Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι από τα μέλη της ομάδας του Will o’ Wisps - Μέρος 2ο

O Γιώργος Χατζηκυριάκος προτείνει:

de51cf94-7261-4e86-8148-a4faba6984f8_11.jpg

Αληθινή Ιστορία, του Λουκιανού

Εκδόσεις: Αίολος

Αριθμός Σελίδων: 133

Θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Γράφτηκε τον 2ο αιώνα και με χιούμορ σατιρίζει και παρωδεί τους συγγραφείς και τους φιλοσόφους της κλασικής αρχαιότητας.

Περάσαμε το ποτάμι από ένα μέρος που ήταν ρηχά και βρήκαμε κάτι καταπληκτικά κλήματα: ο κορμός τους, από τη ρίζα ως τη μέση, ήταν χοντρός και γερός, αλλά από τη μέση κι απάνω ήταν γυναίκες, τέλειες σ’ όλα τους, που το κορμί τους άρχιζε από τα λαγόνια. Από τα δάχτυλά τους ξεφύτρωναν κλαδιά γεμάτα σταφύλια. Τα μαλλιά τους ήταν κι αυτά γεμάτα σταφύλια, κληματσίδες και φύλλα. Μόλις πλησιάσαμε, μας χαιρετούσαν και μας καλωσόριζαν, άλλες μιλώντας λυδικά, άλλες ινδικά, μα οι πιο πολλές ελληνικά. Μας έδιναν μεθυστικά φιλιά στο στόμα κι όποιον φιλούσαν, έπεφτε τύφλα στο μεθύσι. Μόνο που δεν μας άφηναν να κόψουμε σταφύλια, γιατί έτσι και κάναμε πως κόβουμε, πονούσαν και τσίριζαν. Επίσης ήθελαν να σμίξουν μαζί μας· δυο σύντροφοι μας, όμως, που τις άγγιξαν, δεν μπορούσαν πια να ξεκουνήσουν, γιατί κόλλησαν στο πράμα τους, φυτρώσανε και ρίζωσαν μαζί τους. Τα δάχτυλά τους έγιναν κλαδιά με κληματσίδες και δε θ’ αργούσαν να βγάλουν και καρπούς.

 

Η-Ονειρική-Αναζήτηση-της-Άγνωστης-Καντάθ.jpg

Η ονειρική αναζήτηση της άγνωστης Καντάθ, του Χ.Φ. Λάβκραφτ

Εκδόσεις: Αίολος

Αριθμός Σελίδων: 235

Με ποιητική έξαρση ο Χ.Φ. Λάβκραφτ, αυτός ο Άρχοντας της Φαντασίας, θα μας οδηγήσει στα "Μυστικά Θαύματα" ενός ασύλληπτου κόσμου μ’ εκείνον τον μοναδικό και συναρπαστικό τρόπο που μόνο ένας αληθινός δημιουργός μπορεί να το κάνει. "Η κατάρα που χτύπησε τη Σάρναθ", "Το άσπρο καράβι", "Οι γάτες της Ουλθάρ", "Σελεφαϊς", "Οι άλλοι θεοί", είναι η ωραιότερη "εισαγωγή" σ’ αυτό το ονειρικό σύμπαν του συγγραφέα που σελαγίζει κάτω από τον αστερισμό του Λόρδου Ντάνσανι.

 

