Διάσημα Κάστρα στη λογοτεχνία και τα games του Φανταστικού

«Different roads sometimes lead to the same castle».

George R. R. Martin

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα κάστρο. Να κρυφτεί, να προστατευτεί, να γιορτάσει, να κάνει σχέδια, να το διαρρήξει ή να αποδράσει από αυτό… Κυρίως, όμως, να ζήσει μέσα σε αυτό. Η λογοτεχνία, και ειδικά του Φανταστικού, είναι γεμάτη από κάστρα. Κάστρα μέσα σε δάση, σε λόφους, σε πόλεις, σε βράχια. Κάστρα φτιαγμένα από πέτρα, ξύλο ή ακόμα και από πάγο. Με μυστικά περάσματα, θεόρατες πύλες και ατέλειωτες σκάλες. Κάστρα ζεστά και ασφαλή, επικίνδυνα και τρομακτικά. Κάστρα ερημωμένα και παλιά ή κάστρα ζωντανά και μαγικά.

Ας πάμε να δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο γνωστά στη λογοτεχνία και στα games…

Art by http://fantasio.deviantart.com/

Art by http://fantasio.deviantart.com/

Λογοτεχνία

Howls Moving Castle

Προσοχή, εδώ μιλάμε για το κάστρο όπως είναι στο βιβλίο της Diana Wynne Jones και όχι όπως το απεικόνισε ο Hayao Miyazaki. Το κάστρο του Howl βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολλά μέρη αλλά και πουθενά. Ένα τετράγωνο, ξύλινο πόμολο πάνω από την πόρτα, με λίγη μπογιά σε κάθε μία από τις τέσσερις άκρες ανοίγει πύλη για τέσσερις τοποθεσίες. Αρχικά, οι τοποθεσίες αυτές είναι οι λόφοι πάνω από το Market Chipping (πράσινο), το Porthaven (μπλε), το Kingsbury (κόκκινο), και το Wales (μαύρο). Έπειτα, όμως, αφότου ο Howl αναγκάζεται να κρυφτεί, αλλάζει τους προορισμούς: Market Chipping (κίτρινο), Vale End (πορτοκαλί), κήπος στο Waste (μωβ), και Wales (μαύρο). Πριν τη «μετακόμιση» το παράθυρο πάνω από τον πάγκο εργασίας και αυτό στο δωμάτιο του Michael βλέπουν στο Porthaven. Μετά, το παράθυρο του κάτω ορόφου βλέπει στον δρόμο του Market Chipping, ενώ το παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα του Howl κοιτάει προς τον κήπο της αδερφής του στο Wales. Ουσιαστικά, το σπίτι του Howl βρισκόταν σε μια πόλη δίπλα στη θάλασσα, η οποία λέγεται Porthaven. Μετά τη «μετακόμιση», το κάστρο τοποθετείται στην άκρη του Waste και το σπίτι του Howl γίνεται πλέον το πατρικό σπίτι της Sophie στο Market Chipping. Το κάστρο είναι ένα ψηλό, μαύρο κτίριο με τέσσερις μικρούς πυργίσκους. Φαίνεται να είναι φτιαγμένο από κάρβουνο (καθόλου περίεργο αν έχεις έναν fire demon) και κρατιέται ενωμένο με μαγεία. Εξωτερικά βλέπουμε ότι περιλαμβάνει μάλλον τέσσερις πόρτες, αν και οι τρεις κρύβουν από πίσω έναν αόρατο τοίχο που τις κάνει απροσπέλαστες.

Hogwarts Castle*

Harry-Potter-movie-artwork-Hogwarts-magic-schoold-castle-KA518-living-room-home-wall-art-decor-wood.jpg_640x640.jpg

Το κάστρο του Hogwarts είναι ένα μεγάλο  και ψηλό κτίριο με εφτά ορόφους, το οποίο υποστηρίζεται με μαγεία, με 142 σκάλες μέσα στους πολλούς πυργίσκους και αρκετά βαθιά μπουντρούμια. Το κάστρο χτίστηκε κατά το τέλος των Early Middle Ages (993) από έναν μάγο αρχιτέκτονα και τους πιο φημισμένους μάγους της εποχής: Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw και Salazar Slytherin. Το κάστρο αποτελεί, ως γνωστόν, σχολείο μαγείας, και μάλιστα το καλύτερο στον κόσμο.

Το Hogwarts βρίσκεται στα Scottish Highlands και είναι χτισμένο σε μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από βουνά, την τεράστια Great Lake στον νότο, την όχι και τόσο φιλική Ιτιά στη δύση και το αχανές Forbidden Forest. Λόγω της μεγάλης ηλικίας του και του μεγάλου όγκου μαγείας γύρω του, λένε ότι το κάστρο έχει αναπτύξει μια μορφή νοημοσύνης, όπως όταν ο πύργος του Headmaster κλείδωσε για να αποτρέψει την είσοδο της Dolores Umbridge.

Το Hogwarts είναι επίσης προστατευμένο από διάφορα, αρχαία ξόρκια, όπως το Anti-Disapparition Jinx. Αυτό όμως μπορεί να «απενεργοποιηθεί» εν μέρει από τον διευθυντή και τον φοίνικα, Fawkes, όταν είναι αναγκαίο. Επιπλέον, αν τύχει να πλησιάσει το κάστρο κάποιος Muggle, το μόνο που θα δει είναι ένα ερειπωμένο κτίριο με μια πινακίδα που θα λέει ότι δεν είναι ασφαλές να πλησιάσεις.

Όπως έχει αναφέρει και ο Rubeus Hagrid, το Hogwarts είναι το πιο ασφαλές μέρος, ακόμα και από την Gringotts Wizarding Bank, ικανό να απωθήσει και τους πιο ισχυρούς και πανούργους μάγους. Όταν το Υπουργείο Μαγείας παραδέχθηκε ότι ο Lord Voldemort επέστρεψε, οι άμυνες του κάστρου έγιναν πιο ισχυρές από τον ίδιο τον Albus Dumbledore. Παραδείγματος χάρη, οι είσοδοι σφραγίστηκαν με ξόρκια που θα μπορούσαν να λύσουν μόνο οι δάσκαλοι. Όταν όμως ο Draco Malfoy τοποθέτησε ένα Vanishing Cabinet, το οποίο πέρασε απαρατήρητο από τα ξόρκια ασφαλείας, κατάφερε να τρομοκρατήσει την κοινότητα των μάγων, καθώς το πιο ασφαλές μέρος, δεν ήταν πια και τόσο ασφαλές.

