Ευρώπη: μια παραμυθένια ήπειρος

Η Γηραιά Ήπειρος, όπως ονομάζεται και διαφορετικά η Ευρώπη, φέρει αιώνες ιστορίας, με κάθε δρόμο και κάθε κτίριο να αποπνέει ακόμη τους μύθους και θρύλους μακρινών και αλλιώτικων εποχών. Στο άκουσμα της λέξης «παραμύθι», η σκέψη μας πηγαίνει πάντοτε σε θεόρατα κάστρα, πανέμορφα κτίρια της Μεσαιωνικής Ευρώπης γνωστών και διάσημων ιστορικών πόλεων και σε εξωπραγματικές τοποθεσίες που φαντάζουν πλασμένες από το απόλυτο μαγικό αφήγημα.

Photography by Laura Halvorsen

Photography by Laura Halvorsen

ΑΓΓΛΙΑ

Rye

Βρίσκεται στην επαρχία του Sussex και απέχει μόλις 2χλμ. από τη νότια ακτή. Η πόλη Rye διαθέτει πλούσια ιστορία λόγω της γεωγραφικής της θέσης, με επιδρομές πειρατών και εχθρών, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή απαριθμούνται αρκετά ναυάγια. Η πόλη στους μεσαιωνικούς χρόνους φημιζόταν ως η ιδανικότερη τοποθεσία για τη δράση των λαθρεμπόρων, ενισχύοντας έτσι τρομακτικούς θρύλους φαντασμάτων. Πρόκειται για μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη, η οποία και έχει χαρακτηριστεί ως η ομορφότερη της Νότιας Αγγλίας. Ένα από τα πιο αξιόλογα χτίσματα της πόλης είναι το κάστρο, στο οποίο και στεγάζεται το μουσείο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μικρή απόσταση από την πόλη Rye βρίσκεται το πανέμορφο κάστρο Bodiam, το οποίο και ξεχωρίζει για τη βικτωριανή αρχιτεκτονική του. Η πόλη του Rye φαντάζει σαν να βγήκε από κάποιο θαλασσινό παραμύθι, με τους στενούς λιθόστρωτους δρόμους και το Mermaid’s Inn να καλοσωρίζουν τον επισκέπτη σε έναν κόσμο γεμάτο γοργόνες και πειρατές. Μάλιστα, στην πόλη του Rye, έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του ο Αμερικανός συγγραφέας Henry James, γνωστός για την διάσημη ιστορία φαντασμάτων The Turn of the Screw (Το στρίψιμο της βίδας).

ΑΥΣΤΡΙΑ

Photography by Luna Fenes

Photography by Luna Fenes

Hallstatt

Το χωριό Hallstatt θεωρείται ως το ομορφότερο χωριό της Αυστρίας, με την ιστορία του να εντοπίζεται στα αρχαία κιόλας χρόνια (800-400 π.Χ.), όταν μάλιστα οι πρώτοι κάτοικοι του εξόρυσσαν αλάτι από τα αρχαιότερα αλατωρυχεία του κόσμου. Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, το χωριό άνθισε εμπορικά, ενώ τα αλατωρυχεία αξιοποιούνται ακόμη. Σήμερα, η πόλη χαρακτηρίζεται ως μαγνήτης τουρισμού καθώς η ειδυλλιακή τοποθεσία του, που συνδυάζει το ποτάμι και τα χιονισμένα βουνά, δίνουν παραμυθική διάσταση σε αυτό το μικροσκοπικό μεν, πανάρχαιο δε χωριό.

