Μια πρώτη ματιά στον πλήρως εικονογραφημένο τόμο της Earthsea!

Capture 1.JPG

Η Earthsea συνεχίζει να ζει ακόμη και μετά την απώλεια της Ursula Le Guin τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς, φέτος θα κυκλοφορήσει ένα από τα τελευταία project στα οποία εργάστηκε η θρυλική συγγραφέας: η πρώτη εικονογραφημένη συλλεκτική έκδοση του συνόλου της σειράς βιβλίων fantasy Earthsea. Η πολυαναμενόμενη αυτή νέα έκδοση, The Books of Earthsea: The Complete Illustrated Edition, θα περιλαμβάνει τόσο τα πέντε κεντρικά βιβλία της σειράς καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Tales From Earthsea, όλα ενδεδυμένα με 58 εικονογραφήσεις από τον καλλιτέχνη του φανταστικού Charles Vess, σε λίγο περισσότερες από χίλιες σελίδες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Le Guin είχε πλήρη έλεγχο κι έγκριση τόσο για την εικονογράφηση όσο και την σύνθεση του τόμου αυτού, έτσι ώστε το όραμά της να αποδοθεί αυτή τη φορά σωστά στην οπτικοποίηση του. Πέραν τούτου, ο Charles Vess, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο της εικονογράφησης του τόμου, είναι ο πλέον ειδικός και καταξιωμένος, έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς συγγραφείς του είδους, ανάμεσα στους οποίους και ο Neil Gaiman.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και περισσότερες από επτά εκδοχές κάθε εικονογράφησης, μέχρι η συγγραφέας να δώσει την τελική έγκριση της. Όπως έγραψε, λίγο πριν το θάνατο της, στον πρόλογο του βιβλίου «Και τώρα, με αυτόν τον πρώτο πλήρως εικονογραφημένο τόμο απάντων της Earthsea, μπορώ να αφήσω την τέχνη του Charles Vess να μιλήσει μόνη της.

Τα εικονογραφημένα άπαντα του φανταστικού σύμπαντος της  Ursula Le Guin, The Books of Earthsea: The Complete Illustrated Edition, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 23 Οκτωβρίου του 2018.

Art by Charles Vess

Πηγή

Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης