Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ζωντανεύει: η εμπειρία πίσω από τις κάμερες

Φωτογραφία αποκλειστικά για το Will o' Wisps.gr και το φεστιβάλ   «Ο Παραμυθένιος Κήπος»:   Κωνσταντίνος Λέπουρης

Φωτογραφία αποκλειστικά για το Will o' Wisps.gr και το φεστιβάλ «Ο Παραμυθένιος Κήπος»: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Το Σάββατο που μας πέρασε, 3 του μήνα Μαρτίου, θα μείνει σίγουρα ανεξίτηλα χαραγμένο για την ομάδα ατόμων που ξεκίνησε νωρίς το πρωί με «πεζά» μεταφορικά μέσα για να φτάσει σ’ έναν μαγικό προορισμό, τον κήπο με τις μουριές, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, και να συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο σ’ έναν καλό σκοπό. Η περιπέτεια ξεκίνησε πριν ακόμη οι πρωταγωνιστές της ιστορίας τούτης να συναντηθούν στις πύλες του Πύργου, αφού σαν κάθε φανταστικό κήπο, έτσι κι αυτός ήταν κρυμμένος μακριά απ’ τους πολύβουους δρόμους της πόλης, μα συνάμα μια ανάσα μακριά τους.

Ο πρώτος άθλος που η ομάδα κλήθηκε να φέρει σε πέρας ολοκληρώθηκε με την ένωσή τους στο πάρκινγκ  του Escape Center. Πόρτες αυτοκινήτων που άνοιξαν βιαστικά, αγκαλιές επανένωσης, συστάσεις... Μπορεί η ομάδα να είχε μόλις γνωριστεί, μα ο κοινός της στόχος, τα γυρίσματα του trailer και του δεύτερου poster  για το πρώτο Φεστιβάλ του Will oWisps με θέμα «Ο Παραμυθένιος Κήπος», μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθούν για τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος), την ένωσε αμέσως.

Οι καιρικές προβλέψεις ευτυχώς επιβεβαιώθηκαν! Ο ήλιος έλαμπε ψηλά στον ουρανό, καθώς η συντονίστρια των γυρισμάτων και Editor-in-Chief του Will o' Wisps, Άρτεμις Βελούδου, παρέλαβε τα κλειδιά της κλειστής αίθουσας του Πύργου κι οι ετοιμασίες ξεκίνησαν σε πυρετώδεις ρυθμούς. Η ομάδα LARP «Dihonea» (Αλεξίου Αλέξανδρος, Kωνσταντίνα Τσικρίκου, Μπάστας Παναγιώτης, Μπόρα Χατζιράι, Βαρσάμος Σταμάτης, Κονδύλη Πολυξένη, Αγγελή 'Ερια, Διακολαμπριανού Ηλέκτρα, Πανάγος Γιάννης, Πανάγος Κωνσταντίνος, Ντεμίρης Αλέξης, Γερακάρης Κώστας, Χυτήρογλου Λευτέρης, Φλώρος Παναγιώτης) ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» στους φανταστικούς τους «εαυτούς», επιδεικνύοντας αλληλοβοήθεια και δείχνοντάς μας πως πράγματι αγαπούν αυτό που κάνουν κι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Η make-up artist Κατερίνα Γαβαλά άρχισε να κάνει τα «μαγικά» της στην Kωνσταντίνα Τσικρίκου, συμπληρώνοντας με τις «πινελιές» της το μοναδικό κι αυθεντικό κοστούμι που η ίδια η Κωνσταντίνα είχε δημιουργήσει, μετατρέποντάς την απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, από άνθρωπο σε ένα νεραϊδένιο ελάφι. Την ίδια ώρα, οι Cosplayers Ελίνα Πινέλλη και Ελένη Λιανού μεταμορφώθηκαν στις αγαπημένες αδερφές, Elsa και Anna, από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Frozen. Η Άρτεμις Βελούδου κι ο Γιώργος Αγγελίδης, πάντοτε τελειομανείς, πραγματοποιούσαν διορθώσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή στο σενάριο του trailer, ενόσω ο φωτογράφος της ημέρας, Κωστής Λέπουρης, κι ο βιντεογράφος/φωτογράφος, Χάρης Λαψάτης, άρχισαν να εξερευνούν τον χώρο, ανακαλύπτοντας τις πιο μαγικές του γωνιές για ν’ αρχίσουν αμέσως τα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα είχαν μόλις ξεκινήσει, όταν συνέβη το απρόβλεπτο. Μια ειδοποίηση σ’ ένα κινητό κι ο ήλιος που ξάφνου εξαφανίστηκε μέσα στα πυκνά σύννεφα, ξεκίνησε μια αντίστροφη μέτρηση για την μπόρα που φαινόταν πως θα ξεσπούσε από στιγμή σε στιγμή. Οι ομάδες χωρίστηκαν στα δύο. Η μία τους ανέλαβε τα γυρίσματα του trailer και η άλλη τη φωτογράφιση του poster αλλά και των χαρακτήρων, των «Dihonea» και των Cosplayers. Τα παιχνίδια κι οι πλάκες διακόπηκαν προσωρινά. Όλοι άρχισαν να δουλεύουν σκληρά. Ο χρόνος πριν την επικείμενη καταιγίδα λιγόστευε. Ένα τελικό πλάνο έμενε, όταν εμφανίστηκαν στον ουρανό οι πρώτες αστραπές. Και τότε, καθώς το τελικό «τελειώσαμε» αντήχησε στις γυμνές ακόμη μουριές, ξάφνου τα σύννεφα διαλύθηκαν κι ο ήλιος έλαμψε και πάλι. Ο φόβος της βροχής εξαφανίστηκε στα φωτεινά χαμόγελα της ευχαρίστησης για έναν ευγενή άθλο που στέφθηκε από επιτυχία.

Κάπως έτσι, η ιστορία μας φτάνει στο τέλος της, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που ξεκίνησε. Αγκαλιές, ευχαριστίες, υποσχέσεις για επανασύνδεση. Ο ήλιος είχε πάρει να δύει όταν ο κήπος με τις μουριές κλείδωσε και πάλι. Κι όμως, στο παιχνίδισμα των στερνών ηλιαχτίδων της μέρας στα γυμνά κλαριά των δέντρων, όλοι αισθάνθηκαν την υπόσχεση της άνοιξης και του καλοκαιριού. Κι όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο ίδιο μέρος, στις 3 Ιουνίου 2018, για να γράψουν ένα νέο παραμύθι, ακόμα πιο μαγικό αυτή τη φορά! Ένα παραμύθι όχι μόνο δικό τους, μα και δικό σας!

Φώτο Credits: Κωνσταντίνος Λέπουρης - Άρτεμις Βελούδου

 
oparamithenioskiposfest.png