Skyrim: περιπέτεια στο πολυπόθητο βασίλειο του σύμπαντος των “Elder Scrolls”

Dovahkiin, Dovahkiin

Dragonborn, Dragonborn

Naal ok zin los vahriin

By his honor is sworn

Wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal

To keep evil forever at bay

(“The Dragonborn comes” song)

Skyrim_Cover.png

Στην οθόνη μας παρουσιάζεται το οικόσημο με τον δράκο του Skyrim και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζονται οι τίτλοι αρχής «The Elder Scrolls V: Skyrim».
Μια άμαξα προχωράει στο απότομο μονοπάτι ανάμεσα στους χιονισμένους βράχους και τα ψηλά δέντρα κι ο χαρακτήρας μας ξυπνά σε έναν ζωντανό εφιάλτη, μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους να οδηγούνται για εκτέλεση.

Βρισκόμαστε στο βορειότερο τμήμα της ηπείρου Tamriel, στο άγονο και χιονισμένο Skyrim το οποίο και μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Stormcloaks και τους Imperial Legion. Ο βασιλιάς του Skyrim έχει πλέον πεθάνει και το Skyrim γίνεται το πολυπόθητο βασίλειο για τους Stormcloaks οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους αλλά και για την αποδυναμωμένη Αυτοκρατορία του Cyrondiil, η οποία και παρουσιάστηκε εκτενώς στο «The Elder Scrolls IV: Oblivion».
Ο χαρακτήρας μας παραμένει αλυσοδεμένος στο κάρο και σύντομα φθάνουμε σε ένα οχυρό των Imperial. Ένας-ένας οι αιχμάλωτοι Stormcloaks εκτελούνται με αποκεφαλισμό και όταν έρχεται η σειρά του ήρωά μας, γονατίζει στο ικρίωμα, με τον δήμιο στο πλάι του με το τσεκούρι του υψωμένο. Ο ήρωάς μας, και εμείς ενδεχομένως, καθώς ζούμε μέσα από το παιχνίδι τις στιγμές του, αποδεχόμαστε τη μοίρα μας και αποστρέφουμε το κεφάλι μας. Ώσπου ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακουγέται πέρα ως πέρα και η γη σείεται. Ένας πελώριος δράκος προσγειώνεται στον πυργίσκο και εξαπολύει την οργή του. Οι διώκτες μας κείτονται νεκροί και ο ήρωας απελευθερώνεται και ακολουθεί έναν συγκρατούμενό του μέσα στο κάστρο, προκειμένου να σωθούν και εκείνοι από τον δράκο που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Όπως όλα τα παιχνίδια της σειράς The Elder Scrolls, έτσι και το πέμπτο μέρος της σειράς ακολουθεί το ίδιο μοτίβο επιλογής ηρώων.

Μέσα από τις επιλογές που δίνονται, ο παίκτης μπορεί να διαμορφώσει τον ήρωα της ιστορίας, τον θρυλικό Dovahkiin (δρακογεννημένο), σε εμφάνιση και χαρακτήρα.
Δίνονται δέκα επιλογές στον παίκτη προκειμένου να πλάσει τον χαρακτήρα του. Οι διαθέσιμες φυλές είναι οι εξής: Altmer (High Elves), Argonians (Οι ερπετάνθρωποι), Breton (άνθρωποι), Bosmer (Wood Elves), Dunmer (Dark Elves), Imperial (Άνθρωποι), Khajiit (Υβριδικά όντα με χαρακτηριστικά αιλουροειδών), Nords (Άνθρωποι), Redguard (Άνθρωποι) και τέλος, Orsimer (Orcs).

Αντίστοιχα με την οποιαδήποτε επιλογή φυλής, δίνονται στον χαρακτήρα τα ανάλογα χαρακτηριστικά και οι ικανότητες των ηρώων είτε στη μάχη είτε στη μαγεία.
Επιπλέον, δίνεται στον παίκτη η δυνατότητα να επιλέξει το φύλο του ήρωά του, αλλά και την ενίσχυση των ικανοτήτων του μέσω των Guardian Stones, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, οι συγκεκριμένες δυνατότητες προσφέρονταν μέσω της επιλογής ενός από τους δεκατρείς αστερισμούς.

