Posts in Τέχνες
Solomon Kane, ο αμφιλεγόμενος ήρωας του Robert E. Howard

Πώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κανείς τον ήρωα του Robert. E Howard με την αδυσώπητη μοίρα, εκείνη τη βασανισμένη ψυχή που αντιμετώπισε θεούς και δαίμονες για να απαρνηθεί το πεπρωμένο του;

Read More
Ann Radcliffe, μία από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους της γοτθικής φαντασίας

Ο Fyodor Dostoevsky, στο δοκίμιό του Χειμερινές σημειώσεις σε καλοκαιρινές εντυπώσεις (1863), διηγείται μια όμορφη, ζεστή ιστορία από την παιδική του ηλικία.

Read More
Ιστορίες από την Κρύπτη: σενάρια τρόμου και μαύρου χιούμορ που μας κέρδισαν στα 90's

Οι βαριές σιδερένιες πύλες ανοίγουν με έναν δυνατό κρότο, με τη μουσική έναρξης να δυναμώνει στο μυστηριώδη, τρομακτικό της ρυθμό

Read More
Skyrim: περιπέτεια στο πολυπόθητο βασίλειο του σύμπαντος των “Elder Scrolls”

Στην οθόνη μας παρουσιάζεται το οικόσημο με τον δράκο του Skyrim και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζονται οι τίτλοι αρχής «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Read More
23 Τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για Non-Musical Fantasy Ταινίες και συμπεριλήφθηκαν στα Soundtrack ή/και στους τίτλους τέλους τους.

Πολλές ταινίες, φαντασίας και μη, συμπεριλαμβάνουν στα soundtrack τους αγαπημένα τραγούδια της εποχής, στις αυθεντικές τους εκτελέσεις ή σε διασκευές.

Read More
18 (+5) Μαγικά τραγούδια ταινιών κινουμένων σχεδίων (και μη), οι επίσημες διασκευές τους και οι ελληνικές τους μεταγλωττίσεις

Στη γοργή μας καθημερινότητα, γεμάτη νέες πληροφορίες, συμβάντα και γνώσεις, πολλές φορές βρίσκουμε τον εαυτό μας να λησμονεί πράγματα που είδε, διάβασε ή άκουσε, ακόμα και πολύ πρόσφατα.

Read More
She-Ra, το animation των 80’s που έδωσε μια νέα οπτική στις πριγκίπισσες - πρότυπα

Μαχητική και δίκαιη, αλλά και γενναιόδωρη και ευγενική, η She-Ra ή πριγκίπισσα Adora όπως ονομαζόταν στην αρχή, κατέχει μια εξέχουσα θέση στα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1980.

Read More
Thundercats -ένα σύντομο χρονικό της αγαπημένης τηλεοπτικής animated σειράς

Η πρώτη σπίθα για τη γέννηση των Thundercats πυροδοτήθηκε στον νου του εφευρέτη (πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής κασετών για εφήβους), βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συγγραφέα Tobin “Ted” Wolf, το 1981.

Read More
Αναδρομή στα 90s – επιλογές αγαπημένων ταινιών με στοιχεία fantasy

Η δεκαετία του ʽ90 υπήρξε ίσως μια από τις πιο ανθηρές δεκαετίες έργων φαντασίας, καθώς αμέτρητες ταινίες κυκλοφόρησαν τότε, βασισμένες είτε σε παλαιότερες κινηματογραφικές απόπειρες είτε ως νέες κυκλοφορίες διάσημων ιστοριών φαντασίας.

Read More
Eyvind Earle, ο θρυλικός Αμερικανός εικονογράφος της Disney

Όλα ξεκίνησαν με ένα στοίχημα κι έναν καταπιεστικό πατέρα, και κατέληξαν να οδηγήσουν σε μια ζωή γεμάτη αξιοσημειώτα έργα, που ακόμα μνημονεύονται και εκτίθενται.

Read More
The Crow του James O'Barr

Σύμφωνα με τη μυθολογία της σειράς κόμικς The Crow, τα κοράκια έχουν μυστικιστικές δυνάμεις κι άμεση σύνδεση με τη μεταθανάτια ζωή, μεταφέροντας στην επόμενη ζωή τις ψυχές των νεκρών.

Read More
Tatsu no ko Tarô - Τάρο ο Γιος της Δράκαινας, μια διαφορετική anime ταινία

Έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια αφότου είδα για πρώτη φορά αυτή την ταινία στο πάλαι ποτέ ‘06, όντας ακόμη παιδί, πολλά χρόνια πριν μάθω τι σημαίνει anime.

Read More
Το έργο του Tolkien στις οθόνες πέρα από τον P. Jackson: epicness & epic fails

Στο άρθρο αυτό μιλάνε δύο φωνές. Η πιο ρομαντική και ευδιάθετη ανήκει στη Μαίρη Βούλγαρη, που συνέλεξε και παρέθεσε το υλικό∙ η πιο όξινη και κυνική που σχολιάζει (με italics), στον Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Read More
Tomm Moore, ο σκηνοθέτης και animator του ιρλανδικού φολκλόρ

Άλλος ένας από αυτούς είναι ο Thomas “Tomm” Moore, δημιουργός ταινιών, animator, illustrator και comic artist.

Read More
The House with a Clock in Its Walls: νέο trailer και poster για την πολυαναμενόμενη ταινία

Στις 21 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία βασισμένη στη σειρά βιβλίων Lewis Barnavelt, του John Bellairs.

Read More