Ο John Howe θα παρευρεθεί ως καλεσμένος των Will o' Wisps και AthensCon στο δημοφιλές pop culture festival AthensCon!

21551952_355086758260512_4995272585997437044_o.jpg

Το Will o' Wisps έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει ότι ο αγαπημένος εικονογράφος του φανταστικού John Howe, θα παρευρεθεί ως καλεσμένος των Will o' Wisps και του AthensCon στο δημοφιλές pop culture festival AthensCon

O John Howe ίσως ο γνωστότερος εικονογράφος φαντασίας χάρη στην δουλειά του στις ταινίες Lord of the Rings, έρχεται με τη χορηγία του Will o' Wisps στο μεγαλύτερο pop culture festival της χώρας, AthensCon, που θα πραγματοποιηθεί 2-3 Δεκεμβρίου στο κλειστό Π. Φαλήρου ( Tae Kwon Do).


Ο John Howe (21 Αυγούστου, 1957) είναι Καναδός εικονογράφος, που ζει στο Νεσατέλ της Ελβετίας. Σπούδασε σε ένα κολλέγιο στο Στρασβούργο (Γαλλία), κι έπειτα στη σχολή École des arts décoratifs της ίδιας πόλης. Είναι ευρύτερα γνωστός για το έργο του που βασίστηκε στον κόσμο του J. R. R. Tolkien. Ο Howe και ο Alan Lee διετέλεσαν επικεφαλής conceptual designers για την κινηματογραφική τριλογία του Peter Jackson, «The Lord of the Rings», O Howe έκανε επίσης την εικονογράφηση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Lord of the Rings που δημιουργήθηκε από τον Reiner Knizia και ανέλαβε την εκ νέου εικονογράφηση των χαρτών για τα βιβλία «The Lord of the Rings», «The Hobbit», και «The Silmarillion» την περίοδο 1996–2003. Η δουλειά του όμως δεν περιορίζεται σ’ αυτό, και συμπεριλαμβάνει εικόνες και μύθους όπως ο Αγγλοσαξονικός θρύλος του Beowulf. Έχει εικονογραφήσει πολλά ακόμη βιβλία, πολλά από τα οποία ανήκουν στο είδος του φανταστικού (Robin Hobb, C. S. Lewis, George R. R. Martin's novels). Είναι μέλος της ιστορικής λέσχης Company of Saynt George, και έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε αρχαίους και μεσαιωνικούς αμυντικούς και πολεμικούς εξοπλισμούς. Ο Howe έχει επίσης γράψει και εικονογραφήσει παιδικά βιβλία.


Ο Δεκέμβρης θα ξεκινήσει φανταστικά!

 

Παρακολουθήστε για περισσότερες πληροφορίες τη σελίδα μας και το website του AthensCon.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του John Howe εδώ που παραχώρησε πριν λίγο καιρό στο Will o' Wisps.gr.