Ως αποτέλεσμα της μαγείας που κυριαρχεί στην περιοχή, η μαγική ατμόσφαιρα απορρίπτει κάθε άλλη τεχνολογία. Αυτό εξηγεί τη χρήση κεριών ή φαναριών. Πράγματα όπως ρολόγια φαίνονται να λειτουργούν, καθώς και η κάμερα του Colin Creevey, πριν την καταστρέψει ο Basilisk.

*Μπορεί κανείς να δει από κοντά το Alnwick Castle που αποτέλεσε σκηνικό για το διάσημο κάστρο, στο Northumberland ή να επισκεφτεί τα Universal Studios στο Orlando, όπου υπάρχει το αντίγραφο.

Art by  Art by Willy Pogany

Art by Art by Willy Pogany

Castle Dracula

Ο χαρακτήρας του Bram Stoker, Dracula, είναι ένας κόμης της Τρανσυλβανίας που ζει σε ένα κάστρο, τοποθετημένο ψηλά, πάνω από μια πεδιάδα, που στηρίζεται σε έναν βράχο, με ένα ποτάμι να ρέει από κάτω. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Bram Stoker δεν επισκέφτηκε ποτέ τη Ρουμανία. Η απεικόνιση του φανταστικού κάστρου έγινε με βάση μια περιγραφή του Bran Castle. Και παραδόξως, η περιγραφή του κάστρου ταιριάζει απίστευτα με το πραγματικό Bran Castle. Ένα άλλο κάστρο που ιστορικά υπήρξε κατοικία του Vlad III Tepes, ήταν το Castle Poenari.

Disney *

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τα διάσημα, παραμυθένια κάστρα των ταινιών της Disney. Καθώς, όμως, είναι πάρα πολλά, θα αναφερθούμε στα πιο αξιοπερίεργα:

Prince Eric's Castle (Little Mermaid)

Το κάστρο του πρίγκιπα Eric είναι επηρεασμένο από το Chillon Castle της Ελβετίας και το Tintagel Castle στην Ουαλία. Στην ταινία, το κάστρο βρίσκεται στην ακτή μιας χώρας που μοιάζει με τη Δανία, ενώ γύρω υπάρχουν βουνά που κάνουν δύσκολη την προσέγγιση της περιοχής από τη στεριά.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι προσέγγισης του κάστρου από την ακτή. Ο ένας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, όπου και είναι το λιμάνι. Ο άλλος είναι μια σκάλα στην ακτή που οδηγεί στο οχυρό του κάστρου. Αλλά η σκάλα είναι αρκετά στενή και έτσι οι εισβολείς θα έπρεπε να σκαρφαλώσουν.

Το σχέδιο του κάστρου είναι αρκετά περιοριστικό. Η αυλή περιτριγυρίζεται από ψηλούς τοίχους, όπως και το οχυρό, δηλαδή ο πύργος με την κόκκινη σημαία. Το κάστρο έχει πολλά, μεγάλα, γυάλινα παράθυρα, διάσημο σχέδιο του 17ου αιώνα και ψηλά ταβάνια.

 

Beast's Castle (Beauty and the Beast)

 Art by Karl Simon

 Art by Karl Simon

Το συγκεκριμένο κάστρο είναι επηρεασμένο από το Chateau De Chambord στο Loir-Et-Cher της Γαλλίας. Στο κάστρο υπάρχουν γύρω στα εξήντα δωμάτια. Στην ταινία είναι τοποθετημένο ανατολικά μιας αγροτικής κοινότητας. Σύμφωνα με τον Cogsworth, η αρχιτεκτονική του κάστρου ανήκει στην περίοδο του  Baroque και είναι χωρισμένο σε δύο πτέρυγες: τη δυτική και την ανατολική. Στο τέλος της ανατολικής πτέρυγας βρίσκεται το δωμάτιο της Belle και στο τέλος της δυτικής πτέρυγας το δωμάτιο του Beast. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένας συμβολισμός. Ενώ στη δυτική πτέρυγα τα πράγματα που περιέχονται είναι σπασμένα και παλιά, στην ανατολική πτέρυγα είναι όλα όμορφα και καθαρά. Το κάστρο περιλαμβάνει την αίθουσα χορού, την τραπεζαρία, το καθιστικό με το τζάκι και την υπέροχη βιβλιοθήκη που αρέσει σε κάθε βιβλιόφιλο. Στην αρχή του έργου και στην τελευταία σκηνή, υπάρχουν πολλά παράθυρα βιτρό που απεικονίζουν συγκεκριμένα γεγονότα κατά τη διάρκεια της κατάρας. Πιθανότατα, τα βιτρό προστέθηκαν κάποια στιγμή μετά την κατάρα. Το γενικό concept στην τέχνη και στη διακόσμηση φέρει μεγάλη ομοιότητα με το παλάτι των Βερσαλλιών. Εξάλλου, βρισκόμαστε στη Γαλλία…

Forbidden Mountain (The Sleeping Beauty)

Δεν θα σταθούμε στο κάστρο του βασιλιά Στέφανου, καθώς υπάρχει κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο: το Forbidden Mountain. Η μόνιμη κατοικία της Maleficent είναι ένα κάστρο, χτισμένο πάνω σε μια περιοχή γεμάτη επικίνδυνες κορφές. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι το κάστρο της μοιάζει αρκετά με το κάστρο του Horned King από την ταινία The Black Cauldron.

76a1ce2ba04d50eedb7b3f2181dd9abc.jpg

Elsa's Ice Palace-Arendelle (Frozen)

Το κέντρο του κάστρου που έφτιαξε η Έλσα για να μένει απομονωμένη από όλους έχει το εξαγωνικό σχήμα της χιονονιφάδας. Μία σκάλα οδηγεί σε διπλές πόρτες που ανοίγουν από μόνες τους. Το πρώτο δωμάτιο έχει ένα πανέμορφο, παγωμένο σιντριβάνι, ένας μικρός κρύσταλλος κρέμεται από το κέντρο της οροφής και δύο καμπυλωτές σκάλες που ενώνονται, οδηγούν σε μια ψηλή πλατφόρμα. Αν και φαίνεται να έχει πολλούς ορόφους, στην ουσία έχει μόνο δύο.

Η ατμόσφαιρα του κάστρου επηρεάζεται άμεσα με το πώς νιώθει η Elsa. Όταν είναι χαρούμενη, το κάστρο είναι μπλε. Όταν φοβάται, το κάστρο γίνεται κόκκινο. Ενώ όταν είναι εκνευρισμένη, το κάστρο βγάζει μια λάμψη κεχριμπαριού.

