Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Comic Artist

Η Σιαδώρα γεννήθηκε το 1994 λίγο πιο έξω από την Αθήνα, όπου και κατοικεί τα τελευταία χρόνια. Ζωγράφιζε από πάντα και πλέον σπουδάζει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με κατεύθυνση τη ζωγραφική. Ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς και της αρέσει να αφηγείται ιστορίες.
 

Το πρώτο της ολοκληρωμένο κόμικ, το "4,5 Seasons", παρουσιάστηκε στις αυτοεκδόσεις του Comicdom Con Athens το 2015 και ήταν μια συλλογή μικρών ιστοριών φαντασίας με δράκους και έναν ιππότη με μια χήνα στο κεφάλι, μεταξύ άλλων.
Το 2016 ακολούθησε η "Δανάη στο Στόμα του Λύκου", μια μεγαλύτερη ιστορία φαντασίας που αφηγούταν τις περιπέτειες της Δανάης, μιας κοπέλας που χάλασε το DnD session των θεών.

Στις φετινές αυτοεκδόσεις του Comicdom θα έχει το καινούργιο της κόμικ με τίτλο "Πυρ Νυξ Αλώπηξ", ένα -ακόμη- κόμικ φαντασίας για δύο μαγικές κοπέλες και μια ύπουλη αλεπού.
Συμμετέχει επίσης με μια ιστορία, γραμμένη από τον Σταύρο Κιουτσιούκη, στην ανθολογία "Pizza Peperoni" από τις εκδόσεις 9η Διάσταση.


Περίληψη "Πυρ Νυξ Αλωπηξ":
Η ιστορία της Κασσάνδρας που φύλαγε τη μαγική φωτιά και της Κύρας που τα μαλλιά της ήταν η νύχτα, όπου από τα μαλλιά της ξεπήδησε η αλεπού που ήθελε να καταπιεί τον κόσμον όλο.


website: siadora.com
instagram: @siadora
e-mail: hey@siadora.com