The 10th Kingdom, η αγαπημένη τηλεταινία του φανταστικού

040550.jpg

Οι τίτλοι αρχής ξεκινούν και στην οθόνη μας εμφανίζεται η πόλη της Νέας Υόρκης, με τους πανύψηλους ουρανοξύστες της. Το μουσικό θέμα αρχίζει «I'm wishing on a star to follow where you are, I'm wishing on a dream to follow what it means» και η μητρόπολη αλλάζει και μεταμορφώνεται σε έναν άλλο κόσμο, μακρινό και παραμυθένιο. Νεράιδες πετούν στον ουρανό και γίγαντες πατούν στη γη. Και ο πραγματικός κόσμος, μεταμορφώνεται σε εκείνον των εννιά βασιλείων, στον ξεχασμένο κόσμο των παραμυθιών και της μαγείας.

Το 2000 προβλήθηκε η μίνι-σειρά σε μορφή τηλεταινίας The 10th Kingdom σε σκηνοθεσία David Carson και Herbert Wise και με πρωταγωνιστές τους Kimberly Williams, Scott Cohen, Ed O'Neill, John Larroquette, Daniel Lapaine, Dianne Wiest, Ann Margret.

 Μάλιστα, ήταν η επιτυχία της ταινίας τέτοια ώστε το κοινό ζητά απεγνωσμένα και 2η σεζόν, επιθυμία η οποία φαίνεται ότι δεν θα εκπληρωθεί, εκτός και αν η ταινία διασκευαστεί ξανά στο προσεχές μέλλον.

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του σήμερα, με την ηρωίδα της ιστορίας Virginia Lewis να εξιστορεί τη ζωή της, αλλά και τις περιπέτειες της τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στον μαγικό κόσμο που πρόκειται σύντομα να ανακαλύψει.

Η Virginia είναι μια δυναμική κοπέλα που ζει με τον πατέρα της σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Manhattan. Εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο και προσπαθεί να ορθοποδήσει στη ζωή της, με την οποία δεν είναι ευχαριστημένη. Ο κόσμος της, όμως, θα συναντήσει τον κόσμο των εννέα βασιλείων που βρίσκεται κρυμμένος και τότε η ζωή της θα αλλάξει.

Βασικά, ο κόσμος των εννέα βασιλείων θα τη συναντήσει για την ακρίβεια στον δικό της κόσμο, το «10ο Βασίλειο»  όπως θα ονομαστεί  και η νεαρή Virginia θα κληθεί να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό, όπως θα ανακαλύψει στη συνέχεια.

Στα μυθικά εννέα βασίλεια, οι απόγονοι της Σταχτοπούτας, της Χιονάτης και των άλλων ηρώων διοικούν με ειρήνη και δικαιοσύνη, καθώς η Κακιά Βασίλισσα αποτελεί παρελθόν, φυλακισμένη στη φυλακή του 4ου Βασιλείου και με τον εγγονό της Χιονάτης Prince Wendell να στέφεται βασιλιάς.

Όμως η Κακιά Βασίλισσα, συμμαχώντας με τον βασιλιά των trolls θα καταφέρει όχι μόνο να δραπετεύσει, αλλά και να μεταμορφώσει τον Prince Wendell σε σκύλο, ενώ ο σκύλος θα μεταμφιεστεί σε Prince Wendell, έτσι ώστε η Κακιά Βασίλισσα να αποκτήσει την πολυπόθητη εξουσία του βασιλείου της Χιονάτης.

Ο πραγματικός πρίγκιπας, με την εμφάνιση σκύλου θα προσπαθήσει να διαφύγει από τα trolls, τα οποία θα αποπειραθούν να τον δολοφονήσουν και θα βρει έναν παλιό, μαγικό καθρέπτη που θα τον μεταφέρει στο αλλόκοτο 10ο Βασίλειο.
Η Virginia άθελά της θα τον χτυπήσει με το ποδήλατο της και τότε θα δεθεί με τον κατ’ εικόνα σκύλο, ο οποίος όμως θα της δείξει την ανθρώπινη του πλευρά. Η Κακιά Βασίλισσα τότε θα στείλει στο 10ο Βασίλειο απεσταλμένους να εντοπίσουν τον πρίγκιπα και να τον σκοτώσουν. Τα trolls και ο Λύκος θα συναντήσουν το μυστηριώδες 10ο Βασίλειο, θα εντυπωσιαστούν αλλά και θα τρομάξουν στον κόσμο της Νέας Υόρκης, πιστεύοντας ότι η Virginia που έχει τον σκύλο-πρίγκιπα υπό την προστασία της είναι μια πανίσχυρη μάγισσα. Ο Λύκος θα ερωτευτεί τη Virginia και θα την κυνηγήσει με αμέτρητους τρόπους προκειμένου να την κατακτήσει.

Σύντομα η Virginia, ο πατέρας της, ο σκύλος - Prince Wendell, ο Λύκος και τα Trolls θα ταξιδέψουν μέσω του καθρέφτη στα εννέα βασίλεια και η Virginia και ο πατέρας της θα βρεθούν στον κόσμο των παραμυθιών, ζώντας πρωτόγνωρες περιπέτειες. Φυσικά, η Virginia και ο Tony, ο πατέρας της, θα προσπαθήσουν αμέτρητες φορές να επιστρέψουν στο σπίτι τους μέσω του μαγικού καθρέπτη, ο οποίος θα χάνεται πάντοτε από κοντά τους και θα τους βάζει σε νέες, επικίνδυνες, αλλά και διασκεδαστικές περιπέτειες.

 
Φυσικά και δεν θα προχωρήσουμε σε περισσότερη παρουσίαση της πλοκής, καθώς  οποιαδήποτε επιπρόσθετη ανάλυση θεωρείται spoiler. Το «10ο Βασίλειο» αποτελεί μια τηλεταινία για όλη την οικογένεια. Διασκεδαστική, χαρούμενη, αστεία, παραμυθένια. Σε αυτήν την ιστορία τα παραμύθια αποκτούν διάσταση στον δικό μας κόσμο, νουθετώντας μας· άλλωστε, ανέκαθεν αυτό ήταν το κύριο μέλημα των παραμυθάδων, οι συμβουλές για μια καλύτερη ζωή.

 

Πηγές

http://10thkingdom.wikia.com/wiki/The_10th_Kingdom

https://www.imdb.com/title/tt0207275/awards?ref_=tt_awd

H Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία έως και τα σχολικά της χρόνια. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή  οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή για ένα χρόνο περίπου στην συγγραφή άρθρων στο διάσημο Blog “The Daily Owl” καθώς και στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών που ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων. Η συγγραφή ιστοριών ήταν και είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς καταπιάστηκε  από πολύ μικρή με εκείνες περισσότερο βέβαια για προσωπική ευχαρίστηση . Το 2016  πήρε μέρος στον διαγωνισμό του I write –Ζόμπι στην Ελλάδα όπου και διακρίθηκε με το διήγημα το «Μαύρο Αίμα». 

Αγαπημένα είδη λογοτεχνίας: Φαντασία, Τρόμος, Αστυνομική Λογοτεχνία

Αγαπημένοι  συγγραφείς  και εμπνευστές μεταξύ άλλων : H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, J. K. Rowling, J.R.R Tolkien, Gillian Flynn, Marisha PessΙ, Isabel Allende, George R. R. Martin.