Παραμυθένια ξενοδοχεία στην Ελλάδα: ζήστε το παραμύθι!

Η Ελλάδα έχει συνδεθεί νοερά παγκοσμίως με τον καλοκαιρινό ήλιο, τη γαλάζια θάλασσα, αλλά και τα μοναδικά της δαντελένια ακρογιάλια. Κάθε καλοκαίρι η εισροή τουριστών εκτινάσσεται στα ύψη, καθώς συρρέουν στα νησιά της αλλά και σε δημοφιλής αρχαιολογικούς χώρους της ηπειρωτικής χώρας. Παρά την ακτινοβολία του καλοκαιρινού ήλιου, η Ελλάδα ενδείκνυται και για τις άλλες τρεις εποχές της, και υπόσχεται στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στην ιστορία και τον χρόνο, στους μύθους και τις παραδόσεις.

Στο ακόλουθο αφιέρωμα θα αναζητήσουμε τα πιο παραμυθένια και μοναδικά ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα οποία και καταφέρνουν να γοητεύσουν τους επισκέπτες τους, προσφέροντάς τους απλόχερα το παραμύθι και δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαμείνουν σε ιστορικά, θρυλικά ξενοδοχεία που φαντάζουν σαν να βγήκαν από όνειρα.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

George & Alexandra's Apartments, Ρόδος

Μέσα στην παλαιά πολή της Ρόδου, ο χρόνος σταματάει στον Μεσαίωνα. Το νησί των Ιπποτών, άλλωστε, είναι διάσημο για την ιστορία του, αλλά και τους θρύλους που το περιβάλλουν. Το George & Alexandra's Apartments, δίπλα στον δρόμο των ιπποτών, αποτελεί μια μοναδική επιλογή για τους λάτρεις της πιο σκοτεινής και μυστηριώδους εποχής της ιστορίας. Θυμίζει έντονα κομμάτι του κάστρου του Μεγάλου Μαγίστρου και υπόσχεται στους επισκέπτες του μια άκρως γοητευτική και ιδιαίτερη διαμονή.

Link

Camelot Traditional & Classic Hotel, Ρόδος

Φανταστήκατε ποτέ να βρισκόσασταν στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου ή να ήσασταν μέλη της θρυλικής Στρογγυλής Τραπέζης;

Το Camelot Traditional & Classic Hotel αποτελεί μια υπέροχη ξενοδοχειακή μονάδα στην παλαιά πόλη της Ρόδου, με τις πέτρινες καμάρες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς της χώρους να αποτελούν το σήμα-κατετεθέν της. Αποτελείται από έξι δωμάτια-σουίτες με θαυμάσια θέα προς τον διάσημο δρόμο των ιπποτών.
Website

Allegory Boutique Hotel, Ρόδος

Το Allegory Boutique Hotel στην παλαιά πόλη της Ρόδου, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ιστορικών ξενοδοχείων της Ελλάδας ΥΑΔΕΣ, με το όνομά του «αλληγορία» να κρύβει πίσω του έναν μύθο για μια ιστορία αγάπης στην πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο θρύλο, η ιστορία ξετυλίγεται όταν η Ρόδος κατακτήθηκε από τους Ενετούς και πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, ανάμεσα στους κατακτητές και τους κατεκτημένους. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο θρύλο εμπεριέρχεται και η ιστορία ενός θαυμαστού μαργαριταριού το οποίο και παρουσιάζεται ως το φυλαχτό των ηρώων. Σε κάποια επιδρομή το φυλαχτό χάθηκε μέσα σε ένα ένα αρχοντικό, το οποίο και έμελλε να γίνει το αρχοντικό «Αλληγορία».
Το αρχοντικό στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο υπήρξε η μόνιμη κατοικία μιας Καρπαθιώτικης οικογένειας, η οποία και συνδέθηκε εξ’ολοκλήρου με τη μουσική και την τέχνη. Τα έξι δωμάτια του ξενοδοχείου φέρουν ονόματα ηρώων και ηρωίδων της μυθολογίας και συμπλέουν με την παράδοση αρχιτεκτονική της Ρόδου και τη νεωτερικότητα.

Website


Spirit of The Knights Boutique Hotel, Ροδος

Το ξενοδοχείο Spirit of the Knights φαντάζει λες και βγήκε από κάποιον μεσαιωνικό θρύλο της Ρόδου. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τεράστια σημασία, καθώς ανεγέρθηκε από τους Σταυροφόρους, ενώ φέρει και χαρακτηριστικά οθωμανικής αρχιτεκτονικής, ξεχωρίζοντας έτσι για το μοναδικό του ύφος και το πάντρεμα των δύο πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής. Τα δωμάτια του ξενοχείου είναι διακοσμημένα με αντικείμενα και έπιπλα από την Ελλάδα, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία, ακόμα και την Άπω Ανατολή, προσδίδοντας ένα άκρως εξωτικό και ιστορικό ύφος στα δωμάτιά του. Τέλος, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο προσφέροντας στους ενοίκους του τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης.

Website


ΗΠΕΙΡΟΣ

Kamares Boutique Hotel &Spa, Ιωάννινα

Μέσα στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και σε απόσταση αναπνοής από τη θρυλική λίμνη και το κάστρο της πόλης, βρίσκεται το μοναδικό ξενοδοχείο Kamares Boutique Hotel &Spa, το οποίο και ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και την αισθητική του.

Το ξενοδοχείο μάλιστα φαντάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες του Harry Potter θυμίζοντας έντονα τα δώματα του Hogwarts και πιο συγκεκριμένα τον Οίκο του Gryffindor.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό αρχοντικό του 18ου αιώνα, διατηρώντας την παραδοσιακή γιαννιώτικη αρχιτεκτονική. Η ανακαίνιση και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο δεν αλλοίωσε καθόλου τον ρυθμό του κτιρίου, αντιθέτως κατάφερε να διατηρήσει τη μυστηριώδη και αλλιώτικη ατμόσφαιρα του 18ου αιώνα.

Όσον αφορά τα δωμάτια του ξενοδοχείου απαριθμώνται σε εννέα και έχουν ονομαστεί από τους Εθνικούς Ευεργέτες της Ηπείρου.

Website

Ξενώνας Κάστρο, Ιωάννινα

Μέσα στα δωμάτια του θα πιστέψετε ότι βρίσκεστε στα δωμάτια του Κάστρου του τέρατος της ομώνυμης ιστορίας, η Πεντάμορφη και το Τέρας.

Ο ξενώνας Κάστρο στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες του σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Η θέα του ξενοδοχείου είναι μοναδική, καθώς βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Ιτς Καλέ και το νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, γνωστό για τον μύθο της Κυρά-Φροσύνης και του Αλή Πασά. Το ξενοδοχείο, λόγω της θέσης του, δίνει την ευκαιρία στους θαμώνες του να επισκεπτούν σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως η λίμνη, το Ιτς Καλέ, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρελλή, το πανέμορφο Μέτσοβο και τέλος, τα υπέροχα Ζαγοροχώρια, το Φαράγγι του Βίκου και τον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου της Δωδώνης.

Website

 

Αρχοντικό Δίλοφο, Δίλοφο

Ονειρευτήκατε ποτέ να ξυπνήσετε σε κάποιο δωμάτιο που να θυμίζει εκείνο της Χιονάτης και των επτά νάνων; Ίσως τα όνειρα σας μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα στο Δίλοφο Ηπείρου.

Το χωριό Δίλοφο θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα και πιο ατμοσφαιρικά χωριά της Ηπείρου και διακρίνεται για τα αρχοντικά και τα καλντερίμια του τα οποία και φαντάζουν ανέγγιχτα στον χρόνο.

Το ξενοδοχείο Αρχοντικό Δίλοφο βρίσκεται εκεί χαρίζοντας εμπειρίες στους επισκέπτες του βγαλμένες από μια άλλη εποχή. Αποτελείται από εννέα δωμάτια, τα οποία και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η γοητεία του πρότερου αρχοντικού, με την αρχιτεκτονική του και τη δομή του να παραμένουν παρόμοιες όπως τότε.

Η θέση του ξενοδοχείου είναι ιδανική λόγω εγγύτητας στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και προς την πολυθρύλητη χαράδρα του Βίκου.

Website


Αυραγόνιο, Πάπιγκο

Θα μπορούσε να αποτελεί το μοναδικό σκηνικό για κάποιο χειμωνιάτικο παραμύθι είτε το ορμητήριο της Βασίλισσας του Χιονιού.