Πολλά μέλη της παραγωγής του Frozen ταξίδεψαν μέχρι το Quebec για να δουν από κοντά ένα παγωμένο ξενοδοχείο, το οποίο θα αποτελούσε έμπνευση για το κάστρο της Elsa. Παρόλο που όλοι οι καλλιτέχνες ενθουσιάστηκαν με την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, κανένας δεν θέλησε να περάσει τη νύχτα εκεί…

Από την άλλη, το όνομα Arendelle βασίζεται στη Νορβηγική πόλη Arendal, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Oslo. Είναι τοποθετημένο σε αμυντική θέση, φρουρώντας το φιόρδ  που οδηγεί στο λιμάνι του Arendelle. Η ανατολική πλευρά του κάστρου είναι εκεί που βρίσκεται η κεντρική είσοδος. Η βόρεια πλευρά του Arendelle είναι οχυρωμένη με τέσσερις πύργους, ο καθένας σε άλλο σχήμα, ύψος και πλάτος.

The Queen's Castle (Snow White and the Seven Dwarfs)

Ενώ εξωτερικά αποτελεί το αρχέτυπο ενός παραμυθένιου κάστρου, οι τοίχοι του κρύβουν πολλά σκοτεινά, μαγικά μυστικά. Το κάστρο μάλλον είναι επηρεασμένο από το κάστρο Segovia στην Ισπανία. Επίσης, κτίρια στη Βαυαρία, στο Rhineland και στην Κύπρο φέρουν αρκετές ομοιότητες. Αν και το κάστρο σχεδιάστηκε, όπως και όλες οι τοποθεσίες της ταινίας, από τον Albert Hurter, ο Ferdinand Hovarth έφτιαξε εκατοντάδες σχέδια του κτιρίου και των δωματίων του, υπονοώντας την παρακμή στο πάνω μέρος και τον τρόμο στο χαμηλό. Όσον αφορά τις φυλακές, ομοιότητες έχουν παρατηρηθεί μεταξύ των σχεδίων του Hovarth και της γραμμικής οξυγραφίας του Piranesi. Μία ακόμα πιθανή έμπνευση για την αποβάθρα στα κελιά είναι η εικονογράφηση του Charon στην είσοδο στην Κόλαση στη Θεία Κωμωδία του Δάντη από τον Gustave Dore. Τέλος, η αρχική σκηνή του κάστρου, μισό στο σκοτάδι, μισό στο φως, έχει θεωρηθεί από πολλούς ως συμβολική, καθώς στο κάστρο μένει η Χιονάτη, αναπαριστώντας το καλό, και η βασίλισσα, αναπαριστώντας το κακό. Αυτό θα μπορούσε όντως να θεωρηθεί βάσιμο, αφού, όταν η Χιονάτη εγκαταλείπει το κάστρο, το βλέπουμε να είναι καλυμμένο από πυκνό σκοτάδι.

*Πολλά από τα κάστρα μπορείτε να τα βρείτε σε κάποια από τα πάρκα της Disney ανά τον κόσμο.

Tolkien

Minas Tirith

Art by Alan Lee

Art by Alan Lee

Η Minas Tirith (Sindarin: minas (tower) + tirith (watch/guard) υπήρξε η πρωτεύουσα της Gondor κατά τη Third Age και τη Fourth Age της Middle-earth. Κανονικά είναι γνωστή ως Minas Anor (Tower of the Setting Sun) και πήρε τη θέση της πόλης Osgiliath ως η νέα πρωτεύουσα και περίφραξη της Gondor. Η πόλη χωρίστηκε σε 700 ψηλά επίπεδα, περιτριγυρισμένα από ψηλούς τοίχους, εκτός από τους πρώτους τοίχους που είχαν το ίδιο μαύρης πέτρας όπως το Orthanc. Οι πύλες που συνέδεαν τα επίπεδα κοιτούσαν όλες προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όταν ο εχθρός άρχισε να κερδίζει δυνάμεις και έδαφος ξανά, η Minas Anor ονομάστηκε Minas Tirith. Η πόλη επίσης λεγόταν «The White City», καθώς η αυλή μπροστά από την ακρόπολη, είχε τοWhite Tree. Πολλά σπουδαία γεγονότα έλαβαν χώρα εκεί, όπως π.χ. η μάχη των Pelennor Fields, η θεραπεία της Éowyn από τον Aragorn και η στέψη του Aragorn II Elessar.

Minas Morgul

Η Minas Morgul (Tower of Dark Sorcery) υπήρξε πόλη/οχυρό της Gondor. Κανονικά, λεγόταν Minas Ithil (Tower of the Rising Moon). Η Minas Morgul ήταν τοποθετημένο σε μία ορεινή κοιλάδα, στα πόδια των Mountains of Shadow. Κοιτούσε προς την περιοχή του Ithilien και ήλεγχε τον μοναδικό, προσπελάσιμο πέρασμα μέσα από τα βουνά που οδηγούσε μέσα στη Mordor, το πέρασμα του Cirith Ungol.

Όντας η ανατολική οχύρωση του βασιλείου της Gondor και η αδερφή πόλη της Minas Anor (γνωστή ως Minas Tirith), η Minas Ithil φρουρούσε τα ανατολικά σύνορα και προστάτευε την πρωτεύουσα Osgiliath από τις δυνάμεις τις Mordor κατά τη διάρκεια της αρχής της Third Age. Καθώς ο στρατός της Gondor έχανε ισχύ, η πόλη κατακτήθηκε από τη Mordor και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για επίθεση κατά της Gondor. Κατά τη διαδικασία, ακολούθησε η βεβήλωσή του και η μετατροπή του σε δαιμονικό, σκοτεινό οχυρό, το οποίο έδωσε στην πόλη το νέο της όνομα.

Art by John Howe

Art by John Howe

Barad-dûr

Το Barad-dûr (Dark Fortress) ήταν το κυρίαρχο οχυρό του Sauron στη Mordor, το οποίο εξυπηρετούσε ως βάση για τα σχέδιά του στη Middle-earth κατά τη διάρκεια των Second και Third Ages.

Το Barad-dûr κρατιόταν όρθιο με μαύρη μαγεία και ήταν το καλύτερο οχυρό στη Middle-earth εκείνη την εποχή. Κανονικά, είχε χτιστεί κατά τη Second Age και ισοπεδώθηκε μετά την ήττα του Sauron στον Πόλεμο της Τελευταίας Συμμαχίας. Ο Sauron έβαλε να ξαναχτίσουν το Barad-dûr κατά τη Third Age, όπου και ξανακέρδιζε τη δύναμή του. Όμως, διαλύθηκε μια για πάντα μετά την καταστροφή του δαχτυλιδιού, καθώς ήταν χτισμένο με τη μαγεία του.

