The Seventh Son: Μία επική περιπέτεια φαντασίας

e6b8e7befc4c70413d33f43bcf43f8c6.jpg

Ατρόμητοι κυνηγοί μαγισσών και σκοτεινές μάγισσες, επικίνδυνα τέρατα και μαγικά αντικείμενα με τρομερές δυνάμεις, μυστικά τάγματα και αδελφότητες… Η μαγεία και οι θρύλοι του Μεσαίωνα μοιάζουν ανεξάντλητοι. Εμπνέουν πάντοτε τους συγγραφείς και τους σκηνοθέτες για νέες συναρπαστικές ιστορίες και εποποιίες.

Η σημερινή μας επιλογή είναι η ταινία The Seventh Son (Ο Έβδομος Γιος), η οποία προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2014, σε σκηνοθεσία του Sergei Bodrov και με πρωταγωνιστές τους Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Alicia Vikander, Kit Harington και λοιπούς. Έχοντας ως κύρια αφετηρία την επική ιστορία του Βρετανού συγγραφέα Joseph Delaney, The Spook's Apprentice, η ταινία εκτυλίσσεται στον σκοτεινό Μεσαίωνα, χωρίς να δίνεται αναφορά στην τοποθεσία, ενώ το βιβλίο τοποθετείται στη βρετανική εξοχή.

Η πλοκή της ιστορίας αρχίζει με τη μάγισσα Mother Malkin να φυλακίζεται στα έγκατα της γης από τον ορκισμένο πολεμιστή του τάγματος Sir Gregory. Μετά από κάποιες δεκαετίες, τη νύχτα του ματωμένου φεγγαριού, η μητέρα Malkin, πιο δυνατή παρά ποτέ, θα απελευθερωθεί από τη φυλακή της και, ορκισμένη για εκδίκηση, εντοπίζει τον Sir Gregory ή αλλιώς Spook, τον κυνηγό μαγισσών, ο οποίος και θα την αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά μαζί με τον μαθητευόμενό του.

Ενώ ο Spook καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη μεταμορφωμένη σε δράκο Malkin, χάνει τον μαθητευόμενό του στη μάχη. Αποκαρδιωμένος αλλά αποφασιστικός, αναζητά και πάλι τον έβδομο γιο του έβδομου γιου προκειμένου να γίνει ο εκλεκτός μαθητευόμενός του. Εντοπίζει τον έβδομο γιο σε ένα αγρόκτημα και του ζητά να τον ακολουθήσει. Ο Tom Ward, ο νεαρός μαθητευόμενος, θα δεχτεί και προτού φύγει η μητέρα του θα του δώσει το φυλαχτό της.

911j6PLELvL.jpg

Ο Sir Gregory και ο Tom αρχίζουν τότε την αναζήτηση της θανάσιμης Malkin και επομένως την προετοιμασία του νέου μαθητευόμενου για να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις. Φυσικά, ο Tom διαθέτει διορατικές δυνάμεις, τις οποίες αγνοούσε ώσπου θα συναντήσει στην πόλη την Alice, μια μυστηριώδη κοπέλα που θα κατηγορηθεί ως μάγισσα και θα τη σώσει χάρη στα οράματά του. Η Alice τότε θα του υποσχεθεί ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν και εξαφανίζεται από το πουθενά.

Λίγο αργότερα όμως αποκαλύπτεται ότι η Alice είναι η εγγονή της μητέρας Malkin, η οποία στάλθηκε στον Tom προκειμένου να τον κατασκοπεύσει. Στο μεταξύ, η Malkin συγκεντρώνει ολόκληρο τον στρατό της στο απομονωμένο της κάστρο, σχεδιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια την κατάκτηση του κόσμου στην επόμενη κόκκινη πανσέληνο.

Ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος και η επερχόμενη ολοκλήρωση του σχεδίου της Malkin είναι πιο κοντά παρά ποτέ, με τον Gregory και τον Tom να διαθέτουν ακόμα λιγότερο χρόνο προετοιμασίας, αλλά και αμφισβητώντας τις δυνάμεις του Tom από τον ίδιο τον Gregory.

