Αιμιλία Κονταίου, η αγαπημένη εικονογράφος παιδικών παραμυθιών

Ονομάζομαι Αιμιλία Κονταίου και είμαι εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Ζωγραφίζω από παιδί, τραγουδάω, παίζω μουσική και βλέπω πολλά animation και ταινίες. Αποφοίτησα με έπαινο από την σχολή του ΑΚΤΟ στην Αθήνα, στο τμήμα του κόμικς, πήρα και υποτροφία από το «9» της Ελευθεροτυπίας.

Από την αρχή της φοίτησης μου με κέρδισε η παιδική εικονογράφηση καθώς μέσα από την δουλειά μου μπορώ να δημιουργήσω ένα κόσμο δικό μου στον οποίο μπορώ να είμαι για πάντα παιδί.

Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων με κέρδισε για ακόμα ένα λόγο, για τις ιστορίες. Είμαι η πρώτη που παίρνει στα χέρια της μία ιστορία και μπορώ να την διαβάσω και να φτιάξω του ήρωες όπως τους φαντάζομαι. Αυτό είναι και το πιο μαγικό κομμάτι άλλωστε για μένα. Ένας ολόκληρος κόσμος ξετυλίγεται καθώς διαβάζω τις λέξεις ενός κειμένου που περιμένει να τον σχηματίσω, να τον χρωματίσω και να τον εμποτίσω πάνω από όλα με φαντασία. Είναι μία διαδικασία όπου οι σκέψεις ενός συγγραφέα πλέκονται με τις δικές μου και μετά από πολύ δουλειά και πάρα πάρα, πάρα πολλά προσχέδια  το αποτέλεσμα είναι το εικονογραφημένο βιβλίο.

Έχω εικονογραφήσει περισσότερα από 30 βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια μου έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά που είχα όταν έκανα την πρώτη μου ζωγραφιά.

Tο 2013 εικονογράφησή μου συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της παγκόσμιας βιβλιοθήκης νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, MuenchenArche Kinder Kalnder 2013.

http://aimiliakontaiou.blogspot.gr/