Παναγιώτα Τσιμπαλίδη, εικονογράφος του φανταστικού

Pat.jpg

Η Παναγιώτα Τσιμπαλίδη γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1982. Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών (2000-2006) και Κόμιξ στη σχολή Ορνεράκη (2014-5). Τα τελευταία 10 χρόνια απασχολείται ως γραφίστας κατά κύριο λόγο στον χώρο του βιβλίου, αλλά με παράπλευρες ενασχολήσεις με την εικονογράφηση (digital κ μη), τα κόμικς, τη φωτογραφία, τα παιχνίδια ρόλων και την οπτική τέχνη γενικά όπου την βρίσκει εύκαιρη. 'Εχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους όσον αφορά την εικονογράφηση και σχεδιασμό βιβλίων (εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος, εκδόσεις Τετράγωνο) και σκίτσα και μικρά κομιξάκια της θα βρείτε μέχρι στιγμής στα fanzines “Zine of Synergy 1-3”, στην συλλογή “Εν Αιθρία,” 2016, καθώς και στην αυτοεκδούμενη συλλογή “Ταξίδι πάνω από τα Άστρα”, 2017.

Όσον αφορά το εικονογραφικό της έργο, εστιάζει κυρίως στην δημιουργία χαρακτήρων και στην οπτική περιγραφή της ψυχοσύνθεσής τους, δουλεύοντας μάλλον εγγεφαλικά, πολυεπίπεδα και συνήθως αφηγηματικά. Διακρίνεται από μια εσωστρέφεια, από την άποψη ότι προτιμά να μελετά και να αποδίδει ένα χαρακτήρα σε βάθος, παρά να παραμένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.

Εμπνέεται από τα προσωπικά της βιώματα, πολύ συχνά από βιβλία, αφηγήσεις, RPGs, ταινίες και μουσικές.

Στα περισσότερα έργα της χρησιμοποιεί τον συμβολισμό και τα αρχέτυπα ως εργαλεία περιγραφής, μετάφρασης και μετουσίωσης και το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μια στροφή προς την πνευματική αναζήτηση όσον αφορά την σχέση του ατόμου με τον εαυτό, τον κόσμο και τη Μονάδα, κατ'αρχάς για να μπορέσει να πλαισιώσει τα δικά της βιώματα μέσω της τέχνης με έναν τρόπο κατανοητό στο νου, κι έπειτα για να μπορέσει σε βάθος χρόνου να μοιραστεί την εμπειρία της με το κοινό.

Ασχολείται με την μελέτη και πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας του ευ ζην, τις εναλλακτικές θεραπείες και την διεύρυνση του νου και κυρίως της καρδιάς. Αρέσκεται στο να διαβάζει πολύ, να χαϊδεύει (και να σχεδιάζει) γατιά, να geek-ιάζει με Netflix και RPGs και να απολαμβάνει πολύωρες φιλοσοφικές συζητήσεις με φίλους.

Ευελπιστεί να αλλάξει τον κόσμο με την δύναμη της αγάπης, του κάλλους και της επικοινωνίας σε ό,τι επίπεδο αυτό είναι εφικτό.

 

Δουλειά της θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/ANIMAfelis-156290204511252/

http://animafelis.daportfolio.com/

http://animafelis.deviantart.com/

http://www.fantastikos-kosmos.gr/