Σύντομα θα αντιμετωπίσουν κάποιες προκλήσεις σταλμένες από την ίδια τη Malkin και η σχέση μαθητή και δασκάλου θα κλονιστεί, καθώς ο Tom θα κληθεί να κάψει ζωντανό τον μάγο, Urag. Ο Tom θα φύγει, θα συναντήσει όμως την Alice, η οποία και θα του αποκαλύψει τα συναισθήματά της. Και ενώ ο Tom και η Alice αποφασίζουν να φύγουν μαζί, τα οράματα του Tom τού δείχνουν τη Malkin να σκοτώνει τον Sir Gregory, ματαιώνοντας τα σχέδια του ζευγαριού. Ο Tom βρίσκει και πάλι τον Gregory, ο οποίος και του εξομολογείται το μυστικό του για τη Malkin και τον ίδιο.

Ο νεαρός αποδεικνύει την αξία του, σκοτώνοντας ένα θανάσιμο Boggart, σταλμένο από την ίδια τη Malkin, η οποία και θα ανακαλύψει ότι το φυλαχτό στο λαιμό του Tom είναι αυτό που είχε χάσει πριν από χρόνια, συντελώντας έτσι στην αποδυνάμωσή της. Η Malkin θα επιτεθεί τότε στην πόλη ως αντίποινα και θα τιμωρήσει τη μάγισσα που της είχε κλέψει το φυλαχτό, τη μητέρα του Tom.

Τότε θα διατάξει την ίδια την Alice να κλέψει το φυλαχτό από τον Tom, έτσι ώστε να είναι πάλι παντοδύναμη. Η Alice θα ακολουθήσει τις διαταγές της και θα κλέψει το μενταγιόν, ο Tom όμως τότε θα ανακαλύψει μέσα από τα οράματά του ότι είναι ο μοναδικός εκλεκτός για να εξολοθρεύσει τη Malkin. Ως γιος μάγισσας και ως έβδομος γιος έχει τη μοναδική δύναμη για να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Αποφασισμένος να νικήσει τη Malkin αλλά και πληγωμένος από την Alice θα φθάσει στο οχυρό και θα αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις, έχοντας όμως ως σύμμαχο την ίδια την Alice, η οποία θα ταχθεί υπέρ του αγαπημένου της και θα πολεμήσει ενάντια της φυλής της, προκειμένου να σώσει τον Tom και τον Sir Gregory.

Η ταινία γενικά είναι ιδιαίτερα πειστική και ευχάριστη, γεμάτη μαγεία, η οποία όμως δεν ήταν ικανή να πείσει τους κριτικούς και έλαβε αρκετές αρνητικές κριτικές, εξανεμίζοντας έτσι τις πιθανότητες για κάποια συνέχεια της ιστορίας. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία μαγείας και φαντασίας για το σαββατοκύριακο.

 

Καλή προβολή!

 

Πηγές

https://en.wikipedia.org/wiki/Seventh_Son_(film

H Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία έως και τα σχολικά της χρόνια. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή  οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή για ένα χρόνο περίπου στην συγγραφή άρθρων στο διάσημο Blog “The Daily Owl” καθώς και στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών που ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων. Η συγγραφή ιστοριών ήταν και είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς καταπιάστηκε  από πολύ μικρή με εκείνες περισσότερο βέβαια για προσωπική ευχαρίστηση . Το 2016  πήρε μέρος στον διαγωνισμό του I write –Ζόμπι στην Ελλάδα όπου και διακρίθηκε με το διήγημα το «Μαύρο Αίμα». 

Αγαπημένα είδη λογοτεχνίας: Φαντασία, Τρόμος, Αστυνομική Λογοτεχνία

Αγαπημένοι  συγγραφείς  και εμπνευστές μεταξύ άλλων : H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, J. K. Rowling, J.R.R Tolkien, Gillian Flynn, Marisha PessΙ, Isabel Allende, George R. R. Martin.