23590591.jpg

Το μαργαριτάρι της αβύσσου, του Γιώργου Βορέα Μελά

Εκδόσεις: Mamaya

Αριθμός Σελίδων: 256

Ένας καβαλάρης στις ερήμους και ταξιδευτής στις θάλασσες της συνείδησής του, που αναζητεί την επιστροφή. Έρωτες που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ και έρωτες που θα καταπιούν τα πάντα στη λάβρα τους. Το μαύρο μαργαριτάρι στην καρδιά μιας ζωντανής αβύσσου. Ξωτικιές Κυράδες της θάλασσας, Γίγαντες των βυθών και των απύθμενων. Τρεις μαγικοί καρποί. Μια αφήγηση ειπωμένη στη σκοτεινότερη όχθη. Σπαθιά που φτιάχτηκαν από αίμα και βάφτηκαν σε αγιάσματα του γιαλού, δυο μυστηριώδη αδέρφια και τρεις γέροντες που μιλούν με την πέτρα. Ένα πέλαγος που κουβαλά μνήμες καμωμένες από αίμα και αρμενίζουνε μέσα του ακέφαλα σκηνώματα. Ένας άνθρωπος που έγινε θεός και άνθρωπος πάλι. Τρεις φοβερές αρματωσιές όπου πρέπει να λιώσουν σε μιαν ακόμα φοβερότερη αναζήτηση. Το ταξίδι μιας κοπέλας μέσα από τα μυστήρια της γνώσης, της εμπειρίας και της ολοκλήρωσης. Άνθρωποι που αναζήτησαν στον ωκεανό ένα ανείπωτο μυστικό που θα κάνει τον Κόσμο, Οικουμένη και δυο θαλασσινά τραγούδια ειπωμένα σε ένα καράβι που δεν σταματά να ταξιδεύει ποτέ, στις ρότες του φωτός και των άστρων.

Αυτά και άλλα περισσότερα, κρύβονται στα παραμύθια του βιβλίου αυτού περιμένοντας κάποιον να ταξιδέψει μέσα τους...

 

elrik-2.jpg

Το Κάστρο του Μαργαριταριού, οι ιστορίες του Έλρικ του Μελνιμπονέ 2, του Moorcock Michael

Εκδόσεις: Αίολος

Αριθμός Σελίδων: 272

Μέσα στην παθιασμένη του αναζήτηση για την αλήθεια και τη γνώση, ο Έλρικ, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Μελνιμπονέ, θα περιπλανηθεί αυτοεξόριστος μέχρι την Έρημο των Στεναγμών. Εκεί, στην εξωτική πόλη της Κουαρτζασαάτ, μόνος, ξεχασμένος και ετοιμοθάνατος, θα μπλέξει άθελά του σε έναν ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στους εκφυλισμένους κυβερνήτες της παρηκμασμένης πόλης. Αυτή τη φορά, η Μοίρα πρόκειται να οδηγήσει πολύ πιο πέρα από τα βασίλεια των Ονείρων, εκεί που τα πάντα μπορούν να συμβούν, και όπου οι πιο φριχτοί εφιάλτες αποτελούν μια θανάσιμη πραγματικότητα. Στο τέλος του ταξιδιού τον περιμένει το Κάστρο του Μαργαριταριού, ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς και ανείπωτων κινδύνων, από το οποίο κανείς δεν έχει επιστρέψει δυνατός.

 

Capture 5.PNG

Δράκοι στη φλόγα του καλοκαιριού, των Margaret Weis, Tracy Hickman

Εκδόσεις: Anubis

Αριθμός Σελίδων: 784

Το καλοκαίρι έχει έρθει στον Κριν, ένα καλοκαίρι πρωτόγνωρο. Ο ήλιος καίει αμείλικτος, ενώ ακόμα και η νύχτα λίγη ανακούφιση μπορεί να προσφέρει. Εκείνοι που επικοινωνούν με τους θεούς ανησυχούν, καθώς μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τους προσεγγίσουν.

Μέσα στη γενικότερη αναστάτωση, ο Πάλιν Μαζέρ και ο Στιλ Μπράιτμπλεϊντ ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο καθένας τους έχει να δώσει τη δική του μάχη, αλλά όταν συναντούν μια μυστηριώδη κοπέλα που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του διαβόητου Ρέστλιν Μαζέρ, τα πάντα αλλάζουν. Γρήγορα γίνεται φανερό ότι δεν είναι μόνο οι ζωές τους που κινδυνεύουν.

Η μοίρα ολόκληρου του Κριν κρέμεται από μια κλωστή.

 

parakseni-elladacover.jpg

Παράξενη Ελλάδα, των Νικόλαος Κουμαρτζής, Γιώργος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Αναστασίου, Μιλτιάδης Τσαπόγας

Εκδόσεις: iWrite

Αριθμός Σελίδων: 374

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Πυραµίδες και µούµιες, σκυλόµορφοι άγιοι και gargoyles, βουδιστικές στούπες και λίµνες δράκων, αρχαία ροµπότ και νανόσπιτα είναι µερικά µόνο από τα εκατοντάδες άγνωστα αξιοθέατα της Ελλάδας. Αναζήτησε όλες εκείνες τις τοποθεσίες που δεν υπάρχουν σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, µέρη τόσο ιδιαίτερα και παράξενα, που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν στη χώρα µας!

Η Ελλάδα αποτελεί έναν τόπο αυθεντικής παραξενιάς, ικανό να σε αφήσει άφωνο σε κάθε σου βήµα. Και όπως θα έλεγε ο περιηγητής Ibn Battuta, αυτό ακριβώς είναι που κάνει το ταξίδι σου συναρπαστικό και τις ιστορίες που αργότερα θα διηγηθείς τόσο ενδιαφέρουσες...

Βγες, λοιπόν, µε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αποσκευές και ταξίδεψε όπως δεν ταξίδεψες ποτέ στο παρελθόν. Άρχισε να βλέπεις µε άλλο µάτι, αυτό του παράξενου ταξιδιώτη, όλα όσα αγνοούσες ως τουρίστας τόσο καιρό, ξεστράτισε από το µονοπάτι που άλλοι σου ορίζουν και ξεκίνα να φτιάχνεις το δικό σου!

9789601641041-1000-0650242.jpg


Η καινούρια διαθήκη του Σμου, του Γιώργου Τυρίκου - Εργά

Εκδόσεις: Πατάκη

Αριθμός Σελίδων: 626

Πάνω από το μοναστήρι της Παναγιάς της Σαρανταποδαρούσας εμφανίστηκε εκείνη η πελώρια γρανιτένια σκάλα που ένωσε τον Ουρανό με τη Γη. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα καθωσπρέπει Τέλη του Κόσμου. Μόνο που στο ψαροχώρι του Σμου ούτε το Τέλος του Κόσμου δε θα μπορούσε να ήταν καθωσπρέπει...

Στοιχειά και στοιχειωμένοι τόποι έχουν ξεφύγει από τα παλιά θρυλούμενα και έχουν κουβαληθεί στα κατώφλια για επίσκεψη. Άγγελοι του Κυρίου αλληλοσφάζονται ανενόχλητοι στα σοκάκια της Πλαγιάς, κουρούνες ιδρύουν εμπορικό σύλλογο, μουλάρια μιλούν στην καθαρεύουσα, καντηλανάφτες χτυπούν υπερωρίες, ένας γλάρος με προσωπικότητα, ένας Άγιος κουφιοκέφαλος, κάμποσοι αγύρτες μάγοι - όλα αχταρμάς μαζί με μπόλικο ούζο, ξόρκια, ψέματα κι αλήθειες.

Καλώς ορίσατε στο σύμπαν του Σμου.

Φεύγοντας, αφήστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση...

 

Ο Γιώργος Χατζής προτείνει:

 

Τρία βιβλία κάθονταν πέρσι στο ράφι μου. Στο πιο ψηλό ράφι, σε αυτό που περιμένουν τα βιβλία που προορίζονται να ταξιδέψουν μαζί μου στις διακοπές. Αυτά θα σου προτείνω, γιατί στο λιγοστό διάστημα που έχουμε για μια ανάπαυλα από τις σκοτούρες του χρόνου, κατόρθωσα να τα διαβάσω και να περάσω ένα ευχάριστο καλοκαίρι. Τόσο ξεχωριστά ήταν…

 

915klidaJVL.jpg

The Fork, the Witch and the Worm, του Christopher Paolini

Εκδόσεις: Alfred A. Knopf (division of Penguin Books Ltd)

Αριθμός Σελίδων: 288

Τα εφηβικά καλοκαίρια μου τα πέρασα σε δύο τόπους ταυτόχρονα. Έκανα βουτιές στις υπέροχες παραλίες της Β. Εύβοιας, ενώ τα βράδια πετούσα με δράκους στον κόσμο του  Christopher Paolini και του Eragon. Δικό τους είναι και το βιβλίο αυτό και ήρθε για να μας θυμίσει πρόσωπα αγαπημένα.