Ο ξενώνας Αυραγόνιο στο Πάπιγκο καταφέρνει να σαγηνεύσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, προσφέροντας μια ονειρική διαμονή σε απόσταση αναπνοής από τους ορεινούς όγκους της Τύμφης και της Αστράκας.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αναπαλαίωσαν τα έξι σπίτια του 18ου αιώνα όπου και στεγάζεται το σημερινό ξενοδοχείο με τέτοιον τρόπο ώστε να διατηρηθεί το παραδοσιακό ύφος των χτισμάτων, τα οποία και είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τη φύση και τη παράδοση της περιοχής.
Website


Amaryllis Boutique Guest House, Άνω Πεδινά, Ζαγοροχώρια

Ο ξενώνας Amaryllis Boutique Guest House στα Άνω Πεδινά φαντάζει σαν να βγήκε από τις σελίδες του θαυμαστής Χώρας των Θαυμάτων του Lewis Carroll, και υπόσχεται να σας παρασύρει μέσα στην υπέροχη χώρα ως μια άλλη «Αλίκη»

Ο ξενώνας Amaryllis Boutique Guest House στα Άνω Πεδινά φαντάζει σαν να βγήκε από κάποιο ρομαντικό μυθιστόρημα της Jane Austen. Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο και συνδυάζει την τοπική αρχιτεκτονική των Ζαχοροχωριών με τη γαλλική αισθητική. Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για το ρομαντικό, παραμυθένιο του χρώμα προσφέροντας μια μοναδική διαμονή στον επισκέπτη, ο οποίος και έχει τη δυνατότητα να εξορμίσει σε όλες τις ομορφιές της ηπειρώτικης γης.

 Website


Hotel Petrotechno, Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Hotel Pertrotechno στέκει αγέρωχο και μυστηριώδες στο λόφο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυστηρίου ιδανική για γοτθική λογοτεχνία.

Στο χωριό Τσεπέλοβο των Ζαγοροχορίων, σε μια κοντινή απόσταση στις παρυφές του χωριού θα βρείτε το ξενοδοχείο Petrotechno, ένα ξενοδοχείο που φαντάζει κυριολεκτικά σαν ξεπήδησε από το πουθενά. Το ξενοδοχείο θυμίζει έντονα κάστρο και τα δωμάτια του αποπνέουν μια μυστηριώδη, αλλά και παραμυθική γοητεία.
Μάλιστα, η μαγεία της περιοχής επιτείνεται καθώς ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τη θρυλική Δρακολίμνη της Τύμφης που κόβει την ανάσα για την εξωπραγματική της διάσταση και μαγεία.

Link Photo credits: Christos Vasileiou


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πύργος Μαντάνια, Περιοχή Ασπροποτάμου, Τρίκαλα, Καλαμπάκα

Ο Πύργος Μαντάνια στον Ασπροπόταμο Τρικάλων φαντάζει λες και βγήκε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, καθώς χτίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζει τα αρχοντικά της τότε εποχής. Το ξενοδοχείο διαθέτει 29 δωμάτια, τα οποία και φέρουν τα ονόματα θεών της αρχαίας Ελλάδας τα οποία και προσφέρουν στον ταξιδιώτη ονειρεμένη διαμονή.

Σε κοντινή απόσταση, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί τα συγκλονιστικά Μετέωρα καθώς και τα πανέμορφα δάση του Λάκμωνα, που συνθέτουν ένα μοναδικό αλπικό τοπίο.

Website

photo credits wedding - photos.gr


Κεραμαριό, Δρακότρυπα, Καρδίτσα

Στο χωριό Δρακότρυπα της επαρχίας της Καρδίτσας, υπάρχει ένα ξενοδοχείο το οποίο φαντάζει λες και βγήκε από τους μύθους και τους θρύλους της περιοχής. Χτισμένο στους πρόποδες των Αγράφων, ο παραδοσιακός ξενώνας Κεραμαριό μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι με νεράιδες και ξωτικά ή από τις ιστορίες  των Hansel&Gretel. Τα ξύλινα σπιτάκια φαντάζουν ονειρικά με τους κορμούς των δέντρων να βρίσκονται χτισμένοι μέσα σε αυτά, θυμίζοντας όσο τίποτε άλλο, τις κατοικίες των ξωτικών στην καρδιά του δάσους.

 Website

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Pavezzo, Λευκάδα

Θα μπορούσε να αποτελεί το απόλυτο σκηνικό κάποιου διηγήματος του πολυαγαπημένου μας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας, στο χωριό Κατούνα, υπάρχει το συγκρότημα κατοικιών Pavezzo. Τα σπίτια του ξενοδοχείου αποτελούν αναπαλαιωμένα αρχοντικά του 19ου αιώνα με απεριόριστη θέα προς τον ορίζοντα. Τα σπίτια ξεχωρίζουν καθώς έχουν διατηρήσει αρκετά χαρακτηριστικά των σπιτιών του προηγούμενου αιώνα. Μάλιστα, τα δωμάτια περιέχουν έπιπλα αντίκες που προσδίδουν τη μαγική ατμόσφαιρα του προηγούμενου αιώνα.