Dol Guldur

Το Dol Guldur, γνωστό και ως Hill of Dark Sorcery, ιδρύθηκε από τον Sauron μετά την επιστροφή του στη Middle-earth και υπήρξε το οχυρό και η βάση των σχεδίων του, όταν έκανε τα «μαγικά» του, χρησιμοποιώντας το όνομα «The Necromancer». Το Dol Guldur βρίσκεται νότια του Mirkwood πάνω από 1200 χρόνια και χτίστηκε στον λόφο, γνωστό ως Amon Lanc (Bald Hill). Επιπλέον, υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου του Oropher, βασιλιά των Silvan Elves.

Isengard

Το Isengard, γνωστό και ως Angrenost (Iron Fortress) στα Sindarin, υπήρξε ένα από τα τρία φρούρια της Gondor, με τον πύργο Orthanc στο κέντρο του, όπου μέσα υπήρχε ένα από τα Palantiri.

Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο μισό της Third Age, το οχυρό πέρασε στην κατοχή του Saruman και έγινε το προσωπικό του βασίλειο και οικία μέχρι την ήττα του στον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού. Το Isengard χτίστηκε κατά τη Second Age γύρω από τον πύργο του Orthanc από τους Númenoreans. Το Isengard ήταν αρχικά ένα πράσινο και όμορφο συγκρότημα πύργων με πολλά, μεγάλα δέντρα και γρασίδι, το οποίο βρεχόταν από το ποτάμι, μέχρι να φραχθεί από τον Saruman. Μετά την ήττα του Wizard, ο Treebeard και οι υπόλοιποι Ents έκαναν την περιοχή ξανά πράσινη, αφού κατέστρεψαν τους τοίχους και το φράγμα, ονομάζοντάς το «Treegarth of Orthanc».

The Chronicles of Narnia

maxresdefault.jpg

The White Witch’s Castle

Το κάστρο της Jadis ήταν ένα μαγεμένο παλάτι, χτισμένο κατά τις νεότερες μέρες του Age of Winter. Περιγραφόταν ως ένα μικρό κάστρο, φτιαγμένο από τη βασίλισσα Jadis, η οποία χρησιμοποίησε μαγεία και πάγο. Το κάστρο είχε πολλούς πύργους και πυργίσκους. Μέσα από τη σιδερένια πύλη, στην είσοδό της, βρισκόταν μια αυλή γεμάτη από αγάλματα από όλα τα ζωντανά πλάσματα που η Jadis μετέτρεψε σε πέτρα.

Κατά τη Golden Age, πιθανότατα χρησίμευε ως οχυρό για τα απομεινάρια του στρατού της Jadis. Τι έγινε μετά το τέλος του πολέμου με το κάστρο της Jadis παραμένει άγνωστο. Το πιο πιθανό είναι ότι καταστράφηκε από κάποιον ή από τα χρόνια.  

Camelot (Arthurian legend)

Κάποιοι μελετητές πιστεύουν ότι υπήρχε ένα πραγματικό Camelot κάποτε, κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλοί όμως συμφωνούν ότι η τοποθεσία είναι φανταστική. Οι ιστορίες το τοποθετούν κάπου στη Μεγάλη Βρετανία, αν και η ακριβής τοποθεσία του δεν αποκαλύπτεται ποτέ. Το  Camelot εμφανίστηκε πρώτη φορά σε γαλλικά ιπποτικά ρομάντζα του 12ου αιώνα, μετά στον Lancelot-Grail κύκλο, και στο τέλος περιγράφτηκε ως η φανταστική πρωτεύουσα του βασιλείου του Αρθούρου και σύμβολο αυτού του κόσμου. Το Lancelot-Grail Cycle και κάποια κείμενα που έχουν γραφτεί απεικονίζουν την πόλη του Camelot να στέκεται κατά μήκος ενός ποταμού. Περιτριγυρίζεται από πεδιάδες και δάση και τον καθεδρικό του St. Stephen.  

Ο συμβολισμός του Camelot επηρέασε βαθιά τον Alfred, Lord Tennyson, ο οποίος έγραψε το Lady of Shalott με υπόβαθρο (μεταξύ άλλων) το Camelot, ως μία από τις πρώτες του απόπειρες να μεταχειριστεί τον θρύλο.

A Song of Ice and Fire

The Eyrie

Το κάστρο είναι χτισμένο γύρω από μια ψηλή κορυφή, γεγονός που προϋποθέτει ότι οι εισβολείς θα πρέπει να σκαρφαλώσουν αρκετά μέτρα για να βρουν την είσοδο.  Ακόμα κι αν το καταφέρουν, οι στρατιώτες που φυλάνε τον χώρο από ψηλά θα τους ρίξουν βράχια μέχρι να παραδοθούν. Το Eyrie έχει κατακτηθεί μόνο μια φορά από τους Targaryens, οι οποίοι εισέβαλαν μέσα στο κύριο κάστρο με τους δράκους τους. Το Eyrie είναι το κύριο οχυρό του οίκου των Arryn. Βρίσκεται στο Vale of Arryn δίπλα στην ανατολική ακτή του Westeros. Το High Hall του Eyrie είναι η κύρια αίθουσα ακρόασης, όπου ο Lord of the Vale συναντά τους επισκέπτες από τον θρόνο του, φτιαγμένο από weirwood. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της αίθουσας είναι η Moon Door, ένα άνοιγμα χτισμένο στο πάτωμα, από το οποίο ρίχνουν ανθρώπους κάτω στην κοιλάδα, μία ισχύουσα πρακτική εκτέλεσης στο Eyrie. Επίσης, οι φυλακισμένοι κλείνονται σε «sky cells», δηλαδή κελιά που είναι ανοιχτά προς τα έξω. Έτσι, οι φυλακισμένοι θα πρέπει να προσέχουν να μην πέσουν από κάτω την ώρα που κοιμούνται, οδεύοντας προς την τελευταία τους κατοικία.

Harrenhal

Το Harrenhal  είναι ένα τεράστιο κάστρο, και μάλιστα το μεγαλύτερο στο Westeros, αν και κάπως καταραμένο. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της λίμνης των Gods Eye στην καρδιά των Riverlands, νότια του River Trident και βορειοδυτικά του King's Landing.