Photography source  here

Photography source here

ΒΕΛΓΙΟ

Bruges

Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου και ως ένα σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της χώρας της σοκολάτας. Ιστορικά, η πόλη Bruges εξελίχθηκε σε κέντρο του εμπορίου υφαντουργίας από τον 12ο έως και 19ο αιώνα, διανύοντας έτσι τη χρυσή εποχής της πόλης. Η πόλη διακρίνεται για τα πανέμορφα οικοδομήματά της με το Belfry (Καμπαναριό της Bruges) να κατέχει περίοπτη θέση στα καλύτερα αξιοθέατα, ενώ η λίμνη της πόλης διαθέτει έναν θρύλο, ο οποίος και αναγάγεται στον Μεσαίωνα και αναφέρεται στη δακρύβεχτη ιστορία αγάπης της Minna και του Stromberg. Σύμφωνα με τον θρύλο της λίμνης, η Minna ήταν ερωτευμένη με τον Stromberg, ο πατέρας της κοπέλας όμως αποφάσισε να την παντρέψει με έναν άλλο άνδρα, έχοντας ως αποτέλεσμα να δραπετεύσει και να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Η Minna έχασε τη ζωή της από την εξάντληση στα χέρια του αγαπημένου της, δίνοντας έτσι το όνομά της στη λίμνη. Λέγεται ότι, εάν  ένα ερωτευμένο ζευγάρι περπατήσει τη γέφυρα της λίμνης, η αγάπη του θα ζήσει αιώνια.


Ghent

Photography source  here

Photography source here

Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και θεωρούταν ως το οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Φλαμανδικού εμπορίου, μαζί με την πόλη Bruges. Η πόλη Ghent ή όπως είναι γνωστή στα ελληνικά, Γάνδη, υπόσχεται να ταξιδέψει τον επισκέπτη της σε ένα πρωτόγνωρο μεσαιωνικό όνειρο, προσφέροντας αξιοθέατα μοναδικής αρχιτεκτονικής, με σημείο ορόσημο της πόλης το Belfry (Καμπαναριό της Ghent) να αιχμαλωτίζει το βλέμμα του επισκέπτη. Σημειωτέον, στην κορυφή του καμπανάριου δεσπόζει ένας δράκος, ο οποίος και στέκεται ως άγρυπνος φρουρός της πόλης και του καμπαναριού.

Photography by Richard Stein

Photography by Richard Stein

ΓΑΛΛΙΑ

Annecy

Η πόλη Annecy φαντάζει ως μία από τις πιο μαγικές πόλεις της Γαλλίας. Χτισμένη στην καταγάλανη λίμνη Annecy στη Νοτιοανατολική Γαλλία και με τα ποτάμια που τη διαπερνούν σαν υδάτινες αρτηρίες, η Annecy ξεχωρίζει για τα κανάλια της, τις γέφυρές της αλλά και για το επιβλητικό κάστρο του Δούκα της Σαβοΐας, που ορθώνεται στον λόφο πάνω από την πόλη. Μάλιστα, η λίμνη Annecy θεωρείται ως η πιο γαλανή λίμνη του κόσμου, και τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί αμέτρητους κολυμβητές, ενώ πολλά πλοιάρια αναλαμβάνουν την ξενάγηση στη λίμνη και στα γύρω χωριά.

Κάθε γωνιά της πόλης εμπνέει τον επισκέπτη να φωτογραφηθεί σε κάθε δρόμο της, προσφέροντας ένα αληθινό παραμύθι το οποίο και μπορεί να γίνει και πραγματικότητα, καθώς στο κάστρο νοικιάζονται δωμάτια για τον κάθε έναν ή την καθεμία που θα ήθελε να ζήσει βασιλικά έστω για μια ημέρα.

Τέλος, η πόλη βρίθει από μύθους, με τον πιο γνωστό να αφορά τη λίμνη Annecy και ειδικότερα την περιοχή Roc de Chère, σύμφωνα με τον οποίο σειρήνες κατοικούν στα γαλανά νερά της λίμνης, καραδοκώντας τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Ακόμα, στην παραλία της λίμνης στην πόλη υπάρχει μια γέφυρα αφιερώμενη στους ερωτευμένους. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, όποιο ζευγάρι φιληθεί πάνω στη γέφυρα, θα σφραγίσει την αγάπη του αιώνια.

Photo source  here

Photo source here

Colmar

Μια άλλη γαλλική πόλη που υπόσχεται το παραμύθι είναι το Colmar. Βρίσκεται χτισμένη στην Αλσατία, στα βορειανατολικά της Γαλλίας και η ύπαρξή της χρονολογείται από το 823μ.Χ. Τον 13ο αιώνα μάλιστα, η πόλη μετατράπηκε στην πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ γενικότερα η πόλη παρέμεινε αμέτοχη κατά τη διάρκεια της Μεταρρύθμισης. Κατά τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648), η πόλη καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ με τη λήξη του πολέμου παραδόθηκε στον βασιλιά της Γαλλίας.

