Το Discworld μεταφέρεται στη μικρή οθόνη!

1519916134discworld.jpg

Το Discworld, μια σειρά κωμικών βιβλίων που συχνά παρωδούν τα κλισέ της φανταστικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στην τηλεόραση. Σύμφωνα με το Deadline, τα BBC Studios ετοιμάζουν μια σειρά έξι επεισοδίων, βασισμένη στα βιβλία του αείμνηστου Terry Pratchett. Δεδομένης της επιτυχίας των βιβλίων, αν η σειρά αυτή γυριστεί σωστά, ίσως αποδειχτεί εκπληκτική.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Simon Allen (The Musketeers, Strike Back) έχει κληθεί ν’ αναλάβει χρέη σεναριογράφου για τα έξι επεισόδια της σειράς. Το BBC ελπίζει πως η σειρά θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερες περιόδους, στο μοντέλο του Sherlock, πράγμα καθ’ όλα δυνατό δεδομένου του τεράστιου υλικού των βιβλίων.

Αυτή τη στιγμή, η σειρά έχει τίτλο εργασίας The Watch («Η Φρουρά») και οι θιασώτες του Pratchett έχουν κάνει την εικασία πως θα είναι μεταφορά  των ιστοριών του “City Watch”, που εκτυλίσσεται σε οκτώ από τα βιβλία.

Το “City Watch” ήταν μια από τις κύριες πλοκές του Discworld, με κεντρικό χαρακτήρα τον Samuel Vines. Τα βιβλία τείνουν να έχουν χαρακτήρα whodunit μυστηρίου (όπου το κύριο είναι η αναζήτηση του ενόχου, ενώ π.χ. στα “howdunnit” και “whydunit” το επίκεντρο είναι το πώς και το γιατί, αντίστοιχα)   και συχνά περιστρέφονται γύρω από συνωμοσίες με στόχο την ανατροπή πολιτικών καθεστώτων.

Προς το παρών δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία προβολής της σειράς.

Πηγή

Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης