ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΓΥΑΛΙ και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές

Εικονογράφηση εξώφυλλου: Νέστορας Παπατριανταφύλλου

Εικονογράφηση εξώφυλλου: Νέστορας Παπατριανταφύλλου

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΓΥΑΛΙ και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές

 

Είκοσι τρεις ιστορίες φαντασίας. Τρεις πρόλογοι. 

Έξι εισαγωγές. Έξι χάρτες. Ένα επίμετρο.

Εφτά Στροφές.

Ψηφίδες μιας μεγάλης εικόνας, εικόνας συμπαντικής, που χτίζει μια συγγραφέας στο μυαλό της. Κάποιες φορές, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα μέρος της εικόνας, πλήρες και κατανοητό. ʼλλες φορές, έχει μόνο μικρά κομμάτια, αποσπάσματα και σπαράγματα, λαμπρά κοσμημένα με χρυσό και λάπις λάζουλι. Στο τέλος, είτε δεις το σύνολο και το κατανοήσεις είτε μείνεις στα επιμέρους θαύματά του, ένα θα είναι το σίγουρο, το σαφές συμπέρασμα:

Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν αυτό που θα τους χαρίσει γαλήνη. Κάποιες φορές το βρίσκουν. Κάποιες άλλες όχι. Κι ούτε το ένα ούτε το άλλο τούς εμποδίζει να ζουν.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mamaya - Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ευθυμία Δεσποτάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Γεωλογία και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, εργάζεται στο χώρο της ενέργειας κι είναι ενεργό μέλος της ελληνικής φανταστικής σκηνής από το 2006.

Έργα της: Μέσα απ’ το Γυαλί (Α έκδοση: Συμπαντικές Διαδρομές, 2007), Το Ρουμπίνι του Ντεό-Νταό (Ιδιοέκδοση, 2015), Πνεύματα (Mamaya, 2016), Το Βελανιδωτό Διαμαντοτρύπανο (Ιδιοέκδοση, 2016), Το Μαργαριτάρι του Χάρατς (Ιδιοέκδοση, 2017).