Η πόλη ήκμασε τον 15ο και 16ο αιώνα και αποτέλεσε κοινωνικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Η πόλη ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της τεχνοτροπία, καθώς συνδυάζει γαλλικά και γερμανικά στοιχεία. Ένας από τους διασημότερους κατοίκους της ήταν ο Βολταίρος, ο οποίος και έζησε για έναν χρόνο εκεί.

Η πόλη του Colmar φημίζεται για τα κρασιά της, αλλά και  για τα ανοιξιάτικα φεστιβάλ λουλουδιών, τα οποία και διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Φυσικά όπως και κάθε μεσαιωνική πόλη, το Colmar διαθέτει μια πλούσια συλλογή μύθων και θρύλων, για τέρατα, φαντάσματα και ασώματα άλογα, επιτείνοντας έτσι τη μυστηριακή χροιά αυτής της πανέμορφης, μεσαιωνικής πόλης.

Art source  here

Art source here

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Oberammergau
Η πόλη Oberammergau στις Βαυαρικές Άλπεις έχει ταυτιστεί με το απόλυτο γερμανικό παραμύθι. Θεωρείται ως μία από τις πιο μαγικές και ρομαντικές πόλεις της Γερμανίας, με την ομορφιά της να πηγάζει από τα πυκνά δάση, τα θεόρατα βουνά της αλλά και από τα πανέμορφα ζωγραφισμένα κτίρια της πόλης.  Ιστορικά η τέχνη με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των κτιρίων της πόλης προέρχεται από την ιταλική μπαρόκ αρχιτεκτονική, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ζώγραφος Franz Seraph Zwinck εισήγαγε τη συγκεκριμένη πρωτοτυπία στην πόλη. Ακόμα, φημίζεται για τα ξύλινα γλυπτά, μια παράδοση που επιζεί στην πόλη από τον 12ο αιώνα. Μάλιστα, στην πόλη υπάρχει και το μουσείο ξυλόγλυπτων, ενώ διαθέτει παράλληλα την μεγαλύτερη συλλογή υαλογλυπτικής στην Ευρώπη. Το Oberammergau είναι διάσημο για την υπαίθρια θεατρική παράσταση με θέμα τα «Πάθη του Χριστού». Σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, το 1633 μαστιζόταν από την καταστροφική βουβωνική πανώλη, αφανίζοντας τον πληθυσμό. Τότε, οι κάτοικοί της προσευχήθηκαν στον Θεό να τους βοηθήσει και ορκίστηκαν να θεσπίσουν την παράδοση μιας θεατρικής απεικόνισης του δράματος του Θεανθρώπου. Όταν μετριάστηκαν τα θύματα της πανούκλας, οι κάτοικοι τήρησαν τον όρκο τους και το 1634 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση. Έκτοτε, η παράσταση θεσπίστηκε να πραγματοποιείται στην αρχή της κάθε δεκαετίας, με το 2020 να ετοιμάζεται η νέα παράσταση.

Οι επισκέπτες αυτής της μαγικής, παραμυθένιας πόλης μπορούν να απολαύσουν την όμορφιά της καθώς και την υπέροχη φύση. Επίσης, σε απόσταση αναπνοής  βρίσκονται τα διασημότερα κάστρα της Γερμανίας, το Neuschwanstein Castle και το Linderhof Palace.

 

Photography source  here

Photography source here

Triberg

Η μικροσκοπική πόλη Triberg της Γερμανίας έχει συνδεθεί ως επί το πλείστον με τον ψηλότερο καταρράκτη της Γερμανίας, αλλά και με το μαγευτικό Μαύρο Δάσος, το οποίο και περιβάλλει την μικρή πόλη. Βρίσκεται στο κέντρο του Μέλανα Δρυμού και φαντάζει σαν να ξεπήδησε από τους γερμανικούς θρύλους για τις μάγισσες και τα ξωτικά που πιστεύεται ότι κατοικούν στο διάσημο δάσος. Η πόλη είναι διάσημη για τους περίφημους καταρράκτες, τις πεντανόστιμες τούρτες Black Forest, καθώς και για τα ρολόγια-κούκους που προέρχονται από την περιοχή.

