Βιβλιο-πρόταση: «Το λίκνο της ζωής - Τα παιχνίδια των θεών» (βιβλίο πρώτο) του Β.Ν. Συράκη

Συράκης_Λίκνο_Cover_Medium.jpg

Ας ταξιδέψουμε λίγο με τη φαντασία μας... Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο, στον κόσμο της Καχάλ! Δύο είναι οι κυρίαρχοι θεοί, ο θεός του Θανάτου και ο θεός της Ζωής. Και αυτοί οι δύο έχουν όρεξη για παιχνίδια, σκληρά παιχνίδια. Παιχνίδια με τις ζωές των ανθρώπων. Βαρέθηκαν, βλέπεις, τα μικρά παχνίδια, όπου τα πιόνια είναι ψεύτικα. Θέλουν αληθινά...

Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο βιβλίο της σειράς «Το λίκνο της ζωής - Τα παιχνίδια των θεών» του Βασίλη Νικόλα Συράκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Ένα βιβλίο τετρακοσίων περίπου σελίδων που σε ταξιδεύει σε έναν μυστήριο και παράξενο κόσμο. Με γραφή που ρέει αβίαστα, χωρίς να κουράζει παρά τα περίεργα ονόματα θεών, ανθρώπων και δράκων (ναι! Έχει και δράκους και παιδιά δράκων, εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαντάζεστε όμως!). Ένα βιβλίο με έναν κατατοπιστικότατο χάρτη του κόσμου αυτού να σε υποδέχεται από τις πρώτες σελίδες, καθώς και ένα βασικό διάγραμμα των θεών του! Με επιρροές του συγγραφέα από την ελληνική αλλά και τη λατινοαμερικάνικη μυθολογία και θεογονία, έχουμε έναν πολύ δεμένο κόσμο και σε κάποιο σημείο του βιβλίου, μία υπέροχη εκδοχή του συγγραφέα για τη δημιουργία του μαγικού σύμπαντος του βιβλίου του.

Στη βασική του ιστορία, εκεί που ξεκινούν όλα, ακολουθούμε δύο αγόρια που τυχαία συναντούν ένα παράξενο κορίτσι. Μία συνάντηση που θα τους οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες, προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους και τον κόσμο από τον θάνατο. Τους ακολουθούμε σε ένα ταξίδι περιπέτειας, εξερεύνησης, αλλά και ανακάλυψης, όχι μόνο του κόσμου αλλά και των εαυτών τους. Το ταξίδι των ηρώων ξεκινά. Μαζί τους, συνοδοιπόροι, δύο παιδιά δράκων! Θα περάσουν από τόπους μαγικούς γεμάτους εχθρούς, αλλά και φίλους, και θα παίξουν το παιχνίδι της Ζωής και του Θανάτου προσπαθώντας να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ δημιουργίας και καταστροφής! Των δύο δυνάμεων που επικρατούν σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο (αλλά και στον δικό μας).

Θα τα καταφέρουν;

Για ακόμα μία φορά ένας Έλληνας συγγραφέας βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτό το είδος που λέγεται λογοτεχνία του Φανταστικού και κατά τη γνώμη μου, το κάνει επιτυχώς. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε! Και εγώ αναμένω το επόμενο βιβλίο και την συνέχεια της ιστορίας!

 

Καλές αναγνώσεις!

 Δείτε τη συνέντευξη του συγγραφέα εδώ