Website


ΜΑΓΝΗΣΙΑ
The Lost Unicorn Hotel, Ο Χαμένος Μονόκερως-Τσαγκαράδα, Πήλιο

‘Ενα μαγικό μέρος που μας θυμίζει την ιστορία φαντασίας του Peter S. Beagle.

Στη γραφική και παραμυθένια Τσαγκαράδα του Βορειανατολικού Πηλίου ξεπροβάλλει το υπέροχο ξενοδοχείο του Χαμένου Μονόκερου. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό αρχοντικό του 1890 και διαθέτει μια μοναδική, παραμυθένια ατμόσφαιρα με τον μονόκερο να πρωτοσταστεί ως θέμα σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου. Τα οκτώ δωμάτια του ξενοδοχείου ξεχωρίζουν για την αισθητική τους, ενώ το σαλόνι και η τραπεζαρία όπου λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες το ομώνυμο εστιατόριο αποπνέει ρομαντισμό και γοητεία. Παράλληλα, το ξενοδοχείο διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη με αναρίθμητα βιβλία τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά. Και το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο παραμυθένιος κήπος και το δεντρόσπιτο του ξενοδοχείου υπόσχονται ότι σίγουρα εκεί θα βρίσκεται ο Χαμένος Μονόκερος, ο οποίος και περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Website


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Imaret, Καβάλα

Στην πανέμορφη και ιστορική πόλη της Καβάλας βρίσκεται ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο το οποίο και θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο σκηνικό για τις διηγήσεις της Σεχραζάντ στις Χίλιες και Μία Νύχτες.

Πρόκειται για ένα χτίσμα-ορόσημο για την πόλη της Καβάλας, το οποίο και διακρίνεται για τη μακραίωνη ιστορία του. Χτίστηκε το 1817 από τον Μεχμέτ Αλή Πασά, τον αντιβασιλέα της Αιγύπτου και λειτούργησε ως ιεροδιδασκαλείο για εσώκλειστους μαθητές. Απέκτησε ιδιαίτερη αίγλη τον 19ο και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, ώσπου σταμάτησε τη λειτουργία του το 1902. Έκτοτε, με τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) και την υποχρεωτική μετακίνηση των προσφύγων το 1923, το Imaret στέγασε χιλιάδες πρόσφυγες. Το 1954, το Ελληνικό Δημόσιο το αναγνώρισε ως διατηρητέο, στεγάζοντας αρκετές επιχειρήσεις εστίασης, ώσπου τη δεκαετία του 2000 ανακαινίστηκε πλήρως σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Μάλιστα, το ξενοδοχείο Imaret έχει χαρακτηριστεί ως ένα αριστούργημα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής, καθώς και το πρώτο ξενοδοχείο που λειτουργεί σε αρχαιολογικό χώρο.

Το ξενοδοχείο Imaret διακρίνεται για την πολυτέλειά του και για τα εξωτικά του δωμάτια και παρέχει στους επισκέπτες τους το απόλυτο ανατολίτικο παραμύθι.

Website

Hotel Nemesis, Κομνηνά Σταυρούπολης, Ξάνθη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη τοποθεσία παραμυθιού παραπέμποντας έτσι στο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης.

Το Hotel Nemesis βρίσκεται στην οροσειρά της Ροδόπης, ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη με τον ποταμό Νέστο να ρέει σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο, το οποίο και καταλαμβάνει 20 στρέμματα, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες διαμονής, εστίασης αλλά και ένα υπέροχο θεματικό πάρκο, την «Αποικία» όπως και ονομάζεται με ζώα από όλο τον κόσμο.

Το αξιοσημείωτο του ξενοδοχείου πέρα από την υπέροχη φύση που τον πλαισιώνει είναι φυσικά οι παραμυθένιες εγκαταστάσεις του, καθώς τα τριάντα δωμάτια του ξενοδοχείου στεγάζονται σε πυργίσκους που προσφέρουν μια παραμυθένια διαμονή.