Photo source here  stmed.net

Photo source here stmed.net


Rakotzbrücke-Devil’s Bridge

Βρίσκεται κρυμμένη στο πάρκο Kromlau και θεωρείται ως μία από τις πλέον διατηρημένες «Γέφυρες του Διαβόλου» της Ευρώπης. Η γέφυρα Rakotzbrücke καταφέρνει να ξεχωρίσει, καθώς η αντανάκλασή της στο νερό σχηματίζει έναν πλήρη κύκλο. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1860 από κάποιον ιππότη της περιοχής. Η γέφυρα, λόγω της τελειότητας του σχήματος, αλλά και της πέτρας, χαρακτηρίστηκε ως χτισμένη από τον ίδιο τον διάβολο. Κατά τον Μεσαίωνα, μάλιστα, οι κατασκευές που άγγιζαν την τελειότητα και πιο συγκεκριμένα, οι γέφυρες που ένωναν δύο επικίνδυνα σημεία πάνω από ένα ποτάμι ή μια λίμνη, πιστευόταν ότι τις είχε κατασκευάσει ο διάβολος. Σύμφωνα με τον μύθο, ο αρχιτέκτονας ζητούσε από τον διάβολο να τον βοηθήσει, εκείνος τότε του απαιτούσε την πρώτη ψυχή που θα διέσχιζε τη γέφυρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μύθος θέλει τον σκύλο του αρχιτέκτονα να τη διασχίζει ή τον ίδιο να τον αρχιτέκτονα να θυσιάζεται. Επιπροσθέτως, κάποιες άλλες δοξασίες υποστηρίζουν ότι η γέφυρα αποτελεί την πύλη για έναν άλλο κόσμο στο φως της πανσελήνου ή ότι χαρίζει ενόραση και την έκτη αίσθηση σε αυτόν που θα τη διασχίσει. Ορισμένοι, όμως, υποστηρίζουν ότι ο διαβάτης της μπορεί να αντικρίσει και τον διάβολο στο νερό, ο οποίος και παραμονεύει την ψυχή του.

 

Photo source  here

Photo source here

ΕΛΒΕΤΙΑ
Lauterbrunnen

Το Lauterbrunnen, η μικρή ελβετική πόλη που ξεπροβάλλει μέσα από την κοιλάδα των αλπικών όγκων στην κεντρική Ελβετία, αποτελεί την κύρια έμπνευση του J.R.R. Tolkien για το Rivendell.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελβετίας, με το τοπίο να κόβει την ανάσα του κάθε επισκέπτη, συνδυάζοντας την καταπράσινη γη με τους υπέροχους καταρράκτες, ενώ στις κορυφές των βουνών δεσπόζουν πανάρχαιοι παγετώνες.
Η μικρή πόλη διαθέτει εβδομηήντα δύο καταρράκτες, ενώ ο μεγαλύτερος και διασημότερος ονομάζεται Staubbach Falls. Εκτός του Tolkien, η γραφική πόλη στην καρδιά της Ελβετίας ενέπνευσε τον Goethe το 1799, ο οποίος και εγκωμίασε τη φυσική ομορφιά της κοιλάδας στο ποίημα του «Spirit song over the waters».

 

Photography by Stefano Sala

Photography by Stefano Sala

Zermatt
Στους πρόποδες του επιβλητικού Matterhorn βρίσκεται το Zermatt. Το Zermatt θεωρείται μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του χειμερινού τουρισμού στον κόσμο και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, οι οποίοι και συρρέουν για να απολαύσουν χειμερινές δραστηριότητες, αλλά και το πανέμορφο αλπικό τοπίο.
Η πόλη βασίζεται στον χειμερινό τουρισμό και προσφέρει δραστηριότητες και καταλύμματα στους επισκέπτες που αποζητούν λίγη παγωμένη μαγεία. Σε κοντινή απόσταση, άλλωστε, από την πόλη, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τους θρυλικούς παγετώνες των Άλπεων.

