Μάνθος Λάππας, εικονογράφος του φανταστικού

Γεννημένος το 1980 στην Καρδίτσα της Θεσσαλίας.

Από πολύ μικρή ηλικία είχα αγάπη για το σχέδιο, και στην ηλικία των 13 ετών ξεκινώ να εργάζομαι ως σκιτσογράφος σε τοπικές εφημερίδες και εικονογράφος σε διάφορα παιδικά βιβλία. Σε αυτό το διάστημα λαμβάνω διακρίσεις ως νεαρός ζωγράφος, παίρνω μέρος σε ατομικές εκθέσεις στην πόλη μου και βραβεύομαι σε διάφορους θεσσαλικούς αγώνες. Λίγα χρονιά αργότερα ξεκινώ ως μαθητευόμενος σε εργαστήριο αγιογραφίας όπου παραμένω για λίγους μήνες. Το 2000 μετακομίζω Αθηνά και ξεκινώ σπουδές στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Ορνεράκης. Στην αποφοίτηση δουλεύω ως σκιτσογράφος  σε διάφορες διαφημιστικές Ελληνικές εταιρείες ώσπου επιστρέφω Καρδίτσα και εργάζομαι ως ζωγράφος και σχεδιαστής για διαφημιστικά έντυπα.

Περίπου το 2007 ξεκινώ αυτοδίδακτος ψηφιακό σχέδιο το οποίο με φέρνει σε πρώτη επαφή με το εξωτερικό όπου αρχίζω να εργάζομαι μέσω του διαδικτύου ως illustrator για cd covers, book covers. Το 2010 έρχομαι σε επαφή με την Davis Films (Resident Evil, Silient hill, Solomon Kane films) και ξεκινώ συνεργασία με έναν παραγωγό τους βασισμένο στο Λος Άντεζελες όπου κάνω concept art για ανερχόμενα  hollywood tv series και ταινίες. Το 2012 μετακομίζω Αμερική, sponsored από Αμερικάνικες εταιρείες και δουλεύω στο Hollywood για ταινίες όπως Sushi Girl, και additional concept artist για Silent Hill 2 movie και Wolfenstein Μοvie adaption καθώς και concept artist στην V.G.P Effects and Design ( έχουν συνεργαστεί για Last of the Mohicans, Dogma, Requiem for a Dream, και άλλα) Παράλληλα δουλεύω ως comic artist, illustrator storyboard artist and conceptual designer για tv spots, videogame pitches .

Το 2014 Επιστρέφω Αθήνα όπου συνεχίζω να δουλεύω ως και σήμερα διαδικτυακά ως freelance illustrator, concept artist . Συνεχίζω να δημιουργώ εικονογραφήσεις για βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, steam videogames (Thea: the awakening), card art με Cryptozoic Εntertainment, άλλες εταιρείες όπως Death Spiral lead by Ben Counter (Warhammer 4K Writter /Author) αλλά και writers άλλων μεγάλων εταιρειών όπως η Tell Tale Games. Επίσης συνεχίζω να συνεργάζομαι με άλλες χώρες του εξωτερικού όπως Αμερική , Ευρώπη και Καναδά. Οι επόμενες σημαντικές συνεργασίες μου ως εικονογράφος είναι με την Kickstarter gamesDraconis Invasion & Sleeper : Orphans of the cold war τα οποία έγιναν γρήγορα πολύ μεγάλη επιτυχία. Έπειτα, παράλληλα με το σχέδιο ξεκίνησα να δουλεύω ως 3d sculptor artist για board game miniatures και πρόσφατα έγινα υπεύθυνος του 3d σχεδιασμού στο εργαστήριο γλυπτικής και φιγούρων /μινιατούρες Creo Workshop στην Αθηνά όπου παραμένω ως σήμερα παρέχοντας παράλληλα τις  υπηρεσίες μου ως illustrator, concept artist κ πλέον, 3d sculptor.

http://mlappas.deviantart.com/