Το Γεράκι και ο Λύκος - Ladyhawke

       Art by Drew Struzan

      Art by Drew Struzan

Στα χρόνια του Μεσαίωνα, ένας ανήλικος κλέφτης δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Ακουίλα και συναντά έναν παράξενο ιππότη, τον οποίο ακολουθεί πιστά ένα γεράκι. Αργότερα μαθαίνει ότι πρόκειται για το λοχαγό Ναβάρ, που μια κατάρα κρατά χώρια από την αγαπημένη του Ιζαμπό.

Ίσως μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, "Το Γεράκι και ο Λύκος" αφηγείται την παραμυθένια ιστορία ενός μεγάλου  ανεκπλήρωτου ερωτά. Εκείνος τη νύχτα μεταμορφώνεται σε λύκο, εκείνη τη μέρα μεταμορφώνεται σε γεράκι. Μια σατανική κατάρα τους έχει καταδικάσει να μην συναντηθούν ποτέ, εκτός κι αν το ξόρκι με το οποίο τους έχουν δέσει σπάσει. Με την βοήθεια ενός νεαρού μικροκακοποιού, οι δυο εραστές θα προσπαθήσουν να νικήσουν τον μάγο που τους έχει καταραστεί και να μπορέσουν έτσι να ενωθούν ξανά...

Η ταινία έχει να επιδείξει καταπληκτικά τοπία, με μερικές, μάλιστα, από τις καλύτερες λήψεις ηλιοβασιλεμάτων και ανατολών και η φωτογραφία είναι εν γένει εξαίσια. Τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Ιταλία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά στιβαρές, ενώ την παράσταση κλέβει μάλλον ο Broderick, με την πολύ ευχάριστη ερμηνεία του.

Αρχικά, ο Kurt Russell ήταν αυτός που είχε επιλεγεί για τον ρόλο του λοχαγού, δίπλα στη Michelle Pfeiffer. Ο ρόλος του νεαρού πορτοφολά προσφέρθηκε αρχικά στον Sean Penn και στη συνέχεια στον Ντάστιν Χόφμαν, πριν ο Donner αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Matthew Broderick.

Art by http://anotherwanderer.deviantart.com/

Art by http://anotherwanderer.deviantart.com/