε όσους αγαπούν την τέχνη, την αφήγηση και τα παιχνίδια. ‘Ο Παραμυθένιος Κήπος’ το 2019 πήρε τη σφραγίδα αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ και βασικό όραμα του Will o’ Wisps είναι να πραγματοποιεί φεστιβάλ όπου τα έσοδα θα δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

 
 
13043244_10153720068718687_5367439817652646235_n.jpg

Μαριλενα Μεξη

Founder | Editor-in-Chief | Art Director - Will o' Wisps

Η Μαριλένα Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. H αγάπη και το πάθος της για την ζωγραφική από μικρή ηλικία την οδήγησε να το ακολουθήσει ως επάγγελμα. Αποφοίτησε από την σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Akto και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε ως εικονογράφος σε διάφορα δημιουργικά γραφεία στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με διαφημιστικές εταιρείες (2007 -2010). Στην πορεία  εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως δασκάλα ζωγραφικής για παιδιά και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εικονογράφος για εκδοτικους οίκους και παιχνίδια με κάρτες.

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί και αναδειχθεί από αρκετά περιοδικά και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Eπίσης έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως London Super Comic Con 2012 και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Βοlogna και International Moscow BookFair και διάφορες εκθέσεις παιδικού και εφηβικού βιβλίου παγκοσμίως. Συνεργάστηκε με εταιρίες όπως η Fantasy Flight Games, Wacom, Imagine FX, Oxford University Press, New Media Publishing of South Africa, Element LLC, Flame Tree Publishing of London.

Εκτός από την μεγάλη της αγάπη για την εικονογράφηση υπάρχει και μια άλλη εξίσου δυνατή, αυτή της συγγραφής. Το 2011 έκδοσε μόνη της το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας “Αντάρα” και το δεύτερο μέρος, “Νηνεμία.”

Το 2011 ολοκλήρωσε ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας, “Deerward.” Η επιθυμία της είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με την συγγραφή όπως και με την εικονογράφηση.

Website: www.marilenamexi.com

 
26166073_10214123293412782_8448484747652496253_n.jpg

Άρτεμις Βελούδου

Editor-in-Chief - Will o' Wisps

Η Άρτεμις Βελούδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αναγνώστρια από μικρή ηλικία, σύντομα το γράψιμο έγινε ο τρόπος έκφρασής της, ο εξωραϊσμός των φόβων της, η αναπνοή της. Ένα “κουσούρι” που της έμεινε, είναι να ασχολείται πάντα με κείμενα... κι αυτό το αξιοποιεί με κάθε τρόπο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ με την ειδικότητα ιστορικού-φιλολόγου και έλαβε πιστοποιητικό επιμόρφωσης πάνω στην Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου, από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων, δραστηριοποιείται συγγραφικά στον χώρο του ελληνικού φανταστικού και συμμετέχει εθελοντικά σε διοργανώσεις προώθησης τέχνης και πολιτισμού. Αγαπάει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια -φανταστικά και μη.

Fb Page

 
471627_10151369741794602_1730390784_o.jpg

Ειρήνη Μανωλάκου

Founding Member - Will o' Wisps

Γεννημένη το 1984 στην Αθήνα, η Ειρήνη Μανωλάκου, μας συστήνεται είτε ως αρχαιολόγος είτε ως ξεναγός, ή ακόμα ως chef. Αποφοιτώντας αρχικά από τη Φιλοσοφική Αθηνών, εκπληρώνοντας ένα όνειρο, εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και το παγκόσμιο ‘παραμυθόκουτο’, κυνήγησε την καριέρα του Ιντιάνα Τζόουνς. Στην πορεία, σπούδασε δυο ακόμα αγάπες που εν τέλει έγιναν και επάγγελμα. Τη γαστρονομική και την ξεναγική τέχνη.

Ως pastry chef, ειδικεύεται σε δημιουργίες που παραπέμπουν είτε στον κόσμο του φανταστικού είτε σ’ εκείνον της παιδικής μας ηλικίας, γευστικά και θεματικά. Το «Μέλι Γάλα» είναι τα τελευταία πέντε χρόνια, το μικρό προσωπικό της εργαστήριο, απ’ όπου βγαίνουν μικροσκοπικά ή υπερμεγέθη χειροποιήματα, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών.

