Γιώργος Δημητρίου, Concept Artist

Ο Γιώργος Δημητρίου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εικονογράφηση αποφοιτώντας με ένα σχετικό Bachelor’s Degree το 2000 από το Southampton Solent (UK).

Το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται στο αντικείμενο του ως σχεδιαστής χαρακτήρων, και από το 2003 εργάστηκε ως εικονογράφος βιβλίων και παιδικών παραμυθιών για την ελληνική εκδοτική αγορά. Το 2006 ξεκίνησε την συνεργασία του με την εταιρεία CoolMiniOrNot ως σχεδιαστής χαρακτήρων για επιτραπέζια παιχνίδια και έκτοτε ο όγκος της δουλειάς του στράφηκε εντονότερα στη θεματική του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας, με συνεργασίες του σε πολυάριθμα project στον τομέα της ψυχαγωγίας. Συμμετείχε ως concept artist στα πρώιμα εγχειρήματα της ελληνικής σκηνής video games και ψηφιακών εφαρμογών (Theseis, Darkfall UW, Virtual Touring projects του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μικρότερα εγχειρήματα ανεξάρτητων ομάδων εταιρειών ανάμεσα σε άλλα). Την ίδια περίοδο εργάστηκε και ως σχεδιαστής εξώφυλλων για το εβδομαδιαίο περιοδικό comic ‘9

H πιο πρόσφατη παρουσία του στο χώρο της εικονογράφησης του φανταστικού σχετίζεται με τον σχεδιασμό των εξώφυλλων για τις μεταφράσεις των έργων των GRR Martin, Brandon Sanderson και Robin Hobb για τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Παράλληλα με το καλλιτεχνικό σκέλος της δουλειάς του, τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην επίλυση και ανάλυση τεχνικών ζητημάτων παραγωγής και προσπαθεί να τελειώσει μια συλλογή προσωπικών σχεδίων του.

*Ένα σημαντικό τμήμα της προσωπικής δουλειάς του έχει δημοσιευτεί με την επωνυμία Crankbot

Portfolio

https://www.artstation.com/artist/gdimitriou

https://www.facebook.com/GeorgiosDimitriouIllustration/

 

Βιβλιογραφία

http://www.biblionet.gr/author/53898/Γιώργος_Δημητρίου