 

Photography source  here

Photography source here

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Vatnajokull Ice Caves

Φαντάζει σαν όνειρο ή σαν εφιάλτης. Ένας παγωμένος, σπηλαιώδης θαυμαστός κόσμος που προσκαλεί τον κάθε επισκέπτη των Vatnajokull Ice Caves να χαθεί μέσα στον λαβύρινθό του. Οι Vatnajokull Ice Caves αποτελούν ένα θαύμα της Ισλανδίας και ανήκουν στους πιο ογκώδεις παγετώνες της Ευρώπης. Σχηματίζονται εκ νέου κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι πάγοι λιώνουν και λαξεύουν τους τοίχους των σπηλαίων, ενώ τον χειμώνα, με την έλευση του πάγου, οι τοίχοι ομογενοποιούνται και καθιστούνται ως προσβάσιμοι για το κοινό. Οι πανέμορφες σπηλιές του πάγου απαιτούν προσοχή και τήρηση όλων των κανονισμών ασφαλείας με τη πρόσβαση να  επιτρέπεται αυστηρά πάντοτε με τη συνοδεία ειδικού ξεναγού. Το θέαμα πάντως αποτελεί μια μοναδική εμπειρία σε έναν απόκοσμο και εξωπραγματικό κόσμο, προσφέροντας κάθε χρόνο κάτι το διαφορετικό στους γενναίους επισκέπτες του.

 

Photo source  here

Photo source here

ΙΣΠΑΝΙΑ
Olite Navarra

Το κάστρο του Olite δεσπόζει πάνω από τη μικρή πόλη της Navarra της βορειανατολικής Ισπανίας. Η πόλη Olite κατά τον Μεσαίωνα απετέλεσε την έδρα του βασιλείου της Navarra, με το κάστρο να ξεχωρίζει για τη γοτθική του αρχιτεκτονική, μάλιστα, το 1925 το κάστρο εντάχθηκε στον κατάλογο των εθνικών μνημείων. Η πόλη του Olite καταφέρνει να συναρπάσει τον επισκέπτη της, χαρίζοντας του το μεσαιωνικό όνειρο με τους λιθόστρωτους δρόμους, τα πολυτελή σπίτια καθώς και τους εκπληκτικούς τις αμπελώνες.

Επιπλέον, κάθε Αύγουστο η μεσαιωνική αύρα της πόλης ζωνταντεύει με το Mediaeval Fair, μια γιορτή γεμάτη βασιλιάδες και πριγκίπισσες, μάγους και τσαρλατάνους οι οποίοι και αναγεννούν την πρότερη μεσαιωνική δόξα της πόλης.

ΙΤΑΛΙΑ

Siena
Μία από τις πιο όμορφες ιταλικές πόλεις, η Siena καταφέρνει να αιχμαλωτίσει και να σαγηνεύσει τον κάθε επισκέπτη, ο οποίος και δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία του κόσμου, τη Piazza del Campo. Η πόλη διαθέτει μια μακραίωνη ιστορία από το 1300, η οποία και ξεδιπλώνεται σε κάθε κτίσμα της, με τον Torre Del Mangia, το Public Palace of Siena και την εκκλησία του San Domenico να αποτελούν σημεία αναφοράς σε αυτή την παραμυθένια πόλη.

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Photography by  Daniel Kordan

Photography by Daniel Kordan

Lofoten Islands
Στα Lofoten Islands της Νορβηγίας ο χρόνος μοιάζει να σταματάει. Ο ορίζοντας της Αρκτικής και το Βόρειο Σέλας εκτείνονται μαγευτικά και μυστικιστικά πάνω από το μικροσκοπικό ψαροχώρι. Το χωριό Lofoten καταφέρνει να χαρίζει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του, ενώ παράλληλα φροντίζει το εξαίσιο περιβάλλον του από την επέλαση του τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χωριό Lofoten χρονολογείται από την εποχή των Vikings και το κλίμα του έχει χαρακτηριστεί ως πιο ήπιο σε σχέση με άλλες περιοχές. Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει αρκετές δραστηριότητες, όπως ψάρεμα και κατάδυση, καθώς και να παρακολουθήσει το μαγικό Βόρειο Σέλας και φυσικά, τον ήλιο του μεσονυκτίου.