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό οχυρό που έχει χτιστεί ποτέ στο Westeros, πήρε γύρω στις τρεις γενιές για να ολοκληρωθεί. Η κατασκευή του κάστρου τελείωσε στην εποχή του βασιλιά Harren, ο οποίος αλαζονικά το ονόμασε Harrenhal. Ο Harren πίστευε ότι οι τοίχοι του κάστρου του ήταν τόσο γεροί που θα άντεχαν σε κάθε επίθεση, αλλά δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι οι δράκοι απλώς μπορούσαν να πετάξουν από πάνω του. Το Harrenhal είναι κάτι σαν τον άσπρο ελέφαντα: ενώ τεχνικά είναι το σπουδαιότερο κάστρο στο Westeros, είναι τόσο τραγικά τεράστιο που η γύρω περιοχή δεν μπορούσε να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα τροφής για να συντηρήσει τον στρατό. Έτσι, οι κυβερνώντες του Harrenhal συνήθως χάνουν χρήματα και προμήθειες, μόνο που το έχουν υπό την κατοχή τους. Ως αποτέλεσμα, το Harrenhal είναι σπανίως πλήρως επανδρωμένο. Επίσης, οι ζημιές από τη φωτιά των δράκων των Targaryen δεν κατάφερε να επισκευαστεί ποτέ. Και καθώς η φρουρά του δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο το οχυρό, το Harrenhal δεν θεωρείται τελικά ένα από τα πιο αξιοπρεπή σε άμυνα κάστρα…

 

Dragonstone

Το Dragonstone βρίσκεται στο Blackwater Bay. Είναι η προγονική έδρα του οίκου των Targaryen και υπήρξε οχυρό για ένα μέλος του οίκου των Baratheon, καθώς όταν ξεκίνησε η σειρά, το κάστρο βρισκόταν υπό την κυριαρχία του αδερφού του King Robert Baratheon, Lord Stannis. Το κάστρο χτίστηκε με προχωρημένη Valyrian λιθοτεχνική. Έτσι, έχει εξωτικά χαρακτηριστικά και gargoyles σε μορφή δράκου. Ολόκληρο το κάστρο κυριαρχείται από μοτίβα δράκου και είναι αραιά -σχεδόν αυστηρά- διακοσμημένο, σε σχέση με το πλούσια -ή μάλλον υπερβολικά- διακοσμημένο Red Keep. Αυτό ίσως σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο ως στρατόπεδο και όχι ως παλάτι. Το κάστρο από μόνο του είναι πολύ δυνατό λόγω του σχεδιασμού του και της απομονωμένης τοποθεσίας του που το κάνουν ένα πολύ καλό καταφύγιο και οχυρό.

Casterly Rock

Το Casterly Rock αποτελεί το προγονικό οχυρό του οίκου των Lannister. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του Westeros πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήριο που βλέπει προς τη Sunset Sea και την πόλη του Lannisport. Ένα μεγάλο ορυχείο βρίσκεται κάτω από το Casterly Rock, το οποίο είναι το πιο παραγωγικό στο βασίλειο και προμηθεύει με πλούτο τον οίκο των Lannister.

Σύμφωνα με την παράδοση, το κάστρο ανήκε στον οίκο Casterly, παλιούς βασιλείς του Βράχου. Όμως, ο Lann the Clever, γνωστός απατεώνας και πρόγονος του οίκου των Lannister, εξαπάτησε τους Casterly και πήρε το κάστρο.

e6580f9b6a8798948f177755cd22392f.jpg

Πρόσφατα, το κάστρο κατέλαβαν οι Unsullied του οίκου Targaryen, του οποίου η νίκη ενάντια στους Lannister ήταν… πύρρειος. 

Winterfell

Το Winterfell είναι η κυβερνητική έδρα του Βορρά και ο προγονικός οίκος των Stark. Είναι ένα πολύ μεγάλο κάστρο που βρίσκεται στον κέντρο του Βορρά. Ένα μικρό Godswood βρίσκεται μέσα στα τείχη του. Αυτή τη στιγμή, το κάστρο είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα του Βορρά υπό τον Jon Snow. Βρίσκεται κατά μήκος του Kingsroad και είναι τοποθετημένο πάνω σε θερμές πηγές που κρατάνε το κάστρο ζεστό, ακόμα και στους πιο βαριούς χειμώνες. Τάφοι βρίσκονται κάτω από το κάστρο που φιλοξενούν παλιούς βασιλιάδες και άρχοντες. Παρόλο που τυλίχτηκε στις φλόγες, οι πέτρινες κατασκευές και το godswood κατάφεραν να σωθούν. Το κάστρο ουσιαστικά στέκεται όρθιο για χιλιετίες.

Riverrun

Το Riverrun είναι η πρώην έδρα του House Tully, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των νέων, νόμιμων ιδιοκτητών του, τους Frey. Είναι ένα μεγάλο κάστρο που βρίσκεται στο κεντρο-δυτικό κομμάτι των Riverlands. Σε περίπτωση κινδύνου, φράγματα ύδατος μπορούν να ανοίξουν και να πλημμυρίσουν ένα κανάλι δυτικά του κάστρου, έτσι ώστε να κάνουν το Riverrun νησί. Οι τοίχοι ορθώνονται πάνω από τα νερά και οι πύργοι του κυβερνούν τις αντίθετες ακτές, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την επίθεση χωρίς τεράστιες απώλειες.

Red Keep

Το Red Keep, γνωστό και προηγουμένως ως Aegonfort, είναι η κατοικία του King of the Andals and the First Men, της οικογένειας και της αυλής, και βρίσκεται μέσα στο King's Landing, την πρωτεύουσα των Seven Kingdoms. Κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης και εξυπηρετεί ως έδρα και οχυρό.

Τοποθετημένο στη νοτιοανατολική γωνιά του King's Landing, το Red Keep βλέπει το Blackwater Bay και τη Narrow Sea. Ο θρόνος προς το παρόν ανήκει στην Queen Cersei Lannister και προηγουμένως στους King Tommen Baratheon, King Joffrey Baratheon, King Robert Baratheon, και στους Targaryen.

Art by Marc Simonetti

Art by Marc Simonetti

Highgarden

Το Highgarden είναι η έδρα του House Tyrell και περιφερειακή πρωτεύουσα του Reach. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Mander μεταξύ του Roseroad και του King's Landing. Το Highgarden σχηματίζει επίσης το νότιο άκρο του Searoad που οδηγεί στο Lannisport. Εφόσον το King's Landing, η Oldtown και το  Lannisport είναι οι μεγαλύτερες πόλεις στο βασίλειο, το εμπόριο και οι μεταφορές περνάνε από το Highgarden. Τα χρυσά τριαντάφυλλα και τα πράσινα λιβάδια που βρίσκονται γύρω από το Highgarden αποτελούν έμπνευση για το οικόσημο των Tyrell. Μετά τον θάνατο και της Lady Olenna Tyrell, η κυριότητα του κάστρου είναι άγνωστη.

