The Banner Saga, ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Vikings

Στον κόσμο αυτό οι θεοί είναι νεκροί και ξεχασμένοι. Οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τους Varl, τη φυλή των γιγάντων…

Η ιστορία των ηρώων ξεκινάει με ένα παράξενο συμβάν, ο ήλιος έχει σταματήσει να κινείται και οι φυλές ζουν πια στο λυκόφως. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν τα Dredge, αρχαία πλάσματα που εξαφανίστηκαν αιώνες πριν, επιστρέφουν με σκοπό να καταστρέψουν τα πάντα. Ταυτόχρονα, σκότος εξαπλώνεται παντού καθώς ένα γιγάντιο ερπετό προκαλεί βιβλικούς σεισμούς που σχίζουν τη γη.

Η πλοκή ακολουθεί την πορεία δύο διαφορετικών ηρώων, με τις μοίρες τους να συγκλίνουν αργότερα. Ο Varl Vognir και ο κυνηγός Rook είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να ηγηθούν δύο διαφορετικών ομάδων, κυνηγημένων από τα Dredge, προσπαθώντας να οδηγήσουν τους ανθρώπους και τους Varl στην ασφάλεια και να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Το ταξίδι τους θα δυσκολέψουν λάθος αποφάσεις, αιματηρές μάχες και η έλλειψη τροφής… Η συχνότητα των θανάτων πλησιάζει αυτή του Game of Thrones (καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε ψυχολογικά).

To story είναι καθηλωτικό ενώ το συναισθηματικό δέσιμο με τους χαρακτήρες αναπόφευκτο…

Το Banner Saga είναι ένα turn-based rpg video game βασισμένο στη μυθολογία των Vikings. Ο παίχτης οδηγεί τα καραβάνια των ηρώων φροντίζοντας να υπάρχουν αρκετά εφόδια σε κάθε κύκλο παιξίματος, ώστε να παραμένει το ηθικό υψηλό και να μη χάνει πληθυσμό -κάτι το οποίο είναι δύσκολο, πιστέψτε με. Ενδιάμεσα στα ταξίδια παρεμβάλλονται διάλογοι με NPC’s χαρακτήρες, οι απαντήσεις των οποίων καθορίζουν απόλυτα την εξέλιξη του παιχνιδιού. Και φυσικά υπάρχουν οι μάχες… Ο παίχτης έχει στη διάθεση του πολλούς χαρακτήρες, με διαφορετικές δυνάμεις, ώστε να διαμορφώσει ένα party και να φέρει σε πέρας τη μάχη. Θα χρειαστεί στρατηγική και κριτική σκέψη για να έχετε τη νίκη… Το σίγουρο είναι ότι το τέλος ποικίλλει, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρετε.

Fun fact: Τα γραφικά δημιουργήθηκαν με την τεχνική hand-draw animation και δίνουν την εντύπωση κινουμένων σχεδίων, απογειώνοντας το artwork του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από τους Alex Thomas, John Watson και Arnie Jorgensen. Αναπτύχθηκε από τη Stoic και  κυκλοφόρησε από τη Versus Evil για Pc, PS4 και Xbox One. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Austin Wintory, ενώ συμμετέχουν οι Malukah, Peter Hollens, Talor Davis και Jóhann Sigurðarson ως σολίστ.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το The Banner Saga 2, συνεχίζοντας την ιστορία ακριβώς μετά το τέλος του πρώτου τίτλου, ενώ αναμένεται και το The Banner Saga 3.

Είναι μια εξαιρετική ιστορία και ένα υπέροχο video game που με κράτησε κυριολεκτικά κολλημένο στην οθόνη. Είμαι σίγουρος ότι θα σας μαγέψει και εσάς και θα σας κάνει να αγωνιάτε για τη συνέχεια. Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας, εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το μαγικό ταξίδι…

Μέχρι τότε, σας χαιρετώ αλά Viking… Skål!

https://vsevil.net/