Βιβλιο-πρόταση: «Αντίθετο Ημισφαίριο», μία τετράτομη συλλογή ιστοριών μυστηρίου και φαντασίας.

AH1-web.jpg

Για ακόμα μία φορά θα σας μιλήσω για διηγήματα! Μου αρέσουν τα διηγήματα! Είναι σαν σνακ, μπουκίτσες ιστοριών τόσο συμπυκνωμένων που ο «μάγειράς» τους θα πρέπει να είναι πραγματικά δεξιοτέχνης για να είναι νόστιμες! Και στη συγκεκριμένη τετράτομη συλλογή, οι συγγραφείς είναι πολλοί, άρα και μεγαλύτερη η πρόκληση του αναγνώστη.

Με τίτλο «Αντίθετο Ημισφαίριο» εκδόθηκε το 2011 ο πρώτος τόμος της συλλογής, με την επιμέλεια, αλλά και με συμμετοχή στη συγγραφή, του Αλέξανδρου Ν. Μυροφορίδη, αφηγητή, συγγραφέα και ιδρυτή της δημιουργικής ομάδας βιωματικών δράσεων Gamecraft, όπου υπό τη σκέπη της εκδόθηκε και το πρώτο βιβλίο. Έγινε η αρχή, λοιπόν, με μία ανθολογία γεμάτη ιστορίες σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς, στο παρελθόν και στο μέλλον, ιστορίες ηρωικές αλλά και καθημερινές, ιστορίες μυστηρίου. Έπειτα ακολούθησαν σταδιακά και οι υπόλοιποι τρεις τόμοι, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις πένες τους οι συγγραφείς που είχαν ήδη συμμετάσχει στις προηγούμενες, αλλά και έχοντας αφίξεις νέων προσώπων.

Σε αυτήν την τετράτομη συλλογή με τις τόσες πολλές φωνές και τα τόσα πολλά και διαφορετικά μυαλά, δεν γινόταν να μην υπάρξουν ιστορίες που μου άρεσαν αρκετά, αλλά και κάποιες άλλες όχι τόσο (κάτι πολύ λογικό, αν λάβει κάποιος υπόψη του πως στον τελευταίο τόμο συμμετέχουν 30 συγγραφείς!). Το ιδιαίτερο, όμως, είναι πως όλες κρατάνε ένα ξεκάθαρα καλό επίπεδο γραφής. Υπάρχει όμορφη ροή και οι ιστορίες κυλούσαν γρήγορα η μία μετά την άλλη.

Στα διηγήματα θα βρεις φαντασία, μυστήριο, τρόμο, αγωνία, η ποικιλία είναι τόση σίγουρα μπορεί να καλύψει πολλά διαφορετικά γούστα. Όπως πολύ όμορφα γράφει και το οπισθόφυλλο του 1ου τόμου, αυτή η ανθολογία είναι «[...]Μια συλλογή από "σενάρια" φτιαγμένα με μοναδικό σκοπό το ταξίδι του μυαλού και τη δημιουργία εικόνων που αντιπροσωπεύουν μία διαφορετική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα που παράγει ένα "Αντίθετο ημισφαίριο" είναι μια κατάσταση νόησης και αίσθησης, η οποία δεν είναι απαραίτητα αντίθετη ή ασύμβατη με ό,τι βιώνουμε καθημερινά. Αποτελεί ένα ερέθισμα, μία προτροπή, δημιουργίας πρωταγωνιστών και φανταστικών σκηνών μυστηρίου, αγωνίας, αλλά και δράματος στο μυαλό μας».

Αν, λοιπόν, θέλετε ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου, ευκολοδιάβαστες και σε μικρές δόσεις τώρα που μας έχει πιάσει το καλοκαιράκι, πιστεύω ότι θα το βρείτε μέσα σε αυτούς τους τόμους!

Όπως γράφει και το οπισθόφυλλο του 3ου τόμου «[...] Κάθε ημισφαίριο έχει το δικό του αντίθετο. Τι θα μπορούσε να συμβαίνει στο αόρατο σύνορο της συνάντησής τους;»

https://www.facebook.com/OppositeHemisphere/