Βιβλιο-πρόταση: «Η αδελφότητα του Κθούλου» του Σωκράτη Μπουζούκα από Εκδόσεις Πηγή

adelfotita-kthouloucover.jpg

Μπήκε ο Οκτώβρης και τα αναγνώσματα μας μπαίνουν κι αυτά σταδιακά σε spooky ρυθμούς. Αναζητάμε το μυστήριο και τον τρόμο, τώρα που μεγαλώνουν οι νύχτες και το σκοτάδι απλώνεται... Σε συνέχεια αναζήτησης νέων συγγραφέων, σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η αδελφότητα του Κθούλου» του Σωκράτη Μπουζούκα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

Μία εξαφάνιση. Δυο φίλοι που έχουν να τα πούνε χρόνια ξανασυναντιούνται. Μια υπόσχεση. Χαλκίδα, Αθήνα, New York, Salem, Providence. Ένα ταξίδι για το Halloween. Ένα ταξίδι προς αναζήτηση του τρόμου. Ένα ταξίδι προς αναζήτηση του Μέγα Κθούλου. Κάποιοι θέλουν να επιστρέψει...

O συγγραφέας στήνει μια μεγάλη περιπέτεια με κεντρικό άξονα την «Λαβκραφτιανή» μυθολογία. Το μυστήριο ξεδιπλώνεται αργά. Ο κεντρικός ήρωας βλέπει ξαφνικά την ζωή του να γίνεται άνω κάτω και ανακαλύπτει κόσμους που ούτε περνούσαν από τη φαντασία του. Το βιβλίο μας ξεναγεί στις αμερικανικές πόλεις του τρόμου, την πιο κατάλληλη εποχή, αυτή του Halloween. Έτσι, μαθαίνουμε πολλά για την ιστορία  και τα έθιμα που τηρούν κατά την διάρκεια της γιορτής. Μαθαίνουμε, όμως, πολλά και για τον Lovecraft και το έργο του, αφού ακολουθούμε κατά πόδας τον ήρωα στις έρευνες του για το μυστήριο που προσπαθεί να διαλευκάνει.

Τι είναι αληθινό και τι φανταστικό; Η πραγματικότητα μπλέκεται με την φαντασία. Και ο Μέγας Κθουλού; Μπορεί τελικά να επιστρέψει ή μήπως η λογοτεχνία μας παρασέρνει; Και όλα αυτά με αφορμή ένα ταξίδι για τον εορτασμό του Halloween. Θα γίνει ο τρόμος πραγματικότητα ξεφεύγοντας από τους εορτασμούς και τα βιβλία; Μένει να το ανακαλύψετε!

 

Καλές αναγνώσεις!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σωκράτης Μπουζούκας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1976. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός και σήμερα εργάζεται σε μεγάλη βιομηχανία, αλλά το πάθος του για τα βιβλία, το γράψιμο και τα Μουσεία, τον κερδίζει ολοένα με το πέρασμα του χρόνου.