Βιβλιο-πρόταση: Run Wild των K.I. Zachopoulos και Vincenzo Balzano

81AnQF++EmL.jpg

Πριν από κάποιο διάστημα ήρθε στα χέρια μου το graphic novel «Run Wild» από Archaia Studios Press σε κείμενο του K.I. Zachopoulos και εικονογράφηση του Vincenzo Balzano. Ένα βιβλίο σκληρόδετο, με ανάγλυφο τον τίτλο και μια άγρια ομορφιά στην εικόνα του εξωφύλλου, που σε έκανε να νιώθεις στον λαιμό σου την ανάσα του ελαφιού που απεικόνιζε. Καλή αρχή, σκέφτηκα!

Ανοίγω το βιβλίο και στην τέταρτη μόλις σελίδα μία τεράστια αλεπού με ζωγραφισμένο όλο τον γαλαξία στο σώμα της με παραμονεύει στα σκοτάδια του δάσους. Κάπου εκεί, λοιπόν, πριν καν αρχίσω να διαβάζω την ιστορία, ο εικονογράφος με είχε κερδίσει. Κάπως έτσι βυθίστηκα στο διάβασμα και ταξίδεψα μέσα σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι.

Μια μέρα όλοι οι άνθρωποι άρχισαν να μεταμορφώνονται σε ζώα. Μόνο δύο παιδιά, αδέρφια,  απομένουν λίγο πριν το ανθρώπινο είδος και όλος ο πολιτισμός του εξαφανιστούν οριστικά. Σε μία αναζήτηση της μητέρας τους, αλλά και «καταφυγίου», θα διασχίσουν δάση και θάλασσες, θα επιβιώσουν σε ένα άγριο και άναρχο περιβάλλον που κρύβει εχθρούς, αλλά και συντρόφους, και στο τέλος θα ανακαλύψουν τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά «ανθρώπινους».

Σκοτεινή ατμόσφαιρα, ζώα που μιλάνε, άγρια τοπία και μία ενδιαφέρουσα πλοκή που σε κάνει να αναρωτιέσαι συνεχώς για το τι έχει συμβεί κρατώντας σε βυθισμένο μέσα στις σουρεαλιστικές της εικόνες, μέχρι να σου δοθούν όλες οι απαντήσεις! Ένα ταξίδι-εξερεύνηση των ισορροπιών στη φύση που μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις πιο βαθιές από αυτές που θα φανταζόσουν με μια πρώτη ματιά. Οι δυο δημιουργοί έχουν ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν, δίνοντάς μας ένα ακόμα graphic novel, το «The Cloud». Ίσως αυτό να εξηγεί και την όμορφη αρμονία και ισορροπία μεταξύ κειμένου και εικόνας.

Αν, λοιπόν, θέλετε να ταξιδέψετε σε άγρια μέρη, σε φανταστικά τοπία, σε κόσμους μη-πραγματικούς  και καταστάσεις που δεν χωράει το μυαλό σας, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Καλές αναγνώσεις!

Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://shop.boom-studios.com/graphicnovels/detail/8608/run-wild-hc