Τα τελευταία δυο χρόνια, με το επαγγελματικό δίπλωμα του ξεναγού, συμπορεύεται με μικρούς και μεγάλους, σε ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από διαδραστικές και βιωματικές ξεναγήσεις. Όχι μόνο στους γνωστούς μας αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και σε κρυμμένα μαγικά σημεία της πόλης, από εκείνα που περνούν δίπλα μας απαρατήρητα, μέχρι να ανακαλύψουμε την άγνωστη μέχρι στιγμής ιστορία που τα έφερε εκεί.

Fb Page

 

ΓΙΩΡΓΟς ΧΑΤΖΗΣ

Founding Member - Will o' Wisps

Ο Γιώργος Χατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Στα 15 του χρόνια η μητέρα του τού χάρισε το βιβλίο «Η Συντροφιά Του Δαχτυλιδιού», του J.R.R.Tolkien. Το ταξίδι του στη Μέση Γη ήταν συνάμα και η πρώτη του γνωριμία με τον κόσμο του fantasy. Έκτοτε δεν σταμάτησε στιγμή να διαβάζει βιβλία τα οποία αφορούν αποκλειστικά τον χώρο του φανταστικού και να τα συλλέγει με μανία. Είναι φανατικός παίκτης Dungeons & Dragons, ενώ παράλληλα ασχολείται με τα video games και τα anime.

Μέσω του Will o’ Wisps δοκιμάζει για πρώτη φορά να γράψει το οτιδήποτε δημόσια, και το κάνει με μοναδικό κίνητρο να μοιραστεί μαζί σας την αγάπη του για το fantasy, προτείνοντας κυρίως βιβλία και video games που έχει αγαπήσει ο ίδιος.

 
46637893_357387578345868_8205803304140144640_n.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Editor - Will o' Wisps

Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό.  Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές Σπουδές, στο τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον κλάδο των Πολιτισμικών και Κινηματογραφικών Σπουδών.

Από πολύ μικρός ανακάλυψε τη λατρεία του για την ανάγνωση και όχι πολύ αργότερα την κλίση του στη λογοτεχνία. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε τη συγγραφή του πρώτου του ολοκληρωμένου λογοτεχνικού έργου, της τριλογίας fantasy Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού την οποία ολοκλήρωσε σε ηλικία δεκαεννέα ετών.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο μέρος της τριλογίας του, με τίτλο Η Καρδιά του Δαίμονα (εκδ. Anima), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Το 2015 συμμετείχε στη λογοτεχνική συλλογή Σταγόνες του Χειμώνα (εκδ. Anima), το 2016 στη συλλογή fantasy Ψυχοπλάνης Φαινόμενα (εκδ. Rising Star) ενώ το 2017 συμμετείχε στη φιλανθρωπική συλλογή διηγημάτων Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (Fably, Φλόγα-Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια). Το 2017, υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Το ίδιο έτος κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση της Καρδιάς του Δαίμονα (εκδ. Πηγή) και το 2018 εκδόθηκε το δεύτερο μέρος της, Η Φυλακή των Χαμένων Ψυχών. Το 2019 πρόκειται να εκδοθεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας ενώ αργότερα το ίδιο έτος αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά η αγγλική της μετάφραση.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 είναι μέλος της συγγραφικής και συντακτικής ομάδας του “Will o’ Wisps”. 

Fb Page

 
18698708_10213366783832796_2117405237_o.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