 

Photo source  here

Photo source here

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Quinta de Regaleira-Sintra

Η πόλη Sintra της Πορτογαλίας καταφέρνει να ξεχωρίσει για την εξωτική της ατμόσφαιρα θυμίζοντας έντονα τις ιστορίες του Σεβάχ του Θαλασσινού. Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατά της είναι η Quinta de Regaleira, μια έπαυλη του 20ου αιώνα, η οποία και ξεχωρίζει για τη γοτθική αρχιτεκτονική της. Το ιδιαίτερο, όμως, χαρακτηριστικό της έπαυλης βρίσκεται στους κήπους της και στον ελικοειδή σχηματισμό τους. Λέγεται ότι ο κήπος της Quinta de Regaleira δημιουργήθηκε έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει αρχαία μυστικά τάγματα, φέροντας σύμβολα κρυμμένα στους τοίχους, τα οποία και αναφέρονται στους Ναΐτες Ιππότες και στην αλχημεία. Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1908 από έναν πλούσιο επιχειρηματία, ο οποίος πέθανε πριν τη ολοκλήρωσή του. Το 1997 η οικία αγοράστηκε από το κράτος και άνοιξε ως μουσείο το 1998.

 

Photo source  here

Photo source here

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Brasov
Ξεπροβάλλει μέσα από τις μυτερές κορυφές των Καρπαθίων και η πόλη του Brasov αποδεικνύει την ομορφιά της περίτρανα. Ιδρύθηκε το 1211 από τους Τεύτονες και τους Σάξονες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή σχηματίζοντας τον οικισμό. Η πόλη κατάφερε να ανθίσει και να εξελιχθεί σε εμπορικό δρόμο, καθώς η θέση της ευνόησε την άνοδο του εμπορίου και της οικονομικής της ζωής.

Σήμερα, η πόλη ξεχωρίζει για το πανέμορφο της ιστορικό κέντρο, ενώ η γοτθική Μαύρη Εκκλησία (Biserica Neagra) θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκκλησία των παραδουνάβιων περιοχών και λειτουργεί ως μουσείο.

Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση από τη μεσαιωνική Brasov βρίσκεται και το κάστρο του διασημότερου βρικόλακα όλων των εποχών, του Κόμη Δράκουλα, επιτείνοντας  την απόκοσμη ατμόσφαιρα των Καρπαθίων.

 

Art source here  TwistedSifter

Art source here TwistedSifter

ΣΚΩΤΙΑ

Isle of Skye

Το εξωπραγματικό Isle of Skye αποτελεί ένα από τα πιο θρυλικά νησιά της Σκωτίας. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της, με την ομορφιά του όμως αδιαμφισβήτητη. Η πρώτη κατοίκηση του νησιού αναγάγεται στη νεολιθική εποχή και σήμερα το νησί απαριθμεί 10.000 κατοίκους, με τον αριθμό τους να υπερδιπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Η νήσος φαντάζει τόσο μυστηριώδης, με μοναδικά φυσικά τοπία να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Ορισμένα από τα βασικότερα αξιοθέατα είναι η Sligachan Old Bridge, οι μαγικοί καταρράκτες The Fairy Pools Of Glenbrittle, το ψαροχώρι Potree με τα χρωματιστά του κτίρια και φυσικά, τον μοναδικό ηφαιστιογενή βράχο Old Man of Storr, ένα εντυπωσιακό τοπίο που έχει χρησιμοποιηθεί από διάσημες παραγωγές όπως η ταινία Prometheus. Τέλος, το πιο θαυμαστό αξιοθέατο είναι ο Mealt Waterfall and ο Kilt Rock, ένα τοπίο που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, ενώ ο κατάλογος των αξιοθεάτων φαντάζει ατελείωτος με τόπους που κάποτε βάδιζαν δεινόσαυροι όπως η παραλία Staffin ή που σίγουρα θα ζουν νεράιδες όπως το καταπράσινο Fairy Glen ή η Fairy Bridge, αποδεικνεύοντας ότι τα παραμύθια υπάρχουν ακόμη σε αυτόν τον κόσμο!

 

ΤΣΕΧΙΑ
Cesky Krumlov

Η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας, έχει χαρακτηριστεί από τους περισσότερους ως μια πόλη-μουσείο, η οποία και διαθέτει μια πρωτόγνωρη μαγεία, μια μαγεία που διαθέτει και μια μικρότερη πόλη στα Νότια της χώρας. Φυσικά, αναφερόμαστε στην πόλη Cesky Krumlov.

