9 +4 πανίσχυρα φίλτρα και ελιξίρια του φανταστικού και οι μαγικές τους ιδιότητες

Οι περισσότεροι κάτοχοι μαγικών ικανοτήτων, αλλά κι εκείνοι που ονειρεύονται πως μια μέρα σπίθες θα πεταχτούν απ’ τις άκρες των δαχτύλων τους ή του ραβδιού τους αν προσπαθήσουν αρκετά, ίσως θεωρούν την τέχνη της παρασκευής φίλτρων κι ελιξιρίων κάτι κουραστικό, χρονοβόρο και άχρηστο.

Read More
Ο Δράκος του Πάγου του George R. R. Martin «πετάει» στη μεγάλη οθόνη!

Όπως μόλις ανακοινώθηκε, η Warner Bros. Animation Group έδωσε το πράσινο φως για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου The Ice Dragon (Ο Δράκος του Πάγου) του George R. R. Martin.

Read More
«O Γρίφος της Ρούμπυ» του Kent Davis από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν κυριαρχούσαν οι Αλχημιστές; Αν οι Πειρατές κυκλοφορούσαν ακόμη στα λιμάνια;

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης για την υποστήριξη τους με παρουσία τους στον κήπο την ημέρα του φεστιβάλ, βρισκόμενοι σε επιφυλακή για περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Read More
Robert Jordan: η ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα του Φανταστικού

Πώς να περιγράψεις ένα ποτήρι νερό; Γιατί να το κάνεις; Γιατί να ασχοληθείς με τα βαρετά και φαινομενικά ανούσια της ζωής όταν μπορείς να γράφεις για δράκους, ιππότες, πριγκίπισσες και μαγεία;

Read More
Η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων She-Ra επιστρέφει με νέα επεισόδια στο Netflix

Σε μερικούς μήνες η DreamWorks Animation Television θα παρουσιάσει τη δυναμική επιστροφή της θρυλικής σειράς She-Ra, με τίτλο She–Ra and the Princesses of Power.

Read More
Κάστρα και Πύργοι της Ελλάδας μέσα από τις ιστορίες και τους θρύλους τους

Εν όψει του παραμυθένιου Φεστιβάλ μας (μετάβαση σε άρθρο για το φεστιβάλ) που έρχεται σε πολύ λιγότερο από έναν μήνα.

Read More
The Seventh Son: Μία επική περιπέτεια φαντασίας

Ατρόμητοι κυνηγοί μαγισσών και σκοτεινές μάγισσες, επικίνδυνα τέρατα και μαγικά αντικείμενα με τρομερές δυνάμεις, μυστικά τάγματα και αδελφότητες.

Read More
Μια σύντομη περιήγηση στον χώρο των φετινών αυτοεκδόσεων comic, με γνώμονα το Φανταστικό

Στον απόηχο των πρόσφατων φεστιβάλ comics σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο μερικοί από τους τίτλους των αυτοεκδόσεων που έκαναν εντύπωση στη γραφούσα για τη φετινή χρονιά.

Read More
25 Μαΐου η έναρξη του Μεσαιωνικού φεστιβάλ της Ρόδου

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρακολουθήσετε στην επίσημη Έναρξη του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, στις 25 Μαΐου, που είναι Αφιερωμένη στο Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018.

Read More
Ημέρα της Μητέρας: Αφιέρωμα στις δυναμικές μητέρες της λογοτεχνίας του Φανταστικού

Η μητρότητα συχνά παρουσιάζεται στα βιβλία ως μια όμορφη, τρυφερή εμπειρία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η μητρότητα μπορεί να είναι και σκληρή, να απαιτεί ενέργεια και θέληση, και φυσικά δύναμη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι δυναμικοί χαρακτήρες στα βιβλία είναι μητέρες.

Read More
Philip Pullman: Αναζητώντας το νόημα της ζωής μέσα στις ιστορίες

Μια μέρα άρχισε να γράφει μια πολύ μεγάλη ιστορία και της έδωσε τον τίτλο His Dark Materials (Η Τριλογία του Κόσμου, 1995). Η ιστορία μιλούσε για ένα κορίτσι, τη Lyra Belaqua, σε ένα εναλλακτικό σύμπαν και αποτελείται από τα μυθιστορήματα Northern Lights.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Χορηγοί υλικοτεχνικής υποστήριξης

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις WebComics, Πηγή, και το 121 λέξεις για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με υλικοτεχνική υποστήριξη και τη συμβολή στη θεματική της ημέρας με την παρουσία τους στον κήπο.

Read More
«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Επικοινωνιακή στήριξη

Ευχαριστούμε θερμά τη δημοσιογράφο Ελισσάβετ Κυρίτση και τη συγγραφέα/αρχισυντάκτρια Τατιάνα Τζινιώλη για την επικοινωνιακή υποστήριξη του φεστιβάλ, ώστε να ταξιδέψει το νέο της εκδήλωσης σε περισσότερο κόσμο!

Read More
Πρόσκληση σε σεάνς - Μια ιδιαίτερη βραδιά στο club Death Disco

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο  συγγραφέας της τριλογίας "Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού" Γιώργος Αγγελίδης σάς προσκαλούν σε μια βραδιά που, αν μη τι άλλο, πρόκειται να σας μείνει αξέχαστη.

Read More