Sunspear

Το Sunspear είναι η πρωτεύουσα του Dorne, αρκετά νότια από τα Seven Kingdoms, τοποθετημένο νοτιοανατολικά της ηπείρου. Αποτελείται από ένα ισχυρό, οχυρωμένο κάστρο και μια πόλη που εκτείνεται γύρω από αυτό. Η πόλη είναι φτιαγμένη κατά κύριο λόγο από λάσπη και άχυρο. Το μεγαλύτερο κτίριο της πόλης είναι ο πύργος Spear. Το κάστρο ήταν η έδρα του House Martell, πριγκίπων του Dorne, μέχρι που η Ellaria Sand και οι τρεις Sand Snakes, ξεκλήρισαν τον οίκο. Με τις τελευταίες νεκρές και την πρώτη ισόβια φυλακισμένη, η κυριότητα του κάστρου είναι ασαφής.

Castle Black

Το Castle Black αποτελεί την κύρια έδρα και οχυρό της Night's Watch. Βρίσκεται περίπου στα μισά του μήκους του Τείχους στη νότια πλευρά του, στο βόρειο άκρο του Kingsroad. Θα λέγαμε είναι ένα κρύο και σκοτεινό σπίτι για τη φρουρά του. Το Castle Black είναι ένα από τα μόλις τρία επανδρωμένα κάστρα που έχουν μείνει κοντά στο Τείχος, μαζί με το Eastwatch-by-the-Sea και τον Shadow Tower. Υπάρχουν 19 κάστρα κατά μήκους του Τείχους αλλά η Night's Watch έπρεπε να εγκαταλείψει 16 από αυτά. Το Castle Black, επίσης, τοποθετείται ανάμεσα στα μη επανδρωμένα κάστρα του Queensgate και Oakensheild.

Το Castle Black περιλαμβάνει sept, αλλά όχι Godswood. Γι’ αυτό, όποιοι πίστευαν στους Old Gods of the Forest, θα έπρεπε να ταξιδέψουν ένα μίλι βόρεια του Τείχους και μέσα στο Haunted Forest για να δώσουν τους όρκους τους μπροστά σε ένα Heart tree.

Outlander

Castle Leoch

Το Castle Leoch είναι η φανταστική έδρα του Clan MacKenzie, τοποθετημένο στα βόρεια Scottish Highlands. Ο Jacob MacKenzie κατέλαβε το κάστρο το 1690 από τον Donald MacKenzie, ο οποίος ήταν απών εκείνο τον καιρό και πέθανε μετά από λίγο κάτω υπό μυστήριες συνθήκες. Ο Jacob παντρεύτηκε τη χήρα του Donald και έκανε μαζί της έξι παιδιά.

Όταν πια «έφυγε» και ο Jacob, ο μεγαλύτερος γιος του, Colum MacKenzie, ανέλαβε την αρχηγία του clan. Σύντομα, πολλοί αναρωτήθηκαν για το αν ήταν κατάλληλος για αρχηγός, καθώς όταν ήταν νέος, ο Colum υπέφερε σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια του και έμειναν παραμορφωμένα. Ο μικρότερος αδερφός του, Dougal, ήταν ο κατάλληλος για να διεκδικήσει τη θέση, αλλά τα αδέρφια μένουν μαζί μέχρι το τέλος. Κι έτσι, ο Colum διατήρησε τον έλεγχο ως γαιοκτήμονας και ο Dougal ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού.

Art by http://wowwiki.wikia.com/wiki/Icecrown

Art by http://wowwiki.wikia.com/wiki/Icecrown

Ο γιος του Colum, Hamish, θα αναλάμβανε την αρχηγία όταν θα πέθαινε ο πατέρας του, αλλά δυστυχώς ήρθε πρώτα η εξέγερση των Ιακωβιτών το 1745. Παρόλο που ο Colum είχε υποβάλει αίτημα για την αναγνώριση και καταγραφή του θυρεού του, οι ισχυρισμοί του αμφισβητήθηκαν από τους κληρονόμους του Donald MacKenzie του Leoch, και το ζήτημα του τίτλου δεν λύθηκε ποτέ. Έτσι κι αλλιώς, το στέμμα πήρε τη γη του MacKenzie μετά την εξέγερση, και ο Hamish μετανάστευσε στη Nova Scotia. Στο τέλος, η γη επέστρεψε στα χέρια της οικογένειας του Donald MacKenzie, και συγκεκριμένα σε έναν μακρινό κληρονόμο, τον Jeremiah MacKenzie. Γύρω στον 20ο αιώνα, το κάστρο έγινε ερείπιο…

Games

Overwatch

Eichenwalde

Το Eichenwalde βρίσκεται στη μέση του Black Forest. Η πόλη αποτέλεσε τοποθεσία μίας από τις πιο διάσημες μάχες κατά τη διάρκεια της Omnic Crisis. Εκεί ήταν όπου ο αρχηγός των Crusaders, Balderich von Adler, και μια χούφτα από τους καλύτερους στρατιώτες του, μαζί με τον μαθητή του, Reinhardt Wilhelm, αντιστάθηκαν για τελευταία φορά ενάντια στον στρατό των automaton. Αφού το Eichenwalde βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μεγάλης προέλασης Omnic στη Stuttgart, η πόλη εγκαταλείφθηκε. Όντας λιγότεροι σε αριθμό και πιο αδύναμοι, σχεδόν όλοι οι Crusaders αφανίστηκαν στη μάχη, μαζί με τον αρχηγό τους. Όμως, χάρη στη θυσία τους, ο γερμανικός στρατός κατάφερε να εμποδίσει τους Omnic και να νικήσει. Πλέον το Eichenwalde είναι εγκαταλελειμμένο και το δάσος σιγά-σιγά εξαπλώνεται στο χωριό. Παρ’ όλα αυτά, τα σημάδια του πολέμου δεν έσβησαν ποτέ…

Château Guillard

Το Château Guillard είναι μία από τις τοποθεσίες στο Overwatch δίπλα στο Annecy στη νοτιοανατολική Γαλλία. Για εκατοντάδες χρόνια, αποτελούσε κτήμα της ισχυρής οικογένειας Guillard, μέχρι που σταδιακά καταστράφηκε, αφότου η δύναμη της οικογένειας μειώθηκε μετά την Επανάσταση. Πρόσφατα, το κάστρο απέκτησε νέο ιδιοκτήτη: την Talon agent, Widowmaker.

World of Warcraft

Εξαιτίας της καταστροφής πολλών βασιλείων στην Alliance, δεν έχουν μείνει πολλά κάστρα στο Azeroth. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εκατοντάδες οχυρά. Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως κάστρο, βέβαια, είναι το Lunarfall, το Garrison της Alliance, που βρίσκεται στο Shadowmoon Valley ή το αντίστοιχο της Horde, αν αναβαθμιστεί πλήρως.

