«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

f4b6dca0e2911082f0eb6e1df1a0e11d_XL.jpg

Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης για την υποστήριξη τους με παρουσία τους στον κήπο την ημέρα του φεστιβάλ, βρισκόμενοι σε επιφυλακή για περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως :

1. Κινητοποιούνται και επεμβαίνουν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων
2. Κινητοποιούνται και επεμβαίνουν σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, θεομηνιών, επιδημιών, κ.λ.π.
3. Παρέχουν πρώτες βοήθειες σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες όπως: ποδοσφαιρικούς, κολυμβητικούς, ποδηλατικούς, δρόμου, rally, πυγμαχίας, ιστιοπλοϊκούς, μπάσκετ, πόλο, καράτε, beach volley, κ.λ.π.
4. Παρέχουν πρώτες βοήθειες σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως υπαίθριες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, κ.λ.π.
5. Εκπαιδεύουν και πιστοποιούν στις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, στην βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κ.λ.π. μαθητές σχολείων, δασκάλους, μέλη συλλόγων, προσωπικό εργοστασίων, εταιριών, σωματείων, πολίτες.
6. Οργανώνουν δεντροφυτεύσεις και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό. 
7. Οργανώνουν ομιλίες, ημερίδες και εκδηλώσεις για τα τροχαία ατυχήματα, την ασφαλή κολύμβηση, την καθαριότητα των ακτών, την προστασία του περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό, την διαχείριση καταστροφών, τις πρώτες βοήθειες, κ.λ.π.
8. Εκπαιδεύονται σχολικοί τροχονόμοι και αναλαμβάνουν εθελοντική υπηρεσία σε πολλά δημοτικά σχολεία της χώρας μας.
9. Συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.
10. Στελεχώνουν παράκτιους σταθμούς πρώτων βοηθειών και ναυαγοσωστικής τους θερινούς μήνες και κινητές υγειονομικές μονάδες τις εορταστικές περιόδους των μαζικών εξόδων των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, στις εθνικές οδούς. 
11. Συμμετέχουν μαζί με τον στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική σε μικτά περίπολα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για την προστασία των δασών.
12. Εκπαιδεύουν πολίτες και προσωπικό ξενοδοχείων και θαλάσσιων πάρκων στην ναυαγοσωστική και στις πρώτες βοήθειες και δημιουργούν Ναυαγοσώστες και Επόπτες Ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών για τα ξενοδοχεία και τις παραλίες της Ελλάδος.
13. Δημιουργούν και διατηρούν τράπεζες αίματος για την κάλυψη των αναγκών των Εθελοντών τους, στις κατά τόπους υπηρεσίες αιμοδοσίας.
Περιγραφή
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ιδρύθηκε το 1932 μετά απο πρωτοβουλία της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει την δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχουν καθημερινές υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών σε πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ενώ σε καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών κινητοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως αρωγοί σε διασωστικές επιχειρίσεις ανά την Ελλάδα, μέσω του δικτύου των 36 Περιφερειακών Τμημάτων. Έχει ενταχθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με Αριθμό Μητρώου 2001/022.

Τα σχολεία εκπαίδευσης που παρέχονται από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι:

Σχολή Πρώτων Βοηθειών διάρκειας 15 μηνών

Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών διάρκειας 24 μηνών

Σχολή Διάσωσης διάρκειας 3 μηνων

Σχολή Ναυαγοσωστικής διάρκειας 3 μηνών

Σχολές Εκπαίδευσης Πολιτών σε βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών και Διαχείρισης Κινδύνου

 

www.samarites.gr

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney

 
oparamithenioskiposfest.png