Τρεις ιστορίες θα σας φέρουν πίσω στον κόσμο της Alagaesia, έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της τετραλογίας. Ο Eragon προσπαθεί να φτιάξει ένα τεράστιο οχυρό ώστε να εκπαιδεύσει νέους δρακοκαβαλάρηδες, όμως ο Paolini θα τοποθετήσει γύρω του τρομερά εμπόδια. Ένα όραμα δοσμένο από τα Eldunari, αναπάντεχοι επισκέπτες, ένας ενδιαφέρον μύθος των Urgal, ξωτικά, νάνοι και φυσικά δράκοι, είναι όλα εκεί για να σας μαγέψουν. Υπάρχει, επίσης, και ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο της μάγισσας Angela the herbalist, γραμμένο από την Angela Paoloni, αδερφής του Christopher και πηγή έμπνευσης του χαρακτήρα. Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει μόνο στα αγγλικά.

 

2775621773_4d96d1e759_b.jpg

The Color Of Μagic, του Terry Pratchett

Εκδόσεις: CORGI BOOKS

Αριθμός Σελίδων: 287

Κάπου ανάμεσα στο αχανές, σε μια άλλη διάσταση, παρόμοια με τη δική μας αλλά με τόσο διαφορετικούς κανόνες, υπάρχει ο κόσμος του Discworld. Ο κόσμος αυτός στηρίζεται στη ράχη τεσσάρων γιγαντιαίων ελεφάντων, οι οποίοι στέκονται με τη σειρά τους στην ασύλληπτα τεράστια χελώνα A’Tuin. Κάπου στο Discworld, στην πόλη Morpork, η ζωή κυλά με αργούς ρυθμούς. Δολοφονίες, συντεχνίες ληστών και απληστία χρωματίζουν τη μίζερη ζωή των κατοίκων σε μια πόλη με μεσαιωνικούς ρυθμούς. Όλα αυτά στροβιλίζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν θα φτάσει στην πόλη ο πρώτος Τουρίστας, που όμως μοιάζει να έρχεται από έναν κόσμο πιο κοντινό σε εμάς, και θα αναστατώσει τους πάντες και τα πάντα. Η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο, όταν το μέλλον του κόσμου φαίνεται να σχετίζεται με την επιβίωση αυτού του επισκέπτη και ο κόσμος του Discworld θα πρέπει να βασιστεί στον πιο ανίκανο μάγο για να τον προστατεύσει.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στη σάτιρα και την κωμική πλευρά του fantasy και αυτή η προσέγγιση του συγγραφέα φαίνεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου. Αν θέλετε, λοιπόν, να διασκεδάσετε, έστω και με λίγο παλιό κλασσικό English humor, αυτό το βιβλίο πρέπει να φτάσει στα χέρια σας.

 

yslg.jpg

Ysabel, του Guy Gavriel Kay

Εκδόσεις: HarperCollins Publishers

Αριθμός Σελίδων: 400   

Λατρεύω τόσο πολύ τις ιστορίες και τον τρόπο γραφής που θα μπορούσα να γράψω εν συντομία: «Υπογράφει ο Kay, πρέπει να διαβαστεί». Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο του έργο που ξεφεύγει από τους αρχαίους κόσμους και διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή. Στην Προβηγκία της Γαλλίας ο Ned Mariner, ετών 15, θα βρεθεί με τον φωτογράφο πατέρα του για μια επαγγελματική συμφωνία. Καθώς εξερευνεί τον καθεδρικό ναό Saint-Sauveur, θα γνωρίσει την Kate, μια μαθήτρια από τη Νέα Υόρκη και σύντομα θα βρεθούν στο κέντρο μιας διαμάχης. Στα μέρη αυτά ζούσαν κάποτε μυθικές φιγούρες, κέλτικες και ρωμαϊκές, που ζωντανεύουν και ζητούν να συνεχιστεί ένας αγώνας για μια αγάπη από καιρό χαμένη. Αναμενόμενα ο Kay φιλοσοφεί μέσα από τη γραφή του και τη μαγεία για ιδέες όπως αυτή της αγάπης και του καθήκοντος. Στην ιστορία κάνουν την εμφάνισή τους και δύο χαρακτήρες από το The Fionavar Tapestry, οι  Dave Martyniuk και Kimberly Ford.   