Website


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Area Synest, Συνεβρό, Αιγιάλεια, Αχαΐα

Το πάρκο Area Synest φαντάζει σαν να ξεπήδησε από cart postal των βαυαρικών Άλπεων. Βρίσκεται στο Συνεβρό της Αχαϊας, σε μια αρκετά κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ενώ παράλληλα βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα δάση. Το πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες του αρκετές δραστηριότητες, οι οποίες και συνδυάζουν την ιστορία με τον μύθο μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που προσομοιάζει νεραϊδότοπο. Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί μέσα στο μαγικό δάσος με τα τρεχούμενα νερά να τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα, ενώ μπορεί να θαυμάσει παράλληλα τη λίμνη με τα νούφαρα και τις μυστικιστικές λιβελούλες. Επιπλέον, το πάρκο παρέχει και εκπαιδευτικές γνώσεις στους επισκέπτες του, προσφέροντας διαδραστικά μάθηματα ζωολογίας και φυτολογίας, ενώ το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται μέσα στο πάρκο προσφέρει μαθήματα ιστορίας και λαογραφίας.
Μάλιστα, στο πανέμορφο Area Synest στεγάζονται πανέμορφοι ξενώνες, οι οποίοι και άνοιξαν για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, προσφέροντας μια παραμυθένια διαμονή μέσα στη μαγεία της φύσης. Τα δωμάτια του ξενώνα έχουν ονομαστεί από τις Ναϊάδες Νύμφες, οι οποίες και σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους προστάτευαν το ποτάμι Κριό που ρέει μέσα στο δάσος.

Τέλος, το ξενοδοχείο του Area Synest παρέχει υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης, οι οποίες σε συνδυασμό με το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο μαγεύουν τον εκάστοτε επισκέπτη.

Website


Cherryland- Αγρόκτημα Φωκαέων, Κερνίτσα, Αχαϊα

Μια τοποθεσία που θυμίζει τις ιστορίες του Hans Christian Andersen.

Σε κοντινή απόσταση από τα ξακουστά Καλάβρυτα βρίσκεται το Αγρόκτημα Φωκαέων, η διάσημη Cherryland, όπως και είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτήμα που ξεπροβάλλει μέσα από τα τρεχούμενα νερά, τιςβελανιδιές και τα αιωνόβια πλατάνια. Οι ιδιοκτήτες του κτήματος έχουν καταφέρει να περισώσουν το φυσικό τοπίο και να το αναδείξουν με το να διατηρούν την ομορφιά του τόπου. Στην Cherryland δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις καθημερινές γεωργικές και αγροτικές ασχολίες, να έρθει κοντά στη φύση και στα ζώα ανακαλύπτοντας ξανά τη φύση.

Επιπλέον, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαμείνει στους τέσσερις ξενώνες του αγροκτήματος στον Κυνηγό, τη Νεράιδα, τον Κομπογιαννίτη ή και τον Γίγαντα και να απολαύσει τη φιλοξενία σε ένα απόλυτα εναρμονισμένο φυσικό και παραδοσιακό τοπίο.

Website

Kinsterna Hotel, Νεάπολη Βοιών, Λακωνία

Σε απόσταση μόλις 7 χλμ από την κρυφή καστροπολιτεία της Μονεμβασίας εδρεύει ένα ξενοδοχείο το οποίο και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Το Kisterna Hotel ξεχωρίζει για τη μοναδική του βυζαντινή αρχιτεκτονική, αλλά και τη θαυμάσια θέα του προς τον βράχο της Μονεμβασιάς. Η ιστορία της περιοχής χρονολογείται μάλιστα από τον 6ο αιώνα π.Χ. καθώς είχαν εγκατασταθεί οι Δωριείς στον λόφο, θέτοντας τα πρώτα θεμέλια τειχών και οικιστικής παρουσίας. Έκτοτε, το 583 μ.Χ. ο λόφος οχυρώθηκε προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιδρομές των πειρατών, ενώ τα πρώτα κτίσματα του κάστρου ανεγήρθηκαν τον 16ο -17ο αιώνα.

