«Οι Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς - μύθοι και θρύλοι της ελληνικής υπαίθρου» Σημεία Πώλησης

Εικονογράφηση εξωφύλλου - Νίκος Δεληγκάρης

Εικονογράφηση εξωφύλλου - Νίκος Δεληγκάρης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την πρώτη εκδοτική έκφραση της συγγραφικής ομάδας του Will o'Wisps.gr! Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι μια ανθολογία διηγημάτων, με τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των μανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες με αερικά, κυράδες του δάσους, δαιμόνια, φεγγαροπαρμένους και νεκραναστημένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της ομάδας Will o’ Wisps, ή τις εμπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου μας.

Σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τη Φλόγα σ’ ένα ταξίδι μέσα από μύθους και θρύλους, να αφεθείτε σε αφηγήσεις φανταστικές… όπως όταν ήμασταν παιδιά!

 

Περιγραφή

Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.

Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.

Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

Γράφουν οι: Άρτεµις Βελούδου – Αποκότου, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αγνή Σιούλα, Γιώργος Shoji Μαρούδης, Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου, Παναγιώτα Τσιµπαλίδη, Βίβιαν Φόρτη και Γιώργος Χατζηκυριάκος.

Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή: http://www.pigi.gr/?product=istories-giagias-itias

 

 

Σημεία Πώλησης

Εκδόσεις Πηγή

http://www.pigi.gr/?product=istories-giagias-itias

Θεσσαλονίκη Φιλίππου 49, Κέντρο
Αθήνα Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια
τηλέφωνα 2311 27 28 03 | 21 10 12 6900
email info@pigi.gr

ΙΑΝΟS

https://www.ianos.gr/istories-tis-giagias-itias-0412134.html#tab-description

Βιβλιοπωλείο Πολιτεία

https://www.politeianet.gr/books/9786185231705-sullogiko-pigi-istories-tis-giagias-itias-274215

Πρωτοπορία

http://www.protoporia.gr/istories-tis-giagias-itias-p-463510.html

Public

http://www.public.gr/product/istories-tis-giagias-itias/prod8760554pp/

BΟΟΚS PLUS Art & Coffee

Πανεπιστημίου 37 105 64,  Aθήνα

Fagotto Books

https://fagottobooks.gr/el/3214-istories-tis-giagias-itias.html

Grammata

https://www.grammata.gr/product_info.php/products_id/463510?osCsid=9b0th7pfvout280orcinn8jg85

Μαρία Νίκος