 

H Μαριλένα Μέξη προτείνει:

22236442_10155916134034455_989023914_n.jpg

Κοράκι σε Άλικο Φόντο, του Ελευθέριου Κεραμίδα

Εκδόσεις: Mamaya

Αριθμός Σελίδων: 480

Μια πανίσχυρη αυτοκρατορία σε παρακμή.

Τρεις άντρες που ακολουθούν τον δικό τους, μοναχικό δρόμο δίχως καν να γνωρίζονται. Ο ένας μεγαλώνει μέσα σ’ ένα μοναστήρι, αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο αλλά κι από την αληθινή του φύση. Ο δεύτερος μεγαλουργεί στα πεδία των μαχών, με όνομα άλλο από το αληθινό του. Ο τρίτος συνωμοτεί για τα δικά του συμφέροντα στη διεφθαρμένη Αυλή.

Για να σωθεί η αυτοκρατορία, πρέπει κι οι τρεις να πετύχουν τους στόχους τους.

Ταυτόχρονα...

Ένα στιβαρό μυθιστόρημα επικής φαντασίας που θα συνεπάρει τους φανατικούς του είδους –και όχι μόνο.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://www.mamaya.gr/product/123/ola-koraki-se-aliko-fonto-biblio-1

 

32578098_10155734223473687_5887100484237393920_n.jpg

Το Ταξίδι του Βάρδου, Γιώργος Χατζηκυριάκος

Εκδόσεις: Μωραΐτης

Αριθμός Σελίδων: 140

Στην Αντιχθόνα, τη Χώρα των Τραγουδιών, ένας ανώνυμος περιηγητής, ο Βάρδος, ξεκινά ένα ατελείωτο ταξίδι για να φτάσει στην Ερύθειο, το Νησί με τα Χίλια Ηλιοβασιλέματα. Διασχίζοντας μαγεμένους τόπους, η αναζήτησή του θα στιγματιστεί από μοιραίες συναντήσεις. Και τότε, καθώς χαμένες αναμνήσεις επιστρέφουν από τη λησμονιά, ο Βάρδος θα πρέπει να επιλέξει αν θα συνεχίσει το ταξίδι του ή αν θα εγκαταλείψει μια για πάντα.

Μια εμπνευσμένη ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας, το πάθος της αναζήτησης και τις επιλογές που καθορίζουν την πορεία μας στον άγνωστο δρόμο του πεπρωμένου.

"Το ταξίδι του Βάρδου" απέσπασε το πρώτο βραβείο της κατηγορίας της στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα ΙΙ.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://www.ianos.gr/to-taksidi-tou-vardou-0416551.html

 

ioannidis_19_03.jpg

O Πύργος, του Μπάμπη Ιωαννίδη

Αυτοέκδοση

Ο δικός σου πύργος με ποια τεχνική και από τι υλικά είναι φτιαγμένος;

Αν νομίζεις ότι δεν σε αφορά και ότι δεν έχεις πύργο, θαρρώ πως κάνεις λάθος. Αν βαριέσαι ή είσαι φυγόπονος, μη διαβάσεις άλλο, γιατί άδικα θα κουραστείς να χτίζεις και να ανακαλύπτεις.

Αν όμως θες να μάθεις, διάβασε και ακολούθα τα φαγωμένα βήματα των άλλων που περπάτησαν στα σκαλοπάτια. Άρπαξε το βαρύ κλειδί και ετοιμάσου να ταξιδέψεις ψηλά. Μπορεί εκεί επιτέλους να ανακαλύψεις μέρη όπου δεν φτάνουν απόνερα από τους τυφώνες του Ειρηνικού και οι παγωνιές του Βορρά.

Αλήθεια, πόσο ελεύθερος είναι ένας άνθρωπος αν δεν καταλάβει την αξία των πραγμάτων που τον περιβάλλουν;

Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://www.facebook.com/ColtoComics/

Να έχετε ένα φανταστικό καλοκαίρι!

Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι από τα μέλη της ομάδας του Will o’ Wisps! (Μέρος 1ο)