Χαρίδημος Μπιτσακάκης, εικονογράφος του φανταστικού

Ο Χαρίδημος Μπιτσακάκης γεννήθηκε το 1986 στον Χολαργό Αττικής. To 2005 καταφέρνει και περνάει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε και επαγγελματικά με την ζωγραφική και τις ψηφιακές τέχνες σε διάφορα projects όπως θεατρικές παραστάσεις, video clips, βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια, επωμιζόμενος της εικονογράφησης, των animation, και γενικότερα του εικαστικού κομματιού του εκάστοτε project.

Το 2012 περνάει με υποτροφία στο Univercity of the Arts London, στο τμήμα Camberwell College of Arts, για να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Digital Arts/Visual Arts, στο Λονδίνο. Τα έργα του (installations και digital performances) έχουν εκτεθεί σε Λονδίνο και Αθήνα.

Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος και καθηγητής σεμιναρίων στα μαθήματα του σχεδίου, και του concept art στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη. Επίσης συνεργάζεται ως concept artist / matte painter με διεθνείς εταιρίες ψηφιακών εφέ και παραγωγές ταινιών ή video games, καθώς και ως comic artist και εικονογράφος σε βιβλία και Graphic Novels όπως: ‘Elysium- The Holy War’, ‘Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα- Ιστορίες του Νηφάλιου Νάνου’, ‘Λακεδαίμων αποστάτης’,  ‘Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία’, κ.α.

 

harrybits.artstation.com

www.facebook.com/charidimosart/