Η Amazon μας ξαναπάει στη Μέση-Γη!

Πέσανε υπογραφές για νέα τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στον κόσμο του J.R.R. Tolkien.

Art source   here

Art source here

H Amazon Studios, παρακλάδι του πασίγνωστου διαδικτυακού γίγαντα πώλησης βιβλίων, υπέγραψε συμφωνία με τη Warner Bros για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η οποία σκοπός είναι να προβάλλεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα Amazon Prime.

Η ανακοίνωση για την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής προσαρμογής του έργου του Tolkien και της παραγωγής της σειράς, ήταν το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που έγιναν μεταξύ των δύο εταιριών νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Amazon επιβεβαίωσε πως έκλεισε συμφωνία για πολυετή τηλεοπτική σειρά, της οποίας την παραγωγή θα αναλάβει η Amazοn Studios, σε συνεργασία με τη New Line Cinema και τo Tolkien Estate and Trust. 

Παρόλο που η νέα σειρά θα λαμβάνει χώρα στον κόσμο της Μέσης Γης, τα γεγονότα θα προηγούνται χρονικά της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας παράπλευρων σειρών στον ίδιο κόσμο.

Η Sharon Tal Yugado, Επικεφαλής Τηλεοπτικών Σειρών της Amazon Studios, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα πολιτισμικό φαινόμενο το οποίο κεντρίζει τη φαντασία του κοινού εδώ και γενιές, τόσο μέσα από τη λογοτεχνία, όσο και μέσα από τον κινηματογράφο. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με το Tolkien Estate and Trust, την HarperCollins και τη New Line σε αυτό το εκπληκτικό project για την τηλεόραση και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη Μέση Γη».

Ο Matt Galsor, εκπρόσωπος του Tolkien Estate and Trust και της HarperCollins, είπε τα ακόλουθα σε δική του δήλωση:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που η Amazon, δεδομένης της μακροχρόνιας αφοσίωσής της στη λογοτεχνία, θ’ αποτελέσει το ‘σπίτι’ της πρώτης στα χρονικά, πολυετούς τηλεοπτικής σειράς για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η Sharon και η ομάδα της στην Amazon Studios έχουν εξαιρετικές ιδέες για το τι θέλουν να μεταφέρουν στην οθόνη, όπως εν πολλοίς άγνωστες ιστορίες, βασισμένες στο έργο του J.R.R. Tolkien».     

 

 

 

It is not despair, for despair is only for those who see the end beyond all doubt. We do not. ~Gandalf

Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Πηγή