'Dirty Granny Tales': Αποκλειστική συνέντευξη στο Will o' Wisps.

Dirty Granny Tales

Dirty Granny Tales

Οι Dirty Granny Tales είναι ένα πρωτότυπο και καινοτόμο ελληνικό συγκρότημα με βάση το Βερολίνο που μας διηγείται ατμοσφαιρικές σκοτεινές ιστορίες. Οι παραστάσεις τους περιλαμβάνουν ανατρεπτικό κουκλοθέατρο, με μάσκες και εντυπωσιακά κοστούμια, χορευτικά, video animation και ζωντανή αυθεντική μουσική.

Επηρεασμένοι από τα ατμοσφαιρικά παραμύθια του Tim Burton και του Guillermo Del Toro, τις μελωδίες του Danny Elfman, την ειρωνία των Tiger Lillies, τα αποστειρωμένα τοπία των Residents, το gothic θέατρο της Ιαπωνίας και Butoh χορογραφίες, οι Dirty Granny Tales μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό σκοτεινό κόσμο με τον δικό τους ασυνήθιστο τρόπο.

www.dirtygrannytales.com

Photo by Sakis Birbilis

Photo by Sakis Birbilis

Συνέντευξη

1. Καλησπέρα Σταύρο, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Εκπροσωπώντας τους Dirty Granny Tales, μίλησε μας λίγο για το πώς δημιουργήθηκαν;

Οι Dirty Granny Tales ξεκίνησαν ως ένα μουσικό καθαρά πειραματικό project. Βασικά ούτε καν project, απλά περνούσα την ώρα μου γράφοντας κομμάτια, όμως τα σχόλια κάποιον ακροατών με έκαναν να το δω πιο σοβαρά. Η αναζήτηση μελών ήταν μια κόλαση. Όταν ξεκινάς κάτι από το μηδέν, ιδίως όταν αυτό είναι μια καινούρια εντελώς πρόταση, είναι αδύνατον να δώσεις κίνητρα σε κόσμο να σε ακολουθήσει. Τελικά βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα και το Μάρτιο του 2006 ανεβάσαμε την πρώτη μας παράσταση στο θέατρο Φούρνος. Η αντίδραση του κοινού μας τότε, ήταν ένα δυνατό κίνητρο να συνεχίσουμε. 

 

2. Αναμφισβήτητα οι Dirty Granny Tales είναι κάτι διαφορετικό για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτή η νέα πρόταση έγινε αποδεκτή από το κοινό;

Είναι ένα project που απαιτεί πολύ χρόνο και θυσίες, χωρίς τη θετική αντίδραση του κοινού δε θα είχαμε τη δύναμη να το συνεχίσουμε. Επίσης είναι διαφορετικό για τα παγκόσμια δεδομένα, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο κόσμος κάποιες φορές θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να το δεχτεί. Έχουμε κάποιους οπαδούς που στην αρχή δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, δεν ήξεραν αν τους άρεσε... βασικά εγώ δεν έχω έρθει ποτέ σε αυτή τη θέση, αλλά γνωρίζω πως υπάρχουν και αυτοί που μια καινούρια καλλιτεχνική πρόταση τους μπλοκάρει στην αρχή.

 

3. Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας;

Κυρίως ταινίες και παρατήρηση της καθημερινότητας. Φυσικά και πολλοί καλλιτέχνες όπως Diamanda Galas, Faith no More, Tiger Lillies, The Residents, κ.α.

 

Photo by Sakis Birbilis

Photo by Sakis Birbilis

4. Ποια διαδικασία ακολουθείτε για να στηθεί μια παράσταση;

Πρώτα φτιάχνεται η ιστορία, μετά ο σχεδιασμός χαρακτήρων και περιβάλλοντος . Έχοντας αυτά ως βάση γίνεται και η σύνθεση της μουσικής. Μετά έχει σειρά η χορογραφία, κατασκευές κοστουμιών, μάσκες, κούκλες κ.λ.π. Το animation είναι επίσης μια διαδικασία που ξεκινάει αφού γίνουν κάποιες κατασκευές, έτσι ώστε να δέσει ως σκηνικό με τα δρώμενα. Το επόμενο βήμα είναι πρόβες των μουσικών ξεχωριστά από το χορευτικό κομμάτι. και μετά αφού και τα δύο έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, μαζευόμαστε όλοι μαζί για να τις τελικές πρόβες. Ο σχεδιασμός των φώτων είναι ας πούμε το κερασάκι στην τούρτα.

 

5. Είναι αυτό το project αρκετό για βιοπορισμό, ή τα μέλη των Dirty Granny Tales ασχολούνται και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;

Όταν κάνεις κάτι το οποίο δεν ανήκει πουθενά, δεν έχει συγκεκριμένο target group, θέλει το χρόνο του μέχρι να γίνει αποδεχτό. Ο κόσμος έχει την τάση να μαγνητίζεται από κάτι οικείο και γνώριμο, το δικό μας project πείθει όταν ο άλλος το δει ζωντανά. Επίσης μιας και μιλάμε για μια μεγάλη παραγωγή, αυτό σημαίνει πολλά έξοδα σε χρήμα και χρόνο φυσικά. Οπότε για να γίνει απόσβεση θέλεις και την ανάλογη προσέλευση κόσμου στις εμφανίσεις μας. Μπορώ να πω όμως πως το έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που να μπορούμε να ζούμε από αυτό. Δεν μπορώ να πω βέβαια πως μας καλύπτει 100%. Σίγουρα στις νεκρές περιόδους όλοι μας βρίσκουμε και άλλους τρόπους για το βιοποριστικό μας.

