Tales from Earthsea

Το Tales from Earthsea (Τα χρονικά του πολέμου του Γκεντ) είναι μια ταινία anime, ιαπωνικής παραγωγής του 2006. Την παραγωγή έκανε το φημισμένο Studio Ghibli ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Gorō Miyazaki, γιος του διάσημου σκηνοθέτη anime, Miyazaki Hayao. Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα συνδυασμό από ιστορίες και χαρακτήρες πού εμφανίστηκαν στο τρίτο (The Farthest Shore) και το τέταρτο (Tehanu) βιβλίο του κύκλου Earthsea της συγγραφέως Ursula Kroeber Le Guin. Στο παρελθόν, πολλοί σκηνοθέτες προσπάθησαν να μεταφέρουν τη συγκεκριμένη σειρά στον κινηματογράφο αλλά η άρνηση της ίδιας της συγγραφέως τους απέτρεψε. Ο Hayao Miyazaki ήθελε να μεταφέρει το συγκεκριμένο κύκλο σε anime πριν ακόμα ασχοληθεί με το Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), τελικά το 2003 και αφού κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία του Spirited Away, πήρε το πράσινο φως από την δημιουργό της σειράς, αλλά ήταν ήδη απασχολημένος με το Howl's Moving Castle. Ο γιος του Gorō Miyazaki ανέλαβε τελικά τη μεταφορά στον κινηματογράφο για λογαριασμό του Studio Ghibli.

Η Ursula Kroeber Le Guin είναι Αμερικανίδα συγγραφέας. Αν και το έργο της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δοκίμια, ποιήματα και παιδικά βιβλία, είναι περισσότερο αναγνωρισμένη για την προσφορά της στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, όπου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες σύγχρονες δημιουργούς. 

Ιστορία

Στο μυθικό κόσμο της Earthsea τα σπαρτά καταστρέφονται και τα κοπάδια αποδεκατίζονται. Δυο δράκοι εμφανίζονται στον ουρανό και αλληλοσπαράζονται, οιωνός της επερχόμενης καταστροφής. Η ισορροπία του κόσμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Αναζητώντας την αιτία της καταστροφής ο αρχιμάγος Γκεντ, ο μεγαλύτερος των μάγων, θα συναντήσει τον εξόριστο πρίγκιπα Άρεν, που αγωνίζεται να ξεφύγει από το παρελθόν του και μια άγνωστη σκιά που τον καταδιώκει. Το ταξίδι τους θα σταματήσει στην πόλη Χορτ, όπου το δουλεμπόριο και η παρακμή βασιλεύουν. Θα συναντήσουν τη Θέρου, ένα ορφανό κορίτσι με ένα περίεργο σημάδι στο πρόσωπο και την παλιά αγαπημένη του Γκεντ, Τέναρ. Ο Γκεντ σύντομα θα ανακαλύψει ότι η μάγισσα Κομπ, στην αναζήτηση του για την αιώνια ζωή, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες μεταξύ του βασιλείου των νεκρών και του βασιλείου των ζωντανών

Πηγή: Wikipedia