Animation: Το Δέντρο Των Χαμένων Ψυχών (The Tree Of The Lost Souls)

Το Δέντρο Των Χαμένων Ψυχών (The Tree Of The Lost Souls) είναι μια ιστορία τρυφερότητας και φαντασίας που πραγματικά μας κάνει να σκεφτόμαστε την ζωή μας και τα πρόσωπα που έχουμε χάσει. Είναι η ιστορία της Lili, μιας εσωστρεφούς 11 χρονης που χρησιμοποιεί τη φαντασία της ως καταφύγιο από τον κόσμο γύρω της. Έναν κόσμο που έχει καταρρεύσει εξαιτίας της εξαφάνισης του πατέρα της, της αδιαφορίας της μητέρας της προς αυτήν, μιας προδομένης φιλίας και της απογοήτευσης από τον ερωτά της. Αλλά όλα αλλάζουν όταν κλαίει και κοιμάται κάτω από ένα παράξενο δέντρο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του κ. Crow… Μέσα από αυτό το δέντρο, η ψυχή της Λιλή ταξιδεύει σε έναν κόσμο που ο χρόνος δεν έχει υπόσταση και κατοικείται από χαμένες ψυχές, ακόμα και όταν το σώμα της παραμένει πάνω στις ρίζες του δέντρου…

65916397_348806912460961_9045452204869156864_n.jpg

Σχετικά με το film:

Η ιστορία που βασίστηκε το short animation "The tree of lost souls" αρχικά παρουσιάστηκε σε βιβλίο με εικονογραφημένη μορφή, στη συνέχεια γράφτηκε για μια πλήρη ταινία. Μιλάει για την μοναξιά, την θλίψη και την αγάπη, ένα ταξίδι της Lili.

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας βλέπει τον κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας όταν σκέφτεται την μαμά της με αράχνες που την ελέγχουν, παράλληλα προβάλλεται η πλήξη για την καθημερινότητα στην τάξη. Η στιγμή που συνειδητοποιεί την μοναξιά της είναι το μαγικό ξεκίνημα για να ταξιδέψει σε έναν άγνωστο κόσμο.

Όταν έγραψα την ιστορία βασιζόμουν στην ανάμνηση που είχα για ένα δέντρο που βρισκόταν στο μέσον της επιστροφής στο σπίτι όταν ήμουν μικρό κορίτσι. Ήταν μια αρχή για να εφεύρω νέες ιστορίες γύρω από αυτό το δέντρο. Συνήθιζα να σταματώ στο δρόμο και να το παρακολουθήσω, ήταν όμορφο και μεγάλο, ήταν το μόνο πράγμα που υπήρχε σε ένα τόπο γεμάτο ερείπια. Μέχρι που μια μέρα, το δέντρο έχει ξεριζωθεί και στη θέση του έχτισαν ένα σούπερ μάρκετ.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να γράψω κάτι για αυτό το δέντρο, ότι ακόμα και στη μέση των ερειπίων μπορεί να παραμείνει η μεγαλοπρέπεια.

Η πλήρης ιστορία της εικονογραφημένης έκδοσης του βιβλίου μιλά για χαμένα όνειρα, τη φυλακή που χτίζουμε στους εαυτούς μας. Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι το κοράκι - χαρακτήρας, "Nevermore" είναι ένα αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe.

Αλλά στη short animation μπορούμε να βρούμε τις λεπτομέρειες που μας κάνουν να χάσουμε τον εαυτό μας, το κεφάλι του φίλου της Lili είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το σηκώσει και δεν μπορεί να κοιτάξει προς τα εμπρός. Η πρώτη αγάπη της Lili είναι ένα αληθηνό κουρέλι.

Στην πραγματικότητα, η ιστορία περιλαμβάνει κάτι περισσότερο για κάθε χαρακτήρα, σε κάθε χρώμα και φωτισμό της ακολουθίας των κόσμων υπάρχει κάτι πιο βαθύ και σκοτεινό.

Festivals films συμμετοχές:

Fixion Fest Fantastic & Horror Film Festival (Santiago de Chile) - Award winner of Public Best short film international

French Riviera Film Festival (France, Cannes) Award winner Best animation short film

River Film Festival (Padova, Italy) Official Selection

Reff React Film Fest (Catanzaro, Italy) Official Selection

Cortos con Ñ (Madrid, Spain) Official Selection

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Υπάρχουν άλλα δύο φεστιβάλ που δεν μπορούν να ανακοινωθούν.

Oaxaca Film fest (Oaxaca, Mexico) Official Selection (Θα ανακοινωθεί σύντομα)

Vision Fantastiche (Ravenna, Italy) Official Selection

http://www.elarboldelasalmasperdidas.com

https://www.facebook.com/elarboldelasalmasperdidas/

Η Ομάδα:

66266966_1128569303997597_3839020439804313600_n.jpg

Laura Zamora

WRITER, PRODUCER & DIRECTOR

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, Ισπανία και από νεαρή ηλικία ήθελε να διηγηθεί ιστορίες ζωγραφίζοντας. Σπούδασε γραφιστική, αλλά σκέφτηκε ότι χρειάζεται μια ακόμα πρόκληση και έτσι έκανε αίτηση στο διάσημο σχολείο PrimerFrame στην πόλη της Βαλένθια (Ισπανία) και πήρε μάστερ στο 3D animation. Από τότε εργάζεται ως animator για διαφορετικές εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης στην Ισπανία και την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να δημιουργήσει το δικό της short animation κάνοντας εξολοκλήρου μόνη της την παραγωγή. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και άγρυπνες νύχτες, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και το short animation "The tree of lost souls" έγινε πραγματικότητα.


65913817_755470744851364_3203132686042398720_n.jpg

Alex Koniaris

MUSICIAN

Ο Alex Koniaris γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Έχει πτυχίο B.Sc. in Audio Engineering και έχει μελετήσει Αναγεννησιακή, Μπαρόκ και κλασική μουσική για πολλά χρόνια. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, ταινίες και πολλές άλλες παραγωγές, το τελευταίο καιρό εργάζεται σε δισκογραφική εταιρεία. Τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθεί να τρελάνει τον γείτονά του παίζοντας αργά τη νύχτα πιάνο.





65916906_387190722001181_2714371652640047104_n.jpg

Oliver Schmitz

DESIGNER SOUNDS FX AND MIXER

Ο Oliver Schmitz είναι ηχολήπτης με έδρα τη Βαρκελώνη. Έχει κάνει εγγραφή, επεξεργασία και μίξη διαλόγων και sound fx για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και ταινίες από τις αρχές του 2000. Ο Oliver είναι επίσης συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής.




Συντελεστές:

Written, produced and directed: Laura Zamora

Music: Alex Koniaris

Sound designer and mixer: Oliver Schmitz

Voice off: Sergio Mesa

Voice Lili: Ana Bleda

Voice Crow and Father: Julio Posadas

Voice Mother: Paqui Cabeza

Voice Mel: Lucia Martinez

Voice Eduardo: Paco Acaban

Voice Coco: Alvaro Siloe