"Η μάγισσα του Μπιλθόρ", του Κώστα Ζαφειρίου

Τα χρονικά της Αντάκρης είναι ο γενικός τίτλος της σειράς εφηβικών βιβλίων φαντασίας του Μενεστρέλ του Μιραβάλ (φιλολογικό ψευδώνυμο του Έλληνα συγγραφέα Κώστα Ζαφειρίου).Το πρώτο βιβλίο της σειράς ονομάζεται Η Μάγισσα του Μπιλθόρ και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας το Μάιο του 2009 με εικονογράφηση του κομίστα Μάνου Λαγουβάρδου.

Κεντρική ηρωίδα των Χρονικών της Αντάκρης είναι η 12χρονη Ευγενία Βασιλικού η οποία κατοικεί στην Αθήνα του 2001. Μια ξεχωριστή ικανότητα που κατέχει η Ευγενία, που λέγεται Ονειροβασία, της επιτρέπει, όταν κοιμάται, να μεταπηδά από και προς την Αντάκρη -μια ξεχωριστή πραγματικότητα όπου επικρατούν διαφορετικοί νόμοι, όπως μαγεία και παράξενα πλάσματα κάθε είδους. Ο αφηγητής (και χαρακτήρας) της ιστορίας, ονόματι Μενεστρέλ του Μιραβάλ, σε κάποια απροσδιόριστη μελλοντική εποχή, εμφανίζεται ως αναγνώστης ενός φανταστικού ημερολογίου της ίδιας της Ευγενίας Βασιλικού, που υποτίθεται πως γράφτηκε κατα τη διάρκεια των ταξιδιών της ανάμεσα στις δύο πραγματικότητες, τη Γη, που καλείται και Άκρη και την Αντάκρη. Ο Μενεστρέλ, ο οποίος κάποτε κατοικούσε επίσης στην Αθήνα, προσπαθεί να αναδημιουργήσει μέσα απ' το ημερολόγιο της Ευγενίας όλο το παρελθόν των περιπετειών της μέχρι και τη στιγμή που το γράφει. Τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο εκτός των άλλων, είναι η περιπέτεια, η μαγεία, η φιλία, η εφηβική ζωή, η απώλεια των γονέων και οι αστικοί θρύλοι της Αθήνας.

Εδώ μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο: http://www.public.gr/product/books/paidika/paidiki-efibiki-logotehnia-sta-ellinika/i-magissa-toy-mpilthor/prod7570206pp/

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Ζαφειρίου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι γνωστός (ανάλογα με την εκάστοτε διάσταση που βρίσκεται κάθε φορά) ως Κύριος Γουτ ή Μενεστρέλ του Μιραβάλ ή πάλι απλά ως Κώστας Ζαφειρίου. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και τραγουδιστής πολλών τραγουδιών. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με... όλα τα πράγματα. Του αρέσουν πολύ οι έξυπνες συζητήσεις με έξυπνους ανθρώπους, οι ατέλειωτες βόλτες σε στοιχειωμένα μέρη που ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, αλλά και οι βραδιές αστροπαρατήρησης με το τηλεσκόπιό του. Όποτε έχει χρόνο να διαθέσει -κυρίως τον χειμώνα- παίζει παλιά και νέα video games, αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια με ιδιαιτέρως περίπλοκους κανόνες στα οποία συνήθως νικάει και γι' αυτό τον μισούν οι φίλοι του. Έχει τιμηθεί 2 φορές (2011 & 2014) από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, για τη συμμετοχή του στον κατάλογο White Ravens ο οποίος ξεχωρίζει τα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου κάθε χρόνο. Έχει παραδώσει σεμινάρια και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα για ένα πλήθος λογοτεχνικών θεμάτων. Από το 2008 ζει μόνιμα στην ακριτική Λήμνο.