"Γιάννης Ρουμπούλιας", σχεδιαστής επικής φαντασίας

Ο Γιάννης Ρουμπούλιας ή αλλιώς Rubus, γεννήθηκε στην Αθήνα και δουλεύει ως επαγγελματίας εικονογράφος και σχεδιαστής κόμικς από το 2005.

Είναι ο δημιουργός, συγγραφέας και σχεδιαστής της γνωστής βραβευμένης σειράς επικής φαντασίας «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» που κυκλοφορεί ολοκληρωμένο από τις εκδόσεις «Jemma Press».

Μεταξύ άλλων έχει δουλέψει ως σχεδιαστής εξώφυλλων για την ελληνική έκδοση του “Spawn Godslayer” από τις εκδόσεις Comicworld,  ως τιμώμενος καλλιτέχνης στη μίνι σειρά «Σύνδρομο» της  Comicdom Press και ως καρικατουρίστας για 3,5 χρόνια στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Το Μάιο του 2011 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο «Arcana Studios” με το graphic novel επιστημονικής φαντασίας “Deadly Harvest” (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Comicworld),τη μίνι σειρά “Zipper vs Dominatrix” με χαρακτήρες που δημιούργησε ο Gene Simmons των KISS και το steampunk/fantasy comic "The Steam-engines of Oz". Το 2016 συνεργάστηκε με την αμερικάνικη εταιρία ARH Comix στον epic fantasy τίτλο "Arhian, the Head Huntress". Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία και με τη μεγάλη αμερικάνικη εκδοτική εταιρεία IDW.

Περιστασιακά ασχολείται με τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων και την υποκριτική αλλά έχει δουλέψει και ως ελεύθερος επαγγελματίας concept artist για ποικίλα προϊόντα και εταιρίες. Απο το 2005 έχει δουλέψει στις ταινίες μεγάλου μήκους «Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Ninja” και “Short Fuse” και στις ταινίες μικρού μήκους “Barbarian Santa” και “Love at first FIGHT”. Το 2013 δούλεψε ως ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός και concept artist στην ταινία μεγάλου μήκους «Tα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» (= Indomitable). Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ελληνικής σειράς κόμικς «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» και έχει ήδη καταχωρηθεί στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επικής φαντασίας που επιχειρεί να μεταφέρει ένα ελληνικό κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω στη συνέχεια της σειράς “Χρονικά του Δρακοφοίνικα” σε συνεργασία με ταλαντούχους συγγραφείς και δημιουργούς, με τον εκδοτικό Jemma Press , το SoComic.gr και την εκδοτικό AddArt με το κόμικ “Μυθοναύτες” της AddArt.

http://rubusthebarbarian.deviantart.com/