"Angel Eyes", της Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου

Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες

Περίληψη

Στα μεσαιωνικά Βαλκάνια οι μαγικές πρακτικές και οι λαϊκές δοξασίες είναι ακόμα ζωντανές στις ζωές των ανθρώπων. Σε αυτό το περιβάλλον γεννιέται η Αμόρια, ένα κορίτσι-μάγισσα που έχει το χάρισμα της ενόρασης του αλλόκοσμου. Απάνω στο σώμα της έχει το σημάδι ενός ματιού. Οι γυναίκες της φαμίλιας της το είχαν πριν απ’ αυτήν και όλες τους ονομάζονταν ‘Κόρες’. Η κοπέλα σαν γνήσια ‘κόρη’ από τη γέννησή της κιόλας συνοδεύεται ανελλιπώς από ένα φύλακα-άγγελο, τον επιβλητικό Μίχο, και είναι απεγνωσμένα και απολύτως απαγορευμένα ερωτευμένη μαζί του. Κι όταν αργότερα γνωρίζει ένα αγόρι που αγγίζει την καρδιά της, το Ρομάν, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Ο Μίχο θα γευτεί για πρώτη του φορά το συναίσθημα της ζήλειας, και μια σκιώδης ‘φωνή’ εκ των έσω του θα αρχίσει να τον βασανίζει προκειμένου να αποφασίσει να διεκδικήσει την κοπέλα για τον εαυτό του. Δεν είναι άλλος από το δαίμονα Σεντ, που ελεύθερος πλέον από τον αγγελικό του δεσμοφύλακα εμφανίζεται κατά την εφηβεία της Αμόρια ως ο σκοτεινός της προστάτης, και σύντομα γίνεται ο αστρικός της μέντορας και εραστής. Διδάσκοντάς την να ταξιδεύει στις αστρικές διαστάσεις, θα γυρέψει να την οδηγήσει σε αλήθειες πάνω από το κατεστημένο. Δόγμα και γνώση βρίσκονται για ακόμα μια φορά σε λυσσαλέα αντιπαράθεση και άλλη μια αιώνια αρχετυπική μάχη μεταξύ Φωτός και Σκότους ξεκινά. Δύο αντίθετες δυνάμεις με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τόσο ο Μίχο όσο και ο Σεντ αγαπούν την Αμόρια και τους αγαπάει κι αυτή εξίσου. Θα ήταν ποτέ δυνατόν άγγελος και δαίμονας να πορευτούν μαζί για χάρη της αγάπης τους για αυτή την ‘κόρη’; Και η μπερδεμένη κοπέλα ποιο μονοπάτι πρέπει να διαλέξει; Ποια στ’ αλήθεια είναι; Η αγαπημένη του χειροπιαστού και καλόκαρδου Ρομάν; Η μάγισσα του δαίμονα Σεντ , που αποζητά την αλήθεια της ίδιας της ύπαρξης;  Ή μήπως η μοιραία ‘Κόρη’ που θα κάνει το δογματικό  Μίχο να πέσει απ’ τα ουράνια για χάρη του Έρωτα;

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ: www.angeleyes.gr

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η δημιουργός της “Angel Eyes Fantasy ArtΛίλα  Κίσσα- Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου  μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε το 1994 από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών. Η έφεσή της προς τις ξένες γλώσσες την οδήγησε πολύ σύντομα στην τελειοποίηση των Αγγλικών και των Γαλλικών. Γνωρίζει  Ισπανικά και μαθαίνει  μόνη της Ιαπωνικά. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στην μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, ARTOON. Το 2002 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο αντικείμενο της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και εργάστηκε στον τομέα αυτόν προγυμνάζοντας παιδιά και εφήβους επί πολλά έτη. Το 2006 εγκατέλειψε την πρωτεύουσα , αναζητώντας μια καλύτερη ζωή τόσο για την οικογένειά της όσο και για την ίδια, και μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της, τη Χίο, όπου κατοικεί έως σήμερα. Διαθέτοντας έμφυτη και έντονη δημιουργική φαντασία, εκφραζόταν από παιδί μέσω της ζωγραφικής και του γραφικού σχεδίου (κυρίως ιαπωνικού manga), ενώ ταυτόχρονα πειραματιζόταν επιτυχώς και με τον γραπτό λόγο. Ανήσυχο πνεύμα μέχρι τώρα, αρέσκεται στο να μελετά ενδελεχώς αντικείμενα όπως η Ιστορία της Τέχνης ,η Λαογραφία και ο Πολιτισμός, ο Εσωτερισμός, η Μαγεία, τα οποία και αντανακλώνται έντονα τόσο μέσω του χρωστήρα όσο και μέσω της πένας της. Από το 2011 έχει ξεκινήσει τη συγγραφή, την οποία μαζί με τη ζωγραφική  αισθάνεται ως τα ικανοποιητικότερα μέσα έκφρασης της φαντασίας. Η “Angel Eyes” είναι ένας κόσμος φαντασίας που γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό της δημιουργού τη χρονιά εκείνη και συνδυάζει πρωτότυπη εικόνα και πρωτότυπο κείμενο σε άμεση συνάφεια και αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποίησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου την πρώτη της ατομική Έκθεση Εικονογράφησης με τίτλο “Angel Eyes on canvas” με 67 έργα. Έχει ήδη ολοκληρώσει τα τέσσερα απ’ τα πέντε βιβλία της σειράς εικονογραφημένου μυθιστορήματος φαντασίας “Angel Eyes”: ‘Φύλακες’, ‘Το Μονοπάτι’, ‘Προορισμός’  και ‘Αργυρή Ιέρεια’, ενώ τώρα συγγράφει το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο ‘Πέρα απ’ τ΄ Άστρα’ που ολοκληρώνει την επική σειρά. Το πρώτο από αυτά με τίτλο “Angel Eyes Βιβλίο I: Φύλακες” που πρόσφατα έγινε και best seller, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 από τις εκδόσεις «Ο Τύπος- Ζήσιμος» και ήδη έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες αναγνώστες.

Βιβλία και εικόνες συναποτελούν τον ονειρόκοσμο “Angel Eyes” που εκείνη έχει συλλάβει. Σκοπός της ζωής της : να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο.