"Το μαργαριτάρι της αβύσσου", του Γιώργου Βορέα Μελά

Ένας καβαλάρης στις ερήμους και ταξιδευτής στις θάλασσες της συνείδησής του, που αναζητεί την επιστροφή. Έρωτες που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ και έρωτες όπου θα καταπιούν τα πάντα στην λάβρα τους. Το μαύρο μαργαριτάρι στην καρδιά μιας ζωντανής αβύσσου. Ξωτικιές Κυράδες της θάλασσας, Γίγαντες των βυθών και των απύθμενων. Τρεις μαγικοί καρποί. Μια αφήγηση ειπωμένη στην σκοτεινότερη όχθη. Σπαθιά όπου φτιάχτηκαν από αίμα και βάφτηκαν σε αγιάσματα του γιαλού, δυο μυστηριώδη αδέρφια και τρεις γέροντες όπου μιλούν με την πέτρα. Ένα πέλαγος που κουβαλά μνήμες καμωμένες από αίμα και αρμενίζουνε μέσα του ακέφαλα σκηνώματα. Ένας άνθρωπος που έγινε θεός και άνθρωπος πάλι. Τρεις φοβερές αρματωσιές όπου πρέπει να λιώσουν σε μιαν ακόμα φοβερότερη αναζήτηση. Το ταξίδι μιας κοπέλας μέσα από τα μυστήρια της γνώσης, της εμπειρίας και της ολοκλήρωσης. ʼνθρωποι όπου αναζήτησαν στον ωκεανό ένα ανείπωτο μυστικό που θα κάνει τον Κόσμο, Οικουμένη και δυο θαλασσινά τραγούδια ειπωμένα σε ένα καράβι όπου δεν σταματά να ταξιδεύει ποτέ, στις ρότες του φωτός και των άστρων.

Eδώ μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο: http://www.mamaya.gr/product/79/logotexnia-fantasias-to-margaritari-tis-abyssoy-

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Με καταγωγή από την Χίο και τη Μάνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία, έκανε και master στη Μουσειολογία και την Πολιτισμική Πληροφορική και PhD στην Ιστορία της Τέχνης.

Ως Voreas Faethon, είναι ο frontman του Folk Black Metal σχήματος, AHERUSIA, έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δυο πλήρεις δισκογραφικές δουλειές, που έχουν γνωρίσει αρκετά μεγάλη επιτυχία στον χώρο. Μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και σε ταξίδια στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει ποίηση, παραμύθια και ισχυρίζεται ότι κάποτε θα τελειώσει εκείνο το ιστορικό μυθιστόρημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Πέρα από διεθνείς δημοσιεύσεις και συμμετοχές, πάνω στην σύγχρονη σκέψη και την φιλοσοφία, πίσω από την Τέχνη και την Ανθρώπινη Συμπεριφορά, φτιάχνει video art ταινίες μεσαίου μήκους, ζωγραφίζει, κάνει δυναμικά αθλήματα / πολεμικές τέχνες και περιστασιακή ορειβασία… Ενίοτε κάνει και ποδήλατο (όταν δεν αναρρώνει από τις τακτικές του πτώσεις).

Βιβλία του είναι το Trinity, Το Μαργαριτάρι της Αβύσσου και Άλλα Θαλασσινα ΠαραμύθιαΟ Φονιάς των Τεράτων και Ό,τι Απέμεινε από την Άβυσσο (υπό έκδοση).