Founding Member - Will o' Wisps

Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κοζάνη και αργότερα παρακολούθησε σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Ε.ΚΕ.ΒΙ. Το 2012 κέρδισε υποτροφία για την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος όπου σπούδασε υποκριτική πλάι σε σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου. Έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας και τρόμου, διηγήματα, παραμύθια και θεατρικά έργα. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες του φανταστικού και περιοδικά, κάποια εκ των οποίων έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Το 2016 η ιστορία του “Το Ταξίδι του Βάρδου” κέρδισε την πρώτη θέση στην Ασημένια Σελίδα ΙΙ των εκδόσεων Μωραίτη στην κατηγορία Νουβέλα. Την ίδια χρονιά το διήγημα του “Η Πασαχού” διακρίθηκε πρώτο στο διαγωνισμό Κόρες της Νύχτας του diavasame.gr και των εκδόσεων Nightread. Το βιβλιο του “Η Χώρα των Χαμένων Ευχών”, το πρώτο μέρος της σειράς “Το Τραγούδι του Χρόνου” γνωστή και ως “Νοέλα” εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2011 κερδίζοντας την αγάπη μικρών και μεγάλων. Ως ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Το 2017 ενσάρκωσε τον Προμηθέα στην μουσική παράσταση του συγκροτήματος Aherusia βασισμένη στο album “Prometheus – Seven Principles On How to Be Invisible. Η κωμωδία του με τίτλο "The Irish Bastard!" παίχτηκε με επιτυχία την περίοδο 2014-15 σε σκηνοθεσία του ίδιου και κέρδισε την πρώτη θέση στο 1ο Athens Comedy Festival. Έχει συμμετάσχει σε διαλέξεις γύρω από τη λογοτεχνία του Φανταστικού, τη μουσική, τα παραμύθια και τη λαογραφία. Παράλληλα με τη συγγραφή και το θέατρο εργάζεται σε βιβλιοπωλείο καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικά-περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά και νέους σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός (Cr-Radio – Free and Green) και εμψυχωτής σε παιδικά δρώμενα και θεατρικά, κατασκηνώσεις και summer camp, θεματικά πάρκα (Εργοστάσιο Σοκολάτας) και προώθηση ταινιών (Disney Star Wars Jedi Academy) Ζει με τη σύζυγο και την κόρη του στον Πειραιά.

Website: https://georgehag.wordpress.com/

Fb Page

•Συγγραφική Ομάδα•

 
46890125_458467004681862_7382679994457128960_n.jpg

ΝΕΝΑ ΜΠΟΥΡΑ

Γεννήθηκε και ζει στην Αμφιλοχία. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Η πορεία της μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης την έκανε να ονειρεύεται ακόμα και με τα μάτια ανοιχτά, έναν καλύτερο κόσμο. Αγιογραφεί, γράφει ποιήματα, κατασκευάζει χειροποίητες κούκλες για κουκλοθέατρο και γενικά «ποιεί ο,τιδήποτε με τα χέρια» . Μα  μεγάλη της αγάπη είναι τα λαϊκά παραμύθια , τα οποία αφηγείται σε διάφορους χώρους και τα συλλέγει. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής. Αρθρογραφεί σε διάφορα sites με θεματολογία τους μύθους και την λαογραφία.

Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια  ως εισηγήτρια με θέμα το παραμύθι καθώς και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με κειμενά της . Ποιήματά της υπάρχουν στη συλλογή Ε-POEM των εκδ.Συμπαντικών Διαδρομών ενώ παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ανθολογίες . Το 2016 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο «Είπαμε πολλά και σώνει» και το 2017 το δεύτερό της «Κει που λούζονταν Νεράιδες» από τις ίδιες εκδόσεις.

Fb Page

 
31398182_2049860368375502_5911335172212523008_n.jpg

ΡΑΛΛΟΥ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ

Η Σκουλούδη Ραλλού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Από μικρή ζωγράφιζε συνεχώς και διάβαζε οτιδήποτε σε μορφή βιβλίου έπεφτε στα χέρια της. Κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχει κάνει κλασσικό και σύγχρονο χορό 14 χρόνια, ενώ έχει ασχοληθεί και με το θέατρο για 3 χρόνια, συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Το 2005 μαθήτευσε για 4 χρόνια στο εργαστήριο του ζωγράφου Σάββα Πουρσανίδη και το 2008 μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια χορού, δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιών.

Σήμερα εργάζεται ως εικαστικός, εμψυχώτρια και face painter. Διοργανώνει εκδηλώσεις και εργαστήρια εικαστικών για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που συνδυάζουν τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και τα παραμύθια. Αναλαμβάνει, επίσης, ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά. Θεωρεί πως η δυνατότητα που μας δίνουν τα χέρια, οι λέξεις και οι φαντασία για να δημιουργούμε εικόνες και κόσμους και να καταφέρνουμε να γυρνάμε τούμπα την πραγματικότητα, είναι από τα πιο ισχυρά όπλα που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι -ειδικά τα παιδιά- και ως εκ τούτου, αυτό είναι που προσπαθεί να ενισχύσει με κάθε τρόπο μέσα από τη δουλειά της.