Σύμφωνα με την ιστορία, η πόλη έγινε γνωστή μόλις το 1253, ενώ ετυμολογικά το όνομά της σημαίνει «το πράσινο λιβάδι». Η πόλη άρχισε να χτίζεται και να επεκτείνεται, ανθώντας και αποκτώντας πλούτο, ο οποίος και συντέλεσε στην ανοικοδόμηση του κάστρου και των εκκλησιών. Με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη ενσωματώθηκε στη Γερμανία, αλλά δεν υπέστη βομβαρδισμούς, καταφέρνοντας έτσι να διατηρήσει τα μεσαιωνικά της οικοδομήματα. Τέλος, μόλις το 1992 η πόλη συμπεριλήφθει στον κατάλογο της UNESCO για την προστασία των μοναδικών της κτισμάτων.

Πρόκειται για μια πόλη που αποπνέει την ιστορία της, διαθέτοντας μύθους και θρύλους, για σατανικούς ανθρώπους που πρόσφεραν τη ψυχή τους στον διάβολο, μάγισσες που κάηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για τις πράξεις τους, στοιχειωμένα σπίτια με ανήσυχα πνεύματα, καθώς και ξωτικά και νεράιδες που περιφέρονται στην πόλη.

 

Πηγές:

https://sussexbloggers.com/tips-for-visiting-rye-east-sussex/

https://www.historic-uk.com/HistoryMagazine/DestinationsUK/Rye-East-Sussex/
https://www.hallstatt.net/about-hallstatt/history-of-hallstatt/

https://www.thetravellingchilli.com/bruges-mysterious-city-legends/

https://www.visitbruges.be/bruges-historic-centre-of-trade-and-culture

https://visit.gent.be/en/see-do/ghent-belfry-world-heritage

http://blethersfromafar.com/2018/10/a-day-in-the-fairy-tale-town-of-ghent-belgium/

https://theculturetrip.com/europe/france/articles/10-reasons-why-you-must-visit-annecy-france/

http://www.europeisourplayground.com/destinations/the-legend-of-the-lady-angon-the-sirens-of-lake-annecy/

https://www.tourisme-colmar.com/en/visit/presentation/history
https://www.lonelyplanet.com/germany/triberg/top-things-to-do/a/poi/1294408

https://www.myswitzerland.com/en/lauterbrunnen.html

https://www.myswitzerland.com/en/zermatt.html

http://www.italia.it/en/discover-italy/liguria/poi/the-cinque-terre.html

https://www.visittuscany.com/en/ideas/10-things-not-to-be-missed-in-siena-00001/

http://romaniatourism.com/brasov.html

http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/en/mesto_histor_himeck.xml

http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/en/mesto_histor_povleg.xml

https://www.visitnorway.com/places-to-go/northern-norway/the-lofoten-islands/

https://inspiredbymaps.com/highlights-of-isle-of-skye/

http://www.sintra-portugal.com/Attractions/Quinta-Regaleirais-Sintra.html

http://www.turismo.navarra.es/eng/organice-viaje/recurso.aspx?o=2466&
https://visitvatnajokull.is/ice-caves-in-vatnajokull/

https://www.elitereaders.com/rakotzbrucke-most-perfect-devils-bridge/?cn-reloaded=1

https://www.atlasobscura.com/places/rakotzbrucke-devils-bridge

https://www.holidaystoeurope.com.au/home/european-destinations/germany/1184-things-to-do-in-oberammergau-germany-the-passion-play-town

H Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία έως και τα σχολικά της χρόνια. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή  οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή για ένα χρόνο περίπου στην συγγραφή άρθρων στο διάσημο Blog “The Daily Owl” καθώς και στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών που ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων. Η συγγραφή ιστοριών ήταν και είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς καταπιάστηκε  από πολύ μικρή με εκείνες περισσότερο βέβαια για προσωπική ευχαρίστηση . Το 2016  πήρε μέρος στον διαγωνισμό του I write –Ζόμπι στην Ελλάδα όπου και διακρίθηκε με το διήγημα το «Μαύρο Αίμα». 

Αγαπημένα είδη λογοτεχνίας: Φαντασία, Τρόμος, Αστυνομική Λογοτεχνία

Αγαπημένοι  συγγραφείς  και εμπνευστές μεταξύ άλλων : H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, J. K. Rowling, J.R.R Tolkien, Gillian Flynn, Marisha PessΙ, Isabel Allende, George R. R. Martin.