Stormwind castle

Art by https://mei-xing.deviantart.com/

Art by https://mei-xing.deviantart.com/

Το γνωστό στους περισσότερους κάστρο της Stormwind βρίσκεται βόρεια, πάνω σε λόφους. Στεγάζει τον βασιλιά και πολλούς ευγενείς και χτίστηκε ξανά μετά τον Second War. Σχεδιάστηκε με τη σκέψη μιας επιδρομής: αν η πόλη ερχόταν αντιμέτωπη με έναν στρατό πιο δυνατό από ό,τι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, το ίδιο το οχυρό θα μπορούσε να γίνει ένα μέσο διαφυγής, έχοντας αρκετές, μυστικές σήραγγες, κρυμμένες βαθιά μέσα στον βράχο.

Icecrown

Το Icecrown είναι μια ζώνη που απαρτίζεται από το Icecrown Glacier (παγετώνα) και περιτριγυρίζεται από βουνά. Το έδαφος είναι βεβηλωμένη, παγωμένη γη που μοιάζει με μαύρο πάγο. Έτσι, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να γεννηθεί εδώ. Το όνομα του Icecrown έγινε γνωστό όταν ο Kil'jaeden έριξε τον Lich King πίσω στον κόσμο των θνητών. Η φυλακή του Ner'zhul χτύπησε πάνω στον παγετό και δημιούργησε τον Frozen Throne. Το αντίκτυπο φαινόταν από μακριά, πέρα στα Grizzly Hills. Εκεί παρέμεινε ο Lich King μέχρι να ελευθερωθεί από τον Arthas και γίνουν ένα. Από το Icecrown Citadel, μπορεί και διατάζει τη Scourge.

Πολλά στρατεύματα της Scarlet Crusade έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το οχυρό, αλλά στο τέλος απωθήθηκαν από τη Scourge. Ο παγετός ο ίδιος προστατεύεται από τρεις πύλες: τη Mord'rethar, την Aldur'thar και την Corp'rethar.

The Legend of Zelda

Hyrule Castle

Το Hyrule Castle είναι μια επαναλαμβανόμενη περιοχή στη σειρά The Legend of Zelda. Είναι η έδρα της μοναρχικής κυβέρνησης της Hyrule και κατοικία της βασιλικής οικογένειας, που περιλαμβάνει την Princess Zelda και τον συνήθως αφανή Βασιλιά της Hyrule. Το κάστρο πρωτοεμφανίστηκε στο A Link to the Past, το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Σε κάθε παιχνίδι που περιλαμβάνει το Hyrule Castle υπάρχει διαφορετικό σχέδιο. Δίπλα στο κάστρο βρίσκεται η Hyrule Castle Town, που εξυπηρετεί ως αγορά της πόλης.

Το κάστρο είναι συχνά μία από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες όπου παίρνουν μέρος οι αναρίθμητες περιπέτειες του Link στη Hyrule, καθώς και αποτελεί πολλές φορές dungeon. Δεδομένου ότι είναι η βασιλική έδρα της Hyrule, το κάστρο έχει γίνει κέντρο πολλών εντάσεων σε αρκετά από τα πολλά παιχνίδια.

Dragon Age: Origins

Redcliffe Castle

Το κάστρο αυτό είναι η έδρα της οικογένειας Guerrin. Λίγο πιο κάτω, βρίσκεται και το Redcliffe Village. Το κάστρο προμηθεύει στρατιώτες για ολόκληρη την περιοχή του Redcliffe. Το οικόσημο του Redcliffe είναι ένας πύργος πάνω σε έναν κόκκινο βράχο σε ένα άσπρο φόντο.

Το κάστρο του Redcliffe έχει σταθεί εκεί για πολύ περισσότερο από ό,τι το χωριό που προστατεύει. Από τις μέρες των Alamarri clans, το κάστρο φυλούσε το κύριο μονοπάτι μέσα από τα βουνά Frostback και έχει αντέξει αλλάζοντας μονάχα τρεις φορές χέρια ανά τους αιώνες. Είναι σχεδόν απόρθητο, καθώς και μάλιστα υπάρχει ένα τοπικό ρητό που λέει ότι «οι λόφοι είναι γεμάτοι σίδερο, το ίδιο και οι άνθρωποι».

Art by https://legendary-memory.deviantart.com/

Art by https://legendary-memory.deviantart.com/

Castle Cousland

Το κάστρο Cousland είναι ένα οχυρό που βρίσκεται στο Highever. Είναι η έδρα της οικογένειας Cousland που βασίλεψαν ως Teyrns of Highever από την Black Age. Είναι επίσης και η περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα των χαρακτήρων με Human Noble Origin.

The Elder Scrolls

Castle Volkihar

Το κάστρο Volkihar είναι μια τοποθεσία στην επέκταση Dawnguard του Elder Scrolls V: Skyrim. Είναι ένα μεγάλο κάστρο που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί στη Sea of Ghosts. Το κάστρο αποτελεί την πρωταρχική βάση του Volkihar Clan. Μπορείς να φτάσεις το κάστρο κολυμπώντας ή μέσω κάποιου βαρκάρη.

Castle Dour

Το κάστρο Dour είναι ένα φυλάκιο-οχυρό της αυτοκρατορικής λεγεώνας στην πόλη Solitude κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Ο στρατηγός Tullius εδρεύει μέσα μαζί με τον υπαρχηγό του, Legate Rikke. Μαζί διατάζουν τις αυτοκρατορικές δυνάμεις στο Skyrim.

Witcher

Drahim Castle

Το Drahim είναι ένα κατεστραμμένο κτήμα που βρίσκεται νότια του Novigrad. Ήταν ένα οχυρό του ισχυρού οίκου Redanian του Moskovitz. Μετά τον τραγικό θάνατο του τελευταίου μέλους, Prince Adrien, δεν έμεινε τίποτα στο κάστρο. Εκεί μπορείς να βρεις τη φόρμουλα του Rubedo, μαζί με το ημερολόγιο του Prince Adrien και ένα διάγραμμα για το Feline steel sword.

Castle Tuirseach

Το κάστρο Tuirseach στο βουνό Aardeklove υπήρξε κάποτε ένα σπουδαίο οχυρό, συναγωνιζόμενο την ακρόπολη Kaer Trolde σε μέγεθος και κύρος. Πλέον, όμως, ό,τι απομένει από το οχυρό είναι ερείπια στη βόρεια ακτή του An Skellig. Για πολλούς αιώνες, το κάστρο εξυπηρετούσε ως έδρα του Clan Tuirseach. Αργότερα καταστράφηκε από ληστές και κυνηγούς επικυρηγμένων, πληρωμένους από το Nilfgaard. Το κάστρο Tuirseach έπεσε και διαλύθηκε, παίρνοντας μαζί του τον Jarl μαζί με τους άντρες του και τον witcher Gerd.

Kaer Morhen

Το Kaer Morhen είναι ένα παλιό οχυρό όπου οι witchers συνήθιζαν να εκπαιδεύονται. Το όνομα αποτελεί παραφθορά του Caer a'Muirehen, το οποίο σημαίνει «Old Sea Keep» στην Elder Speech, εξαιτίας της παρουσίας απολιθωμένων, θαλάσσιων πλασμάτων στις πέτρες πάνω στις οποίες χτίστηκε. Το Kaer Morhen βρίσκεται στα βουνά του βασιλείου του Kaedwen, αμέσως μετά τον ποταμό Gwenllech.

Art by Raphael Lacoste

Art by Raphael Lacoste

Σε παλαιότερους καιρούς, οι witchers εκπαιδεύονταν και υποβάλλονταν σε μεταλλάξεις εκεί, αλλά οι φανατικοί που πίστευαν ότι οι witchers αποτελούσαν βδέλυγμα, επιτέθηκαν στο οχυρό, σκοτώνοντας τους πιο πολλούς από τους δασκάλους και τους μαθητές. Ο Vesemir ήταν ο τελευταίος γνωστός witcher που έζησε στο οχυρό, αν και διάφοροι άλλοι witchers διέμεναν εκεί μερικές φορές, ανάμεσα στις αποστολές τους και κατά τον χειμώνα. Μπορεί να φτάσει κανείς στο κάστρο από το Witchers Trail, το οποίο είναι εύκολο να χάσει κανείς, και περικυκλώνει το οχυρό. Συχνά, του δίνεται το όνομα «The Killer» από τους νέους witchers.

Dark Souls 2

Drangleic Castle

Το Drangleic Castle είναι μία τοποθεσία στο Dark Souls 2, όπου ο King Vendrick και η Nashandra κυριάρχησαν μέχρι τα κρούσματα της Undead Curse. Μπορείς να πλησιάσεις το κάστρο, αφού νικήσεις και αποκτήσεις τις ψυχές των τεσσάρων Bosses: του Old Iron King στο Iron Keep, του Rotten στο Black Gulch, του Lost Sinner στο Sinner's Rise, και του Duke's Dear Freja στο Brightstone Cove Tseldora.

Assassin's Creed

Masyaf

Το Masyaf ήταν μια απομονωμένη ορεινή κοινότητα στην Orontes Valley στη δυτική Συρία, μεταξύ των βουνών An-Nusayriyah.

Χρησίμευσε ως βάση για τα σχέδια του Assassin Order κατά τη διάρκεια των High Middle Ages, αλλά ερειπώθηκε μετά την πολιορκία των Μογγόλων το 1257. Κατά την αρχή του 16ου αιώνα, υπήρξε για ένα διάστημα υπό κατάληψη από το Byzantine Rite του Templar Order.

Το κάστρο του Masyaf ιδρύθηκε το 1162 από έναν Assassin που έγινε γνωστός ως Al Mualim, ο οποίος στάλθηκε από το Alamut για να ιδρύσει το οχυρό στο όνομα του  Hassan the Younger, αρχηγού της Levantine Brotherhood. Κάποιοι πιστεύουν ότι υπήρχε σχίσμα λόγω ιδεολογικών διαφορών μεταξύ τους, καθώς ο Al Mualim έφυγε για να ιδρύσει το δικό του Assassin Order.

Castel dell' Ovo

Γνωστό και ως Egg Castle, αυτό το κάστρο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο σε ένα νησάκι στον κόλπο της Νάπολης. Το όνομά του έρχεται από έναν θρύλο σχετικά με τον Ρωμαίο ποιητή, Βιργίλιο, ο οποίος στον Μεσαίωνα θεωρούνταν ένας πολύ δυνατός μάγος και λένε ότι είχε τοποθετήσει ένα αυγό στις οχυρώσεις του κάστρου για να το κάνει ισχυρότερο.

Μετά από αυτό το μεγάλο, υπέροχο ταξίδι, μόνο μια σκέψη έχουμε στο μυαλό: Σε όποια μορφή κι αν τα συναντήσει κανείς, όποιον σκοπό κι αν εξυπηρετούν, κατεστραμμένα ή και όχι, δεν έχει σημασία… Γιατί τα κάστρα τελικά είναι παντού και κουβαλάνε πάντα μια πλούσια ιστορία.

 

Πηγές

https://www.theguardian.com/childrens-books-site/2015/mar/05/jessamy-taylors-top-10-castles-in-fiction

https://www.bookstr.com/the-8-coolest-castles-in-fiction

https://io9.gizmodo.com/9-of-the-most-impregnable-castles-in-fiction-1700706133

http://www.complex.com/pop-culture/2012/01/the-15-best-video-game-castles-and-their-real-life-counterparts/

https://www.gamesradar.com/most-impressive-imposing-castles-video-games/

http://disney.wikia.com

http://harrypotter.wikia.com

http://www.bran-castle.com/dracula.html

http://evil.wikia.com

http://gameofthrones.wikia.com

http://lotr.wikia.com

http://zelda.gamepedia.com

http://dragonage.wikia.com/

http://elderscrolls.wikia.com

http://witcher.wikia.com

http://darksouls2.wiki.com

http://assassinscreed.wikia.com

 

 

Guest Post

Η Μυρτώ Μαραγκού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε Γλωσσολογία στο τµήµα Μεσογειακών Σπουδών, στην πόλη της Ρόδου. Η επιλογή των σπουδών, εν µέρει καρµική, οφείλεται στο µεγάλο της ενδιαφέρον για τις γλώσσες. Κληρονόµησε από την οικογένειά της το µικρόβιο της αγάπης για τα βιβλία και έκτοτε δεν µπορεί να τα αποχωριστεί. Η συγγραφή βιβλίων ξεκίνησε κατά τα φοιτητικά της χρόνια και όχι από τότε που θυµάται τον εαυτό της. Όµως, κατέληξε να γίνει ανάγκη και τρόπος έκφρασης. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια γραφολογίας, επικοινωνίας και αυτογνωσίας. Όταν δεν γράφει, της αρέσει να µελετά αρχαία κείµενα και ψυχολογία, να ζωγραφίζει Pop Art, να κάνει χειροτεχνίες, καθώς και να χάνεται µε τις ώρες σε ατελείωτο gaming και διάβασµα.