Fb Page

 
33941551_2049748861930267_244651666576506880_o.jpg

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΛΑΒΟΥΖΗΣ

Ο Μανώλης Παλαβούζης γεννήθηκε στον ακριτικό Έβρο το 1994. Σπούδασε την επιστήμη του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2016. Λατρεύει τα βιβλία, τα ταξίδια, τη ζωγραφική και τα παζλ. Αγαπημένοι του συγγραφείς ο Μάρτιν, ο Τόλκιν, ο Νταν Μπράουν και ο Στέφεν Κινγκ. Η διλογία «Ο Τέταρτος Καβαλάρης» αποτελεί την πρώτη του λογοτεχνική προσπάθεια, καρπός της αγάπης του για την ιστορία και τη βιολογία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Όνειρό του να δει κάποιο βιβλίο του να φτάνει ψηλά. Ζει με την οικογένειά του στο Σουφλί και βρίσκεται σε αναζήτηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, γράφοντας παράλληλα το επόμενο βιβλίο του.

Fb Page

 
67635503_364572524221225_7997693477016043520_n.jpg

ΔΑΝΑΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ

Η Δανάη Ιμπραχήμ γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι τέκνο ελληνικής και αραβικής καταγωγής και ασχολείται αρκετά χρόνια με την συγγραφή. Στα ταραχώδη χρόνια της εφηβείας συνέθεσε διηγήματα, ποιήματα και μερικά πεζογραφήματα που μόνο ένας αισιόδοξος θα τα αποκαλούσε μυθιστορήματα. Στο σχολείο ανέλαβε συστηματικά την δημιουργία κειμένων που αξιοποιήθηκαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Αποφοιτώντας από το λύκειο, ξεκίνησε την σύνθεση μιας εξαλογίας φαντασίας που δημοσιεύει μαζί με άλλα πονήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Wattpad. Οι σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών τις φανέρωσαν γοητευτικά μονοπάτια στα οποία περπάτησε για να ταξιδέψει στο παρελθόν. Το 2018 ένωσε τις μεγάλες της αγάπες, την ιστορία και την συγγραφή, και εξέδωσε το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο Ο Θησαυρός της Δαμασκού. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας τοποθετημένο σε ιστορικό χρόνο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Fb Page

 
social networks pic.jpg

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ

Ο Κυριάκος Σαρίδης γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, ενώ αυτή την περίοδο συνθέτει το πρώτο του λογοτεχνικό εγχείρημα. Στα χόμπι του συγκαταλέγονται η φωτογραφία, με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά, αλλά και η εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Όταν δεν βρίσκεται χαμένος ανάμεσα στις σελίδες κάποιου βιβλίου, μπορεί να τον βρει κανείς στα social media ή να παίζει Europa Universalis IV, το αγαπημένο του strategy game. Μέσα από τη συμμετοχή του στο Will o’ Wisps ελπίζει πως θα συμβάλλει με τον τρόπο του στη διάδοση του φανταστικού στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/domenico.saridis/?hl=el

https://twitter.com/DomenicoSaridis

 

•συνεργατες•

 
18142858_456750261324553_2091630631_n.jpg

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και φωτογράφος. Ανά τα χρόνια έχει γράψει πληθώρα άρθρων γύρω από τα comics και την κουλτούρα τους, ξεκινώντας από το περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας και το Comicdom.gr.

Έχει μεταφράσει, από τα αγγλικά και τα γαλλικά, βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, ιστορίας και λογοτεχνίας (μεταξύ των οποίων, Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων και Τα Ταξίδια του Ταφ του George R.R. Martin, τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας του Joe Abercrombie και τη σειρά με τις Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς του Andrew Lane). Έχει συμμετάσχει με αστυνομικά διηγήματα σε ανθολογίες όπως: Οικοεγκλήματα, Είσοδος Κινδύνου, Ελληνικά Εγκλήματα 4, Κλέφτες και Αστυνόμοι.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε φεστιβάλ comics της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτοεκδόσεις, σε συνεργασία με τη Βάλια Καπάδαη, τον Παύλο Παυλίδη (Νέκυια, Iasis, Last Flight of the Swordbreaker κ.α.) και άλλους καλλιτέχνες, στην πλοκαμοφόρο κολεκτίβα LarLarLar Comics.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει τρία βιβλία: Το Αμόνι που Τραγουδά (Εκδόσεις Mamaya) και δύο νουβελέτες στη σειρά Ο Εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ (Εκδόσεις Nightread). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης «Μυθολόγιο».

