«Ο Παραμυθένιος Κήπος» 2019: Αφήγηση παραμυθιού με την Ναυσικά Καψαλά

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png
 
Ναυσικά3.jpg

Ευχαριστούμε θερμά το ‘Μυθολόγιο’ και την αφηγήτρια Ναυσικά Καψαλά για την τιμή της συμμετοχής της στη μαγική σκηνή, με την ξεχωριστή της αφήγηση παραμυθιών!

Η κυρία Καψαλά θα αφηγηθεί το παραμύθι:

"Αυτιά Tιγρένια"

Δυο λόγια: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας, κι άλλος ένας, κι είχανε αυτιά τιγρένια, πάμε πάλι απ' την αρχή... Η Ναυσικά Καψαλά αφηγείται ιστορίες, μύθους, και παραμύθια από την προφορική παράδοση της Ελλάδας και του κόσμου. Ιστορίες από το εδώ, το αλλού, το ποτέ και το πάντοτε. Με τη δύναμη του προφορικού λόγου και τη μαγεία των πανάρχαιων ιστοριών ο νους ελευθερώνεται και ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς, συναντά ανθρώπους και πλάσματα μαγικά, βασιλιάδες, ζώα που μιλούν, δράκους, θεούς, γοργόνες, γίγαντες, ζητιάνους και πριγκίπισσες, και η καρδιά γιορτάζει και χτυπά στο ρυθμό της δικής τους καρδιάς. Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

********

Η Ναυσικά Καψαλά είναι βιολόγος και αφηγήτρια. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη διδακτική της βιολογίας, το 2011 ολοκλήρωσε το διετή κύκλο μαθημάτων "Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης" που οργανώνεται από τη ΜΚΟ: "Κέντρο μελέτης και διάδοσης μύθων και παραμυθιών". Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "MYTHOS" (σύμπραξη Grundvig αφηγηματικών φορέων πέντε ευρωπαϊκών χωρών) με θέμα την πολύγλωσση αφήγηση και την καλλιτεχνική διερμηνεία. Σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή στο ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ, εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και είναι ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης "Μυθολόγιο". Συνδυάζει τις δύο της αγάπες, την επιστήμη και την αφήγηση, στα πλαίσια καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών δράσεων. Αφηγείται στα ελληνικά και στα αγγλικά μύθους, παραμύθια, βιωματικές και επιστημονικές ιστορίες και έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις καθώς και σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

https://mythologion.wordpress.com/

********

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά… στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019!

Ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον μας υποδέχτηκε πέρσι για πρώτη φορά. Φέτος, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ετοιμαστείτε να ξεστρατίσετε ξανά στον «Παραμυθένιο Κήπο» μας και να ανακαλύψετε τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Will o' Wisps!
Χάρη στη στήριξη και την αγάπη σας, το δικό μας παραμύθι έχει συνέχεια, και σας προσκαλούμε περάσουμε μαζί ένα Σαββατοκύριακο με σκηνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests στον κήπο και άλλα παιχνίδια, απολαμβάνοντας μια εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Κιβωτός του Κόσμου

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

Βρείτε το event στο FbSave the hashtags:

#followthewisp #willowispsgr #willowispsgrfest #παραμυθένιοςκήπος2019

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png