Το κάστρο τότε ονομάστηκε ως Κίνστερνα, δηλαδή δεξαμενή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις διηγήσεις των περιηγητών, το κάστρο αποτελούσε ένα λαμπρό δείγμα βυζαντινής και ενετικής αρχιτεκτονικής. Επιπλέον, στο κτίσμα προστέθηκαν και χαρακτηριστικά οθωμανικής αρχιτεκτονικής, τα οποία και ενίσχυσαν την πολιτισμική αξία του κάστρου. Με την αναγνώριση του ελληνικού κράτους το 1830 το αρχοντικό περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο, ενώ το 1870 αγοράστηκε από την αριστοκρατική οικογένεια Καπιτσίνη και κατοικήθηκε από την εν λόγω οικογένεια έως και τη δεκαετία του 1970. Για περίπου δύο δεκαετίες 1980-2000 το αρχοντικό αφέθηκε στην τύχη του και στα στοιχεία της φύσης ώσπου το 2002 αγοράστηκε και μέσα σε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς από ειδικούς 2006-2010 ανακαινίστηκε πλήρως ως ξενοδοχειακή μονάδα.
Σήμερα, το ξενοδοχείο Kinsterna Hotel διαθέτει μια τεράστια έκταση 70 στρεμμάτων με ελιές, πορτοκαλιές, αμπελώνες, καθώς και κήπους με καλλωπιστικά φυτά και αρωματικά βότανα. Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, διαθέτοντας παράλληλα ορισμένα χαρακτηριστικά από την ιστορία του αρχοντικού. Παράλληλα, οι πισίνες διαθέτουν τρεχούμενο νερό, ενώ δίνεται η ευκαιρία για μια άμεση γνωριμία με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Website

ΚΡΗΤΗ

Treetop Hideaway, Ρέθυμνο

Φανταστήκατε ποτέ να μένατε σε ένα ξενοδοχείο και να ζούσατε για λίγο σαν τον ήρωα του παραμυθιού ο Τζακ και η Φασολια;
Στο Treetop Hideaway, στο Μονοπάρι Ρεθύμνου, τα όνειρά σας γίνονται πραγματικότητα. Μέσω της πλατφόρμας airbnb σας δίνεται η ευκαιρία να διαμείνετε σε ένα δεντρόσπιτο που θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις στο βουνό.

Link

Stolidi mou Treehouse, Ρέθυμνο

Το ξενοδοχείο Stolidi mou λίγο πιο έξω από την Κρήτη θυμίζει έντονα το Lothlorien του Lord of the Rings. Και φυσικά οι επισκέπτες του μπορούν να το διαπιστώσουν με τη διαμονή τους στα δωμάτια του καθώς τα δέντρα ξεπροβάλλουν κυριολεκτικά μέσα στα δωμάτια. Το ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις ανέσεις στους θαμώνες του αποπνέοντας παραμύθι.

Link

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Vasilikia Mountain Farm, Παύλιανη
Ακόμα και αν ονειρεύεστε ένα ταξίδι στην Ελβετία ή στη Γερμανία για να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στο Fangorn forest ή στο Rivedell, το Vasilikia Mountain Farm στις πλαγιές της Οίτης σας το προσφέρει απλόχερα. Το αγρόκτημα Βασιλικιά στην Παύλιανη σας υπόσχεται μοναδικές στιγμές μέσα στη φύση σε μια ειδυλλιακή και ονειρική τοποθεσία. Οι ιδιοκτήτες του το δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη συνδυάζοντας διαφορετικές κουλτούρες και με το αποτέλεσμα να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το ξενοδοχείο αποτελείται από έξι διαμερίσματα που διαθέτουν ξεχωριστό και ονειρικό ύφος. Το σήμα κατατεθέν του αγροκτήματος είναι το θαυμαστό δάσος που το περικλείει, ενώ η τεχνητή λίμνη και η γέφυρα που θυμίζει πιάνο διακρίνεται για την μοναδικότητα της. Το αγρόκτημα ξεχωρίζει επίσης για τους υπέροχους κήπους του αλλά και για την The Taverna Lodge που παραπέμπει σε μεσαιωνικό πανδοχείο. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περπατήσει το βουνό και να χαρεί τις ομορφιές του ενώ μπορεί να εξερευνήσει και την ευρύτερη περιοχή.

Website

H Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία έως και τα σχολικά της χρόνια. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή  οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή για ένα χρόνο περίπου στην συγγραφή άρθρων στο διάσημο Blog “The Daily Owl” καθώς και στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών που ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων. Η συγγραφή ιστοριών ήταν και είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς καταπιάστηκε  από πολύ μικρή με εκείνες περισσότερο βέβαια για προσωπική ευχαρίστηση . Το 2016  πήρε μέρος στον διαγωνισμό του I write –Ζόμπι στην Ελλάδα όπου και διακρίθηκε με το διήγημα το «Μαύρο Αίμα». 

Αγαπημένα είδη λογοτεχνίας: Φαντασία, Τρόμος, Αστυνομική Λογοτεχνία

Αγαπημένοι  συγγραφείς  και εμπνευστές μεταξύ άλλων : H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, J. K. Rowling, J.R.R Tolkien, Gillian Flynn, Marisha PessΙ, Isabel Allende, George R. R. Martin.