Κατά βάση είναι παραμυθάς, χωμένος συνήθως σε μια σπηλιά φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από βιβλία. 

Fb Page

 
46521114_514916235680385_8704242432163708928_n.jpg

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΠΟΥΡΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Λέπουρης σπούδασε στο τμήμα φωτογραφίας του AKTO College και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί το master του στον ίδιο τομέα. Εργαζόμενος επαγγελματικά στο χώρο της φωτογραφίας από την ηλικία των δεκαεπτά ετών, έχει συνεργαστεί με ποικίλα έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά όπως, ενδεικτικά, τα “Vesper Magazine GR”, “Label News” και “Art Fashion”. Μεγάλες του αγάπες είναι η καλλιτεχνική φωτογραφία, τα πορτρέτα καθώς και η φωτογραφία μόδας.   

Το 2016, σχεδίασε τις αφίσες της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης «Αγγελική» της ομάδας κινησιολογικού θεάτρου “Fly Theater”. Το 2017 επιμελήθηκε την αφίσα και το σύνολο των επίσημων φωτογραφιών της παράστασης «Δικός Σου» σε κείμενο Γιώργου Αγγελίδη και σκηνοθεσία Βαλεντίνου Τσίλογλου, η οποία κέρδισε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Την ίδια χρονιά συμμετείχε εθελοντικά, με την ιδιότητα του φωτογράφου, στην  πρώτη φιλοζωική ταινία της χώρας μας «Re-Action», των Αρτέμη Σαμοθράκη και Αλέξανδρο Κατσάρη, με πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Ντίνο Καρύδη. Από την άνοιξη του 2018 έχει αναλάβει τις φωτογραφικές καμπάνιες των καταστημάτων Lycabette, Passager και του νέου εναλλακτικού brand AP. Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε για μια ακόμη φορά με τον συγγραφέα Γιώργο Αγγελίδη, εμπνεόμενος μια σειρά fantasy πορτρέτα από την τριλογία του τελευταίου με τίτλο «Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού».

 
50973586_769459186755880_1336788242799788032_n.jpg

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΡΑ

Η Μαρία Μπακάρα γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Φιλαναγνωνίας και της Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ. Εργάζεται σε Παιδική Βιβλιοθήκη και ασχολείται επαγγελματικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών φιλαναγνωστικών προγραμμάτων. Αρθρογραφεί στα site Book City & Nikol's Way.

 
50724774_2050950431692792_1140098067995820032_n.jpg

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΥΦΑΝΤΗ

Η Χριστίνα Υφαντή γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1998 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα θεωρίας και ιστορίας της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα, σπουδάζει κλασικό τραγούδι και πιάνο καθώς επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Στον ελεύθερο της χρόνο παίζει video games, διαβάζει βιβλία και είναι larper (live action roleplayer). Είναι μια γνήσια Slytherin με άριστους βαθμούς στο μάθημα των φίλτρων και της άμυνας ενάντια των σκοτεινών τεχνών. Ο προστάτης της στο ξόρκι expecto patronum είναι ένα ινδικό χοιρίδιο που το λένε Κεν. Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι οι: Άλκη Ζέη, Ευγένιος Τριβιζάς, Anton Krings, Edgar Allan Poe, Mary Shelley, J.K Rowling, Stephen King, Agatha Christie.


 
XRISTOS.jpg

Πιταρακης Χρήστος

Γεννημένος 1η Ιουλίου το 1998 απο πολύ μικρός ασχολήθηκε με το gaming και αυτό οδήγησε στο να αποφοιτήσει το 2018 το ΔΙΕΚ Αγίου Δημήτριου με την ειδικότητα του game designer, αγαπάει πολύ την τέχνη του 3d και ασχολείται με το 3d design, αγαπάει πολύ την μουσική και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε και με την κιθάρα, φοιτεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρισεων. Η αγάπη του για το φανταστικό τον έσπρωξε στο LARP (live action role-playing game) και αγαπάει τον Tolkien και τον Lovecraft.