Πρόσκληση σε σεάνς - Αποκλειστικό υλικό από την ιδιαίτερη βραδιά στο club Death Disco

Πορτρέτα Φαντάσματος: Φωτογραφίες – Κωνσταντίνος Λέπουρης

 

Τη Δευτέρα 14/05 οι θαμώνες του Death Disco στου Ψυρρή, έγιναν μάρτυρες μιας σειράς… ανεξήγητων γεγονότων. Ο συγγραφέας της τριλογίας Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή), Γιώργος Αγγελίδης, στην προσπάθεια του να εξακριβώσει ποιο ακριβώς είναι το φάντασμα που «στοιχειώνει» το βιβλίο του, επιστράτευσε τους πλέον ειδικούς σε τέτοιου είδους ζητήματα και μαζί επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το ανήσυχο πνεύμα, οργανώνοντας μια ανατρεπτική παρουσίαση.

Το ρόλο των εισηγητριών της Σεάνς ενσάρκωσαν η συγγραφέας και επιμελήτρια Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου και η δημοσιογράφος Ελισάβετ Κυρίτση. Η έναρξη της τελετής σηματοδοτήθηκε από τη μουσικό και συνθέτρια Ερασμία Τσίπρα,  η οποία παρουσίασε  διασκευές κλασικών κομματιών από τα soundtrack αγαπημένων ταινιών τρόμου, επιχειρώντας να ηρεμήσει τα… πνεύματα και καταφέρνοντας να σπείρει ανατριχίλες σε όλους τους παρευρισκόμενους. Την ίδια ώρα, στην είσοδο του καταστήματος, η αλλόκοσμη Ναταλία Ραλιά παρότρυνε όσους κατέφθαναν να γράψουν τις ερωτήσεις τους προς το συγγραφέα ή και το φάντασμα, συμμετέχοντας έτσι αυτόματα σε κλήρωση που θα πραγματοποιούταν στο τέλος της βραδιάς, για μια ασημένια καρφίτσα εμπνευσμένη από τη Φυλακή των Χαμένων Ψυχών. 

Με ένα τελετουργικό γραμμένο σε κάποια ξεθωριασμένη περγαμηνή του Μεσαίωνα, η Ελισάβετ, η Άρτεμις και ο Γιώργος ενεργοποίησαν τον πίνακα Ouija, προσκαλώντας το φάντασμα να εμφανιστεί. Και εμφανίστηκε. Όχι μία αλλά τέσσερις ολόκληρες φορές. Το είδωλο της χαράχτηκε στον καθρέπτη, τα αποτυπώματά της έβαψαν τη μπανιέρα, η αύρα της έκανε τα τζάμια του μπαλκονιού να τρίξουν, πριν η φωνή της τρυπώσει στην Άρτεμις, δαιμονίζοντας τη.

Μην φοβάστε, όμως. Το φάντασμα έχει όνομα, τη λένε Νατάσα Παπαδάκη και είναι μια ταλαντούχα κι ανερχόμενη ηθοποιός, ενώ την απόκοσμη όψη της χάρισαν η δεξιοτέχνης Make Up Artist Κατερίνα Γαβαλά και η αισθαντική στυλίστρια Ιωάννα Τσαπουκλή. Τα σκηνικά προετοιμάστηκαν όλα επιμελώς (και με ασφάλεια) από τον Κωνσταντίνο Λέπουρη, ενώ τα υλικά για την κατασκευή τους αποτέλεσαν μια ευγενική χορηγία του καταστήματος Κούρτη Αικατερίνη και ΣΙΑ. Τα ηχητικά εφέ και οι μουσικές επιλογές που έντυσαν τη βραδιά οφείλονται επίσης στον ίδιο.

Όπως καταλαβαίνετε, πλέον, όλα ήταν προγραμματισμένα. Ή, μάλλον, σχεδόν όλα. Διότι, μετά το τέλος της βραδιάς, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν ανέλαβε την ευθύνη για εκείνα τα βήματα που ακούστηκαν στο πατάρι του καταστήματος, ενόσω ο χώρος εκείνου του ορόφου ήταν άδειος. Ίσως, λοιπόν, η Σεάνς να δούλεψε πράγματι. Ίσως κάποιο πνεύμα να προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μάλλον, όμως, ποτέ δε θα μάθουμε στα σίγουρα.

 

Φωτογραφίες Παρουσίασης: Γιώργος Χαραλάμπους

Πορτρέτα Φαντάσματος: Φωτογραφίες – Κωνσταντίνος Λέπουρης

Styling –  Ιωάννα Τσαπουκλή

MUA – Κατερίνα Γαβαλά