60329-the-elder-scrolls-iv-oblivion-collector-s-edition-windows-front-cover.jpg

Ακόμα, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς, οι χαρακτήρες εξελίσσονται ανάλογα με τις επιλογές, δηλαδή ο εκάστοτε χαρακτήρας μπορεί ανάλογα με τις ικανότητες του να ενταχθεί στην τάξη των Μάγων (The Mage), των Πολεμιστών (The Warrior) και των Κλεφτών (The Thief) και να εξελίσσει τον χαρακτήρα του ανάλογα με τις επιλογές του και τους παράλληλους άθλους που επιβάλλει η κάθε τάξη.

Επιπλέον, στο παιχνίδι δίνεται η ικανότητα στους ήρωες ή τις ηρωίδες μας να αλληλεπιδρούν με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, να αγοράζουν αγαθά (όπλα, πανοπλίες, ξόρκια) ακόμα και σπίτια και άλογα, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει και το σενάριο του γάμου του ήρωα ή της ηρωίδας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της στρατολόγησης χαρακτήρων για να βοηθήσουν στους σκοπούς του κεντρικού ήρωα και να πολεμήσουν σε μάχες.

Το βασίλειο του Skyrim, όπου και διαδραματίζεται η κεντρική ιστορία, χαρακτηρίζεται από χιονισμένες, αχανείς εκτάσεις, δύσκολες και απότομες οροσειρές και αλπικά δάση, ενώ οι λιγοστές πόλεις προσομοιάζουν την αρχιτεκτονική των βόρειων, ευρωπαϊκών, μεσαιωνικών πόλεων. Ο αφιλόξενος κόσμος του Skyrim κρύβει τρομερούς κινδύνους μέσα στη χιονισμένη του απεραντοσύνη. Τρομακτικά πλάσματα και τέρατα που ελλοχεύουν την κάθε μας κίνηση μέσα σε σκοτεινές σπηλιές που κρύβουν θαυμαστούς θησαυρούς που θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας ως δρακογέννητοι.

Πλάσματα των πάγων και φυσικά, οι ανίκητοι δράκοντες, απειλούν να φέρουν την καταστροφή στη γη της Tamriel.

Ο μυθικός δράκος Alduin (The World Eater) ή αλλιώς Akatosh, επιστρέφει στον κόσμο της Tamriel για να φέρει τη συντέλεια και να επικρατήσει στο Skyrim. Ο ήρωας ή η ηρωίδα μας καλείται τότε να εκπληρώσει τον θρύλο του Dovankiin και να σώσει το Skyrim από την ολοκληρωτική του καταστροφή.

Τεχνικά, το «The Elder Scrolls V: Skyrim» χαρακτηρίζεται από άψογα, αναβαθμισμένα γραφικά, τα οποία και δίνουν μια ρεαλιστικότερη σχεδόν τεχνολογία, αποτυπώνοντας το απόκοσμο τοπίο του Skyrim σε έναν υπαρκτό κόσμο, ενώ η μουσική υπόκρουση του συνθέτη Jeremy Soule, επενδύει μαγικά και ξεχωριστά τον παγωμένο κόσμο της Tamriel, με το τραγούδι The Dragonborn να ξεχωρίζει.
Το παιχνίδι της Bethesda Productions «The Elder Scrolls V: Skyrim» υποστηρίζεται από τις ακόλουθες πλατφόρμες: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

 

You should have acted. They're already here. The Elder scrolls told of their return.
Their defeat was merely a delay. From the time after Oblivion opened. When the sons of Skyrim would spill their own blood. But no one wanted to believe. Believe they even existed. And when the truth finally dawns, it dawns in fire. But there is one they fear. In their tongue, he is Dovahkiin - Dragonborn!

 

Πηγές

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/The_Elder_Scrolls_V:_Skyrim

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Dragons_(Skyrim)

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Alduin_(Skyrim)

H Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία έως και τα σχολικά της χρόνια. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή  οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή για ένα χρόνο περίπου στην συγγραφή άρθρων στο διάσημο Blog “The Daily Owl” καθώς και στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών που ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων. Η συγγραφή ιστοριών ήταν και είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς καταπιάστηκε  από πολύ μικρή με εκείνες περισσότερο βέβαια για προσωπική ευχαρίστηση . Το 2016  πήρε μέρος στον διαγωνισμό του I write –Ζόμπι στην Ελλάδα όπου και διακρίθηκε με το διήγημα το «Μαύρο Αίμα». 

Αγαπημένα είδη λογοτεχνίας: Φαντασία, Τρόμος, Αστυνομική Λογοτεχνία

Αγαπημένοι  συγγραφείς  και εμπνευστές μεταξύ άλλων : H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, J. K. Rowling, J.R.R Tolkien, Gillian Flynn, Marisha PessΙ, Isabel Allende, George R. R. Martin.