Βιβλιο-πρόταση: Η εισβολή στο Τέρλινγκ της Erika Johansen από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

87765451_132331418104308_899709319669350400_n.png

Αν σας αρέσουν τα λογοτεχνικά φανταστικά ταξίδια και αν έχετε επισκεφθεί ήδη μια φορά το Τέρλινγκ της Erika Johansen με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Η βασίλισσα του Τέρλινγκ, οι εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος έρχονται να μας ταξιδέψουν και πάλι με το δεύτερο μέρος της σειράς. Το δίτομο βιβλίο Η εισβολή στο Τέρλινγκ, το οποίο αναμέναμε δυο χρόνια σχεδόν, βρίσκεται πλέον διαθέσιμο στα ελληνικά! Η περιπέτεια λοιπόν συνεχίζεται...

Από το πρώτο βιβλίο της σειράς, έχουμε αφήσει την Κέλσι στο θρόνο. Έχει καταφέρει να γίνει η Βασίλισσα του Τέρλινγκ και να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες που βρέθηκαν μπροστά της για να φτάσει ως εκεί. Όμως σε έναν κόσμο τόσο δύσκολο δεν αρκεί να κατακτήσεις το στέμμα. Ο πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών και η Κέλσι νιώθει πως πρέπει να αποδείξει στους συντρόφους αλλά και τους εχθρούς της ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σε αυτόν τον νέο της ρόλο. Ο εχθρός κινείται απειλητικά και οράματα κατακλύζουν τη νέα βασίλισσα· οράματα του παλιού κόσμου (ενός κόσμου που όπως είδαμε στο πρώτο βιβλίο ήταν εξίσου σύγχρονος με τον δικό μας πριν οι άνθρωποι αποφασίσουν να αποκηρύξουν την τεχνολογία και να επιστρέψουν σε έναν πιο απλό και μεσαιωνικό τρόπο ζωής). Μια γυναίκα, η Λίλυ, που έζησε την εποχή προ του Μεγάλου Περάσματος εμφανίζεται συνεχώς σε αυτά τα οράματα. Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της Κέλσι σε αυτόν τον νέο πόλεμο; Αλλά ποιο είναι και οι πραγματικοί της εχθροί;

Σιγά σιγά, μέσα από μπρος-πίσω στον χρόνο, το δίτομο δεύτερο μέρος της σειράς μας αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα για όλον αυτόν τον μυστήριο και φανταστικό κόσμο με το έντονα δυστοπικό παρελθόν, και καταφέρνει να κρατά συνεχώς το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Όσο η πλοκή ξετυλίγεται νιώθουμε έντονα την εμπόλεμη συνθήκη μέσα στην οποία βρισκόμαστε, ενώ μέσα σε αυτές τις έντονα φορτισμένες συνθήκες πολέμου οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες ξετυλίγονται ακόμα περισσότερο. Η γραφή της Erika Johansen ρέει χωρίς να κουράζει, ενώ ο κόσμος πλάθεται και ξεδιπλώνεται αρκετά πειστικά! Αναμένουμε λοιπόν το τρίτο μέρος της σειράς ελπίζοντας να μην αργήσει!

Όσοι έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη συνέχεια του και θα την απολαύσετε! Οι υπόλοιποι αναλογιστείτε μόνο πως μέσα σε αυτήν την τριλογία η συγγραφέας καταφέρνει να συνδυάσει την μεσαιωνική φαντασία με την δυστοπία του μέλλοντος με τέτοιο μοναδικό τρόπο που σε κάνει να μην θες να αφήσεις τα βιβλία από τα χέρια σου!

Καλές αναγνώσεις λοιπόν!

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.fantastikos-kosmos.gr/product-21632.html

Περίληψη Οπισθόφυλλου:

Με κάθε μέρα που περνάει, η Κέλσι Γκλυν προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις νέες της ευθύνες ως Βασίλισσα του Τέρλινγκ. Με τη διακοπή των φορτίων των σκλάβων στο γειτονικό βασίλειο του Μορτμέσνι, η Κέλσι έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρόκαρδη Κόκκινη Βασίλισσα, η οποία αντλεί δύναμη από τη μαύρη μαγεία και στέλνει τον τρομακτικό της στρατό με σκοπό να εισβάλει και να αρπάξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι δικό της. Και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εισβολή.

Καθώς όμως ο Μορτιανικός στρατός πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, η Κέλσι αναπτύσσει μια μυστηριώδη σύνδεση με μια περίοδο πριν το Πέρασμα. Καταλήγει να εξαρτάται από έναν παράξενο και πιθανότατα επικίνδυνο σύμμαχο: μια γυναίκα με το όνομα Λίλυ, η οποία παλεύει για τη ζωή της σε έναν κόσμο όπου το να είσαι γυναίκα είναι σαν έγκλημα. Σύντομα η Κέλσι αρχίζει να αλλάζει: δεν αναγνωρίζει ούτε το είδωλό της στον καθρέφτη ούτε την εξωπραγματική δύναμη την οποία τώρα κατέχει. Η μοίρα του Τέρλινγκ –αλλά και της ίδιας της τής ψυχής– μπορεί να συνδέεται με τη Λίλυ και την ιστορία της, αλλά ο χρόνος της Βασίλισσας Κέλσι εξαντλείται.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Erika Johansen μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Σπούδασε στο Swarthmore College της Pennsylvania και κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Fine Arts από το φημισμένο Iowa Writers Workshop. Εργάστηκε ως δικηγόρος, όμως ποτέ δεν σταμάτησε να γράφει. Το πρώτο της βιβλίο, Η Βασίλισσα του Τέρλινγκ, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, έλαβε λαμπρές κριτικές και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ. Η Εισβολή στο Τέρλινγκ συνεχίζει την καθηλωτική ιστορία της Κέλσι Γκλυν και του βασιλείου του Τέρλινγκ, η οποία τελειώνει με το πολυαναμενόμενο Η Μοίρα του Τέρλινγκ. Η Erika ζει στην Αγγλία.