 

6. Μίλησε μας λίγο για το Telion’s Garden, και πόσος καιρός χρειάστηκε για την προετοιμασία της παράστασης;

Το Telion's Garden είναι μια παράσταση βασισμένη στο μεταναστευτικό. Η απόφαση μας να φύγουμε από τη χώρα μας φυσικά ήταν μια πολύ καλή πηγή έμπνευσης. Η ιστορία μας δείχνει τη γη τυλιγμένη στις φλόγες, λόγο της αυτοκαταστροφικής μας φύσης. Πλάσματα από ένα άλλο παραδεισένιο κόσμο, επισκέπτονται τον πλανήτη μας για να προσφέρουν ένα εισιτήριο στον άνθρωπο που έχουν επιλέξει, να τους ακολουθήσει στον κήπο του Τέλιον. Εκεί η ζωή κυλάει αρμονικά, η φλόγες του πολέμου δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το μαγευτικό τοπίο. Όμως χωρίς φλόγα δεν υπάρχει και πάθος. Ουσιαστικά αυτή η παράσταση απομυθοποιεί τη γη της επαγγελίας, δείχνοντας πως η τελειότητα είναι ουτοπική.

 

Photo by Sakis Birbilis

Photo by Sakis Birbilis

7. Ανάφερε μας  ένα μέρος που θα ήταν ιδανικό για εσάς ή που επιθυμείτε πολύ για να δώσετε μια παράσταση;

Θα ήθελα πολύ να είχαμε τη δυνατότητα να στήσουμε τον κήπο του Τέλιον μέσα σε ένα δάσος. Έτσι το κοινό θα ταξίδευε πιο βαθιά στο παραμύθι. όσο το σκέφτομαι τεχνικά πως θα μπορούσε να γίνει, τόσο πιο δύσκολο μου φαίνεται να πραγματοποιηθεί. Αλλά σίγουρα έχουμε στόχο να παρουσιάσουμε κάποια στιγμή κάτι σε φυσικό τοπίο.

 

8. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ένα μεγάλο σου όνειρο; Επίσης τι να περιμένουμε από τους Dirty Granny Tales στο μέλλον;

Το όνειρο μου είναι να δω τη Dirty Granny να στοιχειώνει παγκόσμια. Θα ήθελα πολύ να περάσουμε τα μηνύματα μας στην ανθρωπότητα. Νομίζω βασικά πως αυτό είναι το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, μιας και όλος αυτός ο κόπος γίνεται για να επικοινωνήσει μέσω του έργου του. Η βρώμικη γριά αυτή την περίοδο είναι στο πρώτο στάδιο της επόμενης ιστορίας της, είναι ζήτημα χρόνου να κάτσει πάλι μπροστά από το τζάκι και να την αφηγηθεί.

 

 

9. Κλείσε με μια ευχή για το Will o’ Wisps.

Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη, εύχομαι ότι καλύτερο για τη σελίδα σας. Επίσης εύχομαι κάποια στιγμή ο κόσμος να ξυπνήσει και να στραφεί εναντίον αυτού του βάρβαρου πολιτικού συστήματος.

 

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε να εκπληρώσετε τα όνειρα σας και να συνεχίσετε να μας μαγεύετε....

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Μέξη, για το Will o' Wisps.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης, για οποιαδήποτε κοινοποίηση ή χρήση του περιεχομένου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη συγγραφική ομάδα του Will o' Wisps.gr.

 

 

Μην χάσετε τις παραστάσεις που θα δώσουν οι 'Dirty Granny Tales' σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες.

Αθήνα

Dirty Granny Tales present “Telion's Garden
6, 7, 8, 9 Μαϊου στο Fuzz Live Music Club

Opening Acts:
Σάββατο 6 Μαΐου
Οι OUPS the puppet theater, παρουσιάζουν το "Charmed by Countess Tara"
Κυριακή 7 Μαΐου
η ομάδα performance Etherica
Δευτέρα 8 Μαΐου
Performance με την Εριφύλη Δαφέρμου
στα κρουστά Μιχάλης Κασβίκης. 
(ex-Dirty Granny Tales)
Τρίτη 9 Μαΐου
Η ομάδα performance Lotusland
Πόρτες: 20:30

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 

Θεσσαλονίκη

Μια μοναδική εμφάνιση των Dirty Granny Tales
στον νέο χώρο του Principal Club Theater (Fix)!

Ένα έργο του Tim Burton ζωντανεύει επί σκηνής!

Παρασκευή στις 12 Μαΐου στις 22: 00.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Telion's Garden είναι μια ιστορία επηρεασμένη από τη μετανάστευση και εισβάλει στα ανθρώπινα ένστικτα, όπου η αγανάκτηση και ο φόβος σε οδηγεί σε απεγνωσμένες αποφάσεις. Η επιδίωξη για έναν τέλειο, άψογο και θεϊκό κόσμο, γίνεται ο στόχος. Ένας κόσμος όπου καμιά φλόγα δεν μπορεί να τον καταστρέψει, ένας κόσμος που δεν επιτρέπει την ύπαρξη της διαβολικής φωτιάς! Όμως, η έλλειψη της φωτιάς δημιουργεί έναν ψυχρό κόσμο χωρίς καθόλου αισθήματα... Η τελειότητα είναι μια αυταπάτη... Η ζωή είναι ο αχώριστος δεσμός από φως και σκοτάδι... Σεβόμενοι αυτόν το δεσμό είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωσή μας… Καλώς ήλθατε στο